Oyak Renault, rekor kırdı!

Bu konuyu okuyanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

necromancers

Öğrenci
Katılım
16 Mart 2018
Mesajlar
31
Reaksiyon puanı
4
Puanları
8
Yaş
30
Ülkemizde otomobil sektörü, günden güne gelişiyor ve büyük bir yol katetmeye devam ediyor. Hal böyle olunca Oyak Renault, büyük bir başarıya da imza attı.

Otomobil üretiminde liderliğini koruyan Oyak Renault, 6 milyonuncu otomobilini banttan indirdi ve 5.5 milyonuncu motorunu üretti. 6 milyonuncu otomobil Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun ve Renault üst yönetimden yetkililerin de katıldığı bir törenle üretim bandından indirildi ve Polonya’ya ihraç edildi. İhraç edilen otomobil, Renault Megane Sedan oldu.

Oyak Renault töreninde yaşananlar

Renault markasının birçok araç modelinin Bursa’da doğup dünyaya ihraç edildiğini vurgulayan Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun, üretilen 6 milyonuncu otomobilin ve 5.5 milyonuncu motorun mutluluğunu şu sözlerle ifade etti: “Türkiye’de otomobil üretimine başladığımız 1971 yılından bu yana liderliğimizi koruyarak otomobil pazarına yön vermenin gururunu yaşıyoruz. Başlangıçta 20 bin olan araç üretim kapasitemiz bugün 360 binlere yükseldi. 1970'li yıllardan günümüze Türkiye'de üretilen her iki otomobilden birinde Oyak Renault imzası var. Bugün ise yeni bir rekor kırarak 6 milyonuncu otomobili banttan indirmenin, 5.5 milyonuncu motoru üretmenin sevinci ve mutluluğunu yaşıyoruz. Renault Grubu’nun dünyadaki en önemli üretim merkezlerinden biri olarak bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da rekorlarımızı yenilemeye ve başarılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”
oyak-renault.jpg

Ayrıca şirket, ülkemizde 1971 yılından bu yana araç üretimini halen sürdürüyor. Bununla birlikte, Renault 9, Renault 11,Renault 12, Renault 21, Renault 19, Megane Sedan, Megane Wagon, Symbol, Clio, Fluence, Megane HB, elektrik motorlu Fluence ZE'den oluşan birçok farklı model ve 17 farklı kasa üretti. Ek olarak Oyak Renault, Renault Grubu'nun dünya çapındaki 38 üretim merkezinden biri olarak biliniyor.

Otomobil ihracatının üçte biri Oyak Renault’dan

Şirket, sadece otomobil üretmekle kalmayıp, parça üretimi ve mekanik aksanda da rekor kırdı. Bu rekoru şöyle özetlersek, geçen yıl 599 bin 335 adet motor, 271 bin 174 vites kutusu, ve 383 bin 577 adet şasi takımı üretildiğini görüyoruz.

Son olarak, Türkiye’nin 2017 yılında ihraç ettiği 921 bin adet otomobilin 287 bin 915 adedi Oyak Renault tarafından üretildiği biliniyor. Oyak Renault, 70’e yakın ülkeye yaptığı ihracatla, Türkiye’nin toplam otomobil ihracatının yüzde 31’ini gerçekleştirdi.
 

fragger

Dekan
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,543
Reaksiyon puanı
3,061
Puanları
113
  • Başka bir siteden alıntı yapılmış ise mutlaka orijinal kaynağa ilişkin link verilmelidir. Alıntı yapılan yerden izin almak gerekiyorsa gerekli izin alınmalıdır.

Konu Kilit!
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Son mesajlar

Üst