Oyun-Grafik-Programlama

Shiptare

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba ShiftDelete Ailesi Konuyu Yanlış Yere Açtığım İçin Özür Dilerim Daha Yeniyim Şimdi Size Bir Kaç Sorum Olucak
1-Oyun Programlama İçin Kullanılan Programlar Sırayla Dizermisiniz Modellemeden Sese Kadar
2-Yapılan Oyunun Silahlarını Oyun Nasıl Aktif Çalışabilir Hale Getirebilirsiniz
3-Harita Yapımı İçin Kullanılan Programlar Kısacası Hepsi Bana Böyle Sağlam Bir Şekilde Anlatacak Bir Yetkili İstiyorum Bilgisayar Lisesine Başladım Ve Oyun Yapma Aşamaları Nelerdir Sadece Merak Ediyorum Madde Madde Yazarsanız Sevinirim

TaRmAnYa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
1.SORU

*Unreal Engine(en iyi oyun motoru dur. Ama yeni başlayanlar için pek uygun değildir.)
*CryEngine(Harika grafikte oyun yapmanızı sağlar. Programı sitesinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.)
*GameMaker(Basit bir programdır genellike 2 boyutlu oyun yapmanızı sağlar ama 3b desteği de vardır. Pek tavsiye etmem.)
*Unity3D(Tavsiyemdir. Yeni başlayanlar için kullanabilecek en iyi oyun motorudur. Ben de unity kullanıyorum.)
Oyun programlama ile ilgili en çok kullanılan programlar bunlar, geçelim modellemeye
*3D Studio Max(En iyisidir. Modellemede çığır açtırır.)
*Maya(Modellediğiniz bir şeye animasyon eklemenizi sağlar. Mesela karakterinizi yürütebilirsiniz.)
*Google SketchUp(Modellemeye yeni başlayanlar için idealdir.)
*Zbrush(Karakter modellemenizi sağlar.)
Ses için Adobe Audution'u tavsiye ederim.

2.SORU

Yaptığınız silah modelini oyun motorunuza aktardıktan sonra birtakım kodlar girerek silahı kullanılabilir hale getirebilirsiniz.

3.SORU

Haritayı zaten oyun motorlarıyla yapabilirsiniz. Ama haritanızda yol, ağaç, bina vb. bulunsun istiyorsanız bunları modelleyip oyun motorunuza atmalısınız.

Unity3D ile ilgili biraz bilgi vereyim.
Unity3D en çok kullanılan oyun motorlarından biridir. C# ve Javascript kodlama bilgisi gerektirir. Bu oyun motoruyla pc, android, blackberry, ps3 gibi platformlarda oyun hazırlayabilirsiniz. En sevdiğim oyın motorudur.

Hele şükür bitti. Umarım yardımcı olabilmişimdir. [emoji1] [emoji1]

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Toplu cevap :

Motorların hepsi güzeldir , ama en iysi Unreal'dır bu yüzden sadece buna odaklan.Aşağıda gerekli olanları sundum.Motorun görevi ; Sen ona emir verirsin o derler :)

------------------------------------------------------------------------------

UE dediğimize göre , ilk olarak iki şey öğrenmen gerekecek , bu yüzden bu kitapları temin etmeni şiddetle tavsiye ederim :

http://www.dr.com.tr/kitap/c-ıntera...gitim-basvuru/bilgisayar/urunno=0000000386606 ( C++ Unreal Enginede kullanılan dil )

http://www.dr.com.tr/Kitap/Unreal-E...gitim-Basvuru/Bilgisayar/urunno=0000000620857 ( Oyun moturunun ta kendisi )

Onun dışında kullanman gereken programlar :

Blender ( Animasyon ve Model )
Photoshop ( Texture - Grafik )
Audution ( Ses )

---------------------------------------

Arveron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir kaç tane programlama diline hakim olmadan direk oyun motoru kullanmak bayağı zor olur, adamı bıktırır.
Python,C#,Java bunlar iyi bir başlangıç olur.