Overclock denemem ve sıcaklık /hız değerlerim..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mursan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mursan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elimde 1 gb core 2 duo 2 ghz olan sistemime bugün 2 gb ram daha aldim ve overclok yaptım.Acaba herhangibir hata var mi yada nerede nasil bir düzenleme yapabilirim diye konun ustalarına sorma açısından bu başlığı açtım

Sistemimin core 2 duo 4400 serisi , 2000 mhz Eski ram'im ocz gold edition cl5 800 mhz Yeni ramlerim ise 2*1 ocz special edition cl4 800 mhz Yani toplamda 3 ghz oldu ve cpu-z yazılımında 3 gb dual/symmetric yazmakta O.C Yapabilmek icin Bios ekranın 'da cpu/ram saat hızlarimi assagidaki gibi degistirdim Cpu hızı 200 mhz idi 285 mhz yaptim ram hızı ddr2 800 idi 855 yaptim cpu voltaj 1.25 idi 1.2625 yaptim ram voltaj 1.8 idi 1.95 yaptim fsb voltaji 1.2 idi 1.3 yaptim

Ve ORTHOS yazilim ile sistemi 20 dakka test ettim sıcaklıklar ve cpu-z değerleri aşşağıdaki gibidir (Sıcaklık icin speedfan kullandım)

Şimdi burada sormak istediklerim ise ;

1-sıcaklık değerleri nasıl ve orthos ile hata vermeden 20 dakka cpu stress testi bundan sonra sistemin stabil calısagini garantiler mi ? 2-ram değerlerime

2 .resimde cpu-z bakacak olursaniz (SPD kısmı) 3 ramiminde farkli cas ve farkli mhz 'larda calistigini gorebilirsiniz bu ilerde sorun yasatir mi yada sistem performansini etkiler mi (Evetse ram voltaji yad ram hızını biostan nasil düzelteyim ? )

3- eğer bu overclok değerli vasatsa yada daha üste çıkabilirsem (stock fan ile ) biostan hangi degerleri vermeliyim ? Bu konuda uzman arkadaşlar fikirlerini paylaşabilirse cok sevinirim

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Garantilemez,20dk.kısa bir zaman dilimi en azından 2saat gibi birsüre bu testi yapmanda fayda var işini garantiye alman açısından.Resimde herşey yolunda gibi görünüyor.herhangi bir ayarla olynamana gerek yok bence.Bence bu işlemci için sıcaklık değerleri everestte normal durumda dediğim gibi 2 saat gibi bir zaman test için yeterli olacaktır baktın bi aksama var ona göre davranırsın.kolay gelsin.

mursan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostum acaba hangi voltaj degerleri yüksek gozukuyor .Yada sadece ram voltaji ile oynayip digerlerini (fsb,cpu voltage) ''auto '' mu yapsam .Cunku stok fan ile bu islemcinin cok rahat 900 mhz fsb degerinde 3 ghz calistigini duymustum.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
yüksek görünen voltaj değeri yok,tmm bi auto yap bak.olmazsa CPU ve FSB değerlerini manuel olarak ayarla,bende 3.0 Ghz ile çalışacağını tahmin etmiştim.ama değerleri verirken ikişer ikişer verip denersen daha sağlıklı olur.

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Overclock sadece kaliteli pclerde yapılmalı. İşlemcinin kodlama sürümü eskiyse sen 2 ghz den 3 e çıkarsanda çok fazla fark yaşamazsın. Oyunlarda bunu hissedebilirsin.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Overclock sadece kaliteli pclerde yapılmalı. İşlemcinin kodlama sürümü eskiyse sen 2 ghz den 3 e çıkarsanda çok fazla fark yaşamazsın. Oyunlarda bunu hissedebilirsin.
Arkadaşım işlemcinin kodlama sürümü eski olsa CPU-Z programında eski core 2 duo logosu olurdu bu logo yeni haliyle işlemcide ikincisi 2Ghz ile 3Ghz arasında fark edilir bi fark mutlaka olur sonuçta 3.0 Ghz ile çalışan bir işlemci 2.0 Ghz bir işlemciden hızlı çalışacaktır.

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Öyle değil işte. Gözle görülür bir fark yaratmıyor.

C2D 2.0 Ghz ile C2D 3.0 O.c İşletim sistemi açma süresi 2 saniye kısaldı.
Winrar ile bir dvd arşivlemede 6 saniye fark.
Oyunlarda ise 5 fps artış.

Ki bu C2D nin en kötü işlemcilerinden. Yani gözle anlaşılır bir fark yok.

Orada logonun yeni yada eski olması önemli değil. İntel logoları zaten yeniledi.

Yeni üretim bir c2d alsan yeni logo ama içerik aynı olacak.