Öyle Gelip Giremezsin Hayatıma

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Elini kolunu sallayarak giremezsin hayatıma, elini kolunu sallayarak gelip geçemezsin yaşamımdan… Küstahlık bu, hadsizlik hatta!

ne-olur-geri-donme_132646.jpg

Geçmişin tozlu raflarından kop gel, ben geldim de! İyi, eyvallah, geldin de nereye gidiyorsun arkadaşım? Hani bir dur bakalım; bir selam ver önce, bir bak bakalım aynı yerde duruyor mu eskiden baktığın pencere?

Sular aksın geçsin hayatından, insanlar gelip geçsin, sev birilerini, sevme veya, ihanet et, ihanet gör, yaşa ne yaşanacaksa… Tutkuyu, aşkı, sevişmeyi, sevilmeyi, sevmeyi bir yerlerde yaşa, tüket hepsini, kendini; sonra çık gel? Niye?

Efendim ben bir zamanlar seni sevmiştim, hala seviyorumdur diye; böyle elini kolunu sallayarak gel. Oldu! Kendini bunca kirletip, sahip olabileceğin ne varsa harcadıktan sonra, yaşamının posası kalmış halini, en renksiz, en keyifsiz yerlerini al eline; çık gel!

Üstelik bunu da hak gör kendinde!

Bir zamanlar sevildiğinde kıymet bilme, harca hatta bütün sevgileri, kendini bir yerlerde törpüle; sonra düşün bakalım, bir zamanlar birileri beni sevmişti, acaba neredeler diye!

Ara, tara, bul, çık gel kapının önüne! Eskimişliğin kalsın dilinde, samimiyetini ukalalığa çevirmiş sahte bir gülücük kondur sesine, çık gel elini kolunu sallayarak!

Bütün duvarlar kendine dönüp yalnız kaldığında, artık kendini satacak halin olmadığında, bir gece duvarlarla yapayalnız kalıp konuştuğunda, aklın başına gelsin… Bir zamanlar birileri beni sevmişti, onlar neredeler de; çık gel!

Eskiden sevildiğin için hak gör kapıyı çalmaya, sorgulamaya, deşelemeye ve hatta bir anda üstüne oturmaya koca bir ömrün…

Kahvenin hatırını say şimdi, yüzüme vur hatta bir bardak kahveyi 40 yıl hesabına… Ama kendine sorma; canını yakarken seni sevenlerin, o kahvelerde hatır taşınmıyor muydu acaba?

Candan Ünal

(Giden gitmiştir,gittiği gün bitmiştir.)

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Gelme hayatıma girme dert verme bu hayatıma ..

Reaksiyon puanı
31
Dil söylüyor, kalbim bir hal oluyor
Melal sükut etmeyi diliyor, gözlerim kapanmayı her ne hikmetse istiyor
İçim titriyor, nefesim kesiliyor,kelimeler bir türlü mana ifade etmiyor, eriyor
Derdimin ne olduğunu ah bir bilsem, hakkıyla nefesimi aşkın esinine teslim etsem

Gözlerim görmüyor, kalbim hissediyor
Latifliğin muradında halim kendinden geçiyor, nefesim edebe bürünüyor
Aranma artık, farkı fark ettiren nazarlar hani yok artık,dile gelen ne varsa alık
Suskun sokakların, yalnızlaşan kaldırımların, hıçkırığı duyulmayan akşamların

Bir umut diliminde, eşikler ne halde
Bahtın sadır olan her sahnesinde, akılım ve izanım haydi şimdi söyle nerede
Çıkıp gelemiyorum, ruhumu esaretinden men edemiyorum, kalbi dinleyemiyorum
Artık zamansız bir mekan için ellerimi açarak, umutla aşkın feyzini dileniyorum

Hiç gülme, meramı halim budur gidişte
Ne kadar kaldıysa yaşamak umudum, sevdanın rüknünde anlamlaşıyor işte
Kalbin inşirahını, ruhun idraki malumatını,nefesin aşka abadını istiyor gönlüm
Birgün edip olur, şairin meramı halini teneffüs etmeye müdrik kalsam gam değil

Suskun hece ve vezinleri
Aruz mertliğinde dillenen kederleri, sır olmuş melalleri, çileli kareleri
Göçüp gitmeden, zavallılığımla yetinmeden, musallada mola vermeden enleri
Bir bir yazıp, tükenmeyen dertlerin mısralarında bütünleşeceğim ve öyle gideceğim

Mustafa CİLASUN

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Ne bu karamsarlık? toparlanın biraz, herşey aşk değil, en azından fani.. . (: