Outlook 2007 için acil yardım!

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Outlook 2007'de bir defada en fazla kaç kişiye mail gönderebilirim? Yani "kime" kısmında en fazla kaç kişi bulunabilir? Çok acil yardımlarınızı rica ediyorum!

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Dağıtım listesine eklenebilecek kişi sayısı için belirli bir sınır yoktur. Tam sınır, kişilerin toplam dosya boyutuna bağlıdır.

Kişiler için yalnızca temel bilgileri kullanırsanız, dağıtım listeniz 125 - 130 kişi olabilir. Örneğin, bu boyuttaki bir listenin içerdiği kişilerle ilgili bilgiler yalnızca her kişinin adını ve e-posta adresini içerebilir. 1.000'den fazla kişi içeren çok büyük dağıtım listeleri oluşturabilirsiniz. Ancak bu çok büyük listeler Outlook'ta beklendiği gibi çalışmayabilir.

En iyi sonuç için, dağıtım listesine eklemeniz gereken en yüksek kişi sayısı 50 - 70 kişi arasında olmalıdır. Ancak kişiler çok fazla bilgi içeriyorsa, dağıtım listesi 25 kişiyle sınırlı olmalıdır.

Ayrıca, dağıtım listesi sınırı, Exchange Server çalışan bilgisayarın özellik boyutu sınırına dayalıdır. Exchange sunucusunun özellik boyutu sınırı yaklaşık 8 kilobayttır(KB). Exchange sunucusu tüm kişi bağlantılarını bir özellik deposunda saklar. Bu nedenle, dağıtım listesi sınırı, kişi adının ortalama uzunluğuna ve girdi kimliğinin ortalama boyutuna da bağlıdır. Girdi kimliğinin boyutu, e-posta adresinin türüne ve iletinin uzunluğuna bağlıdır.

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
mail servis sağlayıcınla da ilişkili bu durum, bazı servis sağlayıcılar spam gönderimini önlemek için bu duruma bazı sınırlamalar getirir.

bu konu üzerine ben az önce bir deneme yaptım 1000 alıcıya gönderdim, gitti görünüyor...

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
kullandığın mail servera bakar

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
mail servis sağlayıcınla da ilişkili bu durum, bazı servis sağlayıcılar spam gönderimini önlemek için bu duruma bazı sınırlamalar getirir.

bu konu üzerine ben az önce bir deneme yaptım 1000 alıcıya gönderdim, gitti görünüyor...

Ben de 1.000 kişiye gönderdim fakat daha sonra hepsine gitmediğini teyit ettik. Bende de gitti görünüyordu. Daha sonra 300'erli gruplar halinde göndermeyi denedim, bu kez başarılı oldum çok şükür :)

Yardımlar için teşekkürler.

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
kendi mail serverınızı kurarsanız exchange gibi sorun yaşamazsınız