Overclocking rekorları bizim elimizde!

Bu konuyu okuyanlar

El Padrino

Müdavim
Emektar
Katılım
15 Şubat 2007
Mesajlar
6,045
Reaksiyon puanı
70
Puanları
48
Extreme Computing yani Overclocking sporunda dünya çapında başarı ve rekorlar OC Team Türkiye takımının elinde. İşte kırdıkları rekorlar...

Casper, dünyada hızla yayılan “Extreme Computing”, (overclocking - hız aşırtma) sporunun en başarılı Türk takımına destek verdi. Casper, bilgisayar meraklılarının bir hobi, hatta bir sıradışı bilgisayar sporu olarak adlandırdıkları, “işlemci, ekran kartı, bellek ve anakart gibi bilgisayarın belli donanımlarını normal çalışma frekansının üzerinde bir hız ve performansta çalıştırmak” anlamına gelen “Extreme Computing” alanında bugüne kadar birçok dünya rekoruna imza atan OC Team Türkiye'nin sponsorluğunu üstlendi. Dünya çapında “Bilgisayar Adrenalini” olarak kabul edilen “Extreme Computing” alanında bugüne kadar amatör olarak çok sayıda rekora imza atan OC Team Türkiye, bundan böyle Casper'ın maddi ve manevi desteği ile daha profesyonel şartlarda çalışarak yeni rekorlar kırmaya ve Türkiye'nin adını çok daha etkin bir şekilde duyurmaya devam edecek. Casper OC Team, yeni ürün geliştirme projelerinde Casper'ın AR&GE departmanı ile birlikte çalışacak.

Casper OC Team kimdir?
Kırdığı birçok extreme computing rekoru ile bilgisayar dünyasında adını dünya çapında duyuran OC Team Türkiye, Türkiye'de extreme computing bilincinin gelişimine katkı sağlamak ve bu alanda çalışan bilgisayar tutkunlarını bir çatı altında toplamak amacıyla, Murat Özsaygılı (AbsoluteZero), Recep Kulan (hey) ve Memet Tosuner (tosunermc) tarafından kuruldu. http://www.octeamturkiye.com/ adresindeki siteden ulaşılabilen OC Team Türkiye, Murat Özsaygılı yönetiminde 4 kişilik ekibi ile bu alanda yeni dünya rekorları kırmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'de bu sporun 5 bini aşkın meraklısı olduğu biliniyor.

Casper OC Team Türkiye'nin dünya rekorları
* Pentium D 965 Extreme Edition 3,73 GHZ dünya rekoru: Pentium D 965 Extreme Edition 3,73 GHZ hızında çalışan çift çekirdekli masaüstü işlemci sıvı nitrojen ile soğutularak 7,2 GHZ hızında çalıştırıldı. Dünya üzerinde çift çekirdekli bir işlemci ile çıkılabilmiş en yüksek MHZ olma rekoru hala OcTeamTurkiye'nin elinde.
* Pentium 670 3,8 GHZ hızında çalışan tek çekirdekli işlemcinin 7,1 GHZ hızda çalıştırılması.
* 3Dmark benchmark testlerinde Core 2 Duo ile testler: Bu testler ile OC Team Türkiye, ilk 5'e giren ilk Türk takımı oldu ve 3. sıraya yerleşerek 3D benchmark yarışında Türkiye'nin de olduğunu dünyaya gösterdi. Ayrıca 8800GTX Ekran kartını da sıvı nitrojen ile soğutarak 8800GTX çekirdek hızını 900MHZ'ye, bellek hızını da 1200MHZ'ye yükseltmeyi başardı.
* X6800 Extreme edition işlemci ile 5,3 GHZ hıza ulaşılması.
* XEON 3210 Dünya Rekoru: Intel'in Workstation Xeon 4 çekirdekli işlemcisini masaüstü bir bilgisayarda çalıştırıp sıvı nitrojen soğutma yöntemi ile dünya rekorunu kırmayı başardı.
* Core 2 Duo E6750 Dünya Rekoru: Daha önce OC Team tarafından kırılan bu rekor yine takım tarafından egale edildi.
* Core 2 Duo E6600 Dünya Rekoru: Bu işlemci ile 5400MHZ bariyeri aşıldı. Dünya üzerinde çalışan en hızlı ikinci E6600 olarak yerini aldı.
* Dünya üzerinde çıkılabilen en yüksek FSB rekoru kırıldı. 642MHZ FSB hızı yani 2570 MHZ bus hızı ile dünyada ulaşılabilen en hızlı anakart hızına ulaşarak rekoru elde etti.
* Intel Pentium D 945 Dünya Rekoru: Pentium D çekirdeğinde 945 serisi işlemciyle dünya rekoru kırıldı.
* Bunların dışında birçok orta ve düşük seviye ekran kartı, işlemci ve bellekler ile çeşitli rekorlara imza atıldı.

"Extreme Computing" nedir?
İnsanoğlunun bilinçaltında her zaman daha fazlasını isteme eğilimi bulunuyor. “Extreme Computing” de bu dürtünün bilgisayar dünyasındaki bir yansıması olarak görülüyor. “Bir işlemciyi veya bilgisayar parçasını üreticinin ürettiği hızdan daha yüksek hızlarda, kendisi için belirlenmiş normal çalışma frekansının üstünde (over-clock) bir frekansta çalıştırmak” anlamına gelen “Extreme Computing”, günümüzde daha yüksek hızlara çıkmak isteyen birçok bilgisayar tutkunu tarafından bir spor ve bir hobi olarak yapılıyor. “Bilgisayar adrenalini” olarak kabul edilen extreme computing'e gönül veren bilgisayar meraklıları, tüm dünyada bu alanda rekorlar kırmak için birbirleriyle kıyasıya rekabet ediyor. Extreme computing alanında gerçekleştirilen çalışmalar tüm dünyada bilgisayarların geleceğine de ışık tutuyor. Bilgisayarların sınırlarını zorlayarak gerçekleştirilen bu işlem, geleceğin bilgisayarları için şirketlere de fikir ve ilham veriyor. İşlemcinin yanı sıra anakart, bellek, ekran kartı, RAM ve yonga setini oluşturan entegre devreler gibi farklı bilgisayar komponentleri üzerinde de extreme computing yapılabiliyor. Dünyada en hızlı çalışan anakart rekorunu şu anda Casper OC Team elinde bulunduruyor.

ALINTI:teknoajan.com
 

chimera

Müdavim
Emektar
Katılım
24 Kasım 2006
Mesajlar
8,773
Reaksiyon puanı
574
Puanları
0
Tebrikler OC Team Türkiye başarılarınızın devamını bekliyoruz 8)
 

Turab Garip

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Aslında bundan uzun zaman önce "sıvı nitrojenle soğutularak" 7GHz'nin üstüne çıkıldığını duymuş, hatta bunun resmini görmüştüm.

Bu arada önemli olan çok overclock etmek değil, stabil overclock etmek.
Yani 7 GHz hızında çalışıyor ama stabil çalışıyor mu?
Güçlü soğutma yaptıklarına göre tahmin ediyorum çalışıyordur.
Ben 2.6 hızındaki işlemcimi 3.1 hızına çıkarmıştım ve bilgisayar sarhoş olmuştu :)
 

combata

Öğrenci
Katılım
28 Haziran 2007
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Elmacik dedi ki:
Aslında bundan uzun zaman önce "sıvı nitrojenle soğutularak" 7GHz'nin üstüne çıkıldığını duymuş, hatta bunun resmini görmüştüm.

Bu arada önemli olan çok overclock etmek değil, stabil overclock etmek.
Yani 7 GHz hızında çalışıyor ama stabil çalışıyor mu?
Güçlü soğutma yaptıklarına göre tahmin ediyorum çalışıyordur.
Ben 2.6 hızındaki işlemcimi 3.1 hızına çıkarmıştım ve bilgisayar sarhoş olmuştu :)

o değerlre extreme soğutma ile ulaşılıyor yani işlemciler ln2 ile -90 derecede çalışıyor:)

 
Üst