Oturaklı Cevaplar

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
> ALDIĞIMIZ FİYATA
> Keçecizâde'nin Rusya'da bulunduğu sıralarda Rus Çarı, Keçecizâde Fuad Paşa'ya takılır:
> - Paşa şu Girit'i satsanız!
> - Hay hay, satalım ekselans
> - Kaça satarsınız?
> - Aldığımız fiyata
> Girit'in yirmi seneyi aşkın bir zamanda ve binlerce şehitle alındığını bilen Çar sararır.
>
> BİLMEK İÇİN ÖĞRENMEK
> Tarih biyografisi ve monografi sahalarında erişilmesi çok güç bilgisiyle, dünya çapında bir şahsiyet olan İbnülemin Mahmud Kemâl (İnal) a sormuşlar:
> - 'Sizdeki bilginin çok azına sahib olmalarına rağmen sizden çok daha fazla tanınanlar var. Bunun sebebi nedir?'
> Şöyle cevap vermiş:
> - Ben bilmek için öğrendim, onlarsa bilinmek için!
>
> DERDİN DEVASIZI...
> İbn-i Sinâ ya:
> - Dünyada devâsı olmayan bir dert var mıdır? diye sorduklarında:
> - Derdin devâsızı, iyinin kötüye muhtaç olmasıdır, cevabını vermiş.
>
> DERS ALABİLMEK
> Lokman Hekim'e:
> - 'Bilgeliğini kimlerden aldın?' diye sorduklarında:
> - Körlerden, cevabını vermiş. Çünkü onlar, yoklamadan adım atmazlar.
>
> FATİH NİYE ÜSTÜN
> Napolyon, S. Helen adasında sürgün bulunduğu sırada 'Fatih mi yoksa siz mi büyüksünüz? Sorusunu soranlara şöyle cevap vermişti:
> Büyüklükte ben onun çırağı bile olamam. Çünkü ben, kılıçla zaptettiğim yerleri henüz hayattayken geri vermiş bir bedbahtım. O ise; fethettiği yerleri nesilden nesile intikal ettirmenin sırrına ermiş bir bahtiyardır.
>
> GENÇ FATİH
> Bir genç, 'Fatih Sultan Mehmed'in resmini neden hep yaşlı bir insan suretinde çiziyorlar' diye sorunca, bir yazarımız şöyle cevap vermiş:
> - Yaptığı işler o kadar büyük ki, bunları genç bir insanın yapacağını hayallerine sığdıramıyorlar
>
> GÜNLÜK
> Bir Hristiyan, Ahmed Vefik Paşa ya:
> -Camilerinizde niçin günlük (bir çeşit koku) yakmıyor sunuz? diye sorduğunda,ondan şu cevabı almış:
> -Bizimkiler abdestlidirler. Yellenmezler. Onun için günlük yakmıyoruz. mukemmel cevap yaa
>
> KADER
> Fatih Sultan Mehmet, çocukluğunda biraz yaramazlık yapınca, babası olan 2. Murat Han:
> -'Ne kadar yaramaz bir çocuksun, senden adam olmaz' diye çıkışır.
> Orada bulunan ve velâyet sırrıyla kalp gözü açık olan Akşemseddin Hazretleri, hafifçe gülümseyerek şöyle der:
> -Peder ne der, kader ne der.
>
> KADERİN İCABI
> Kenân Rıfâi ye sormuşlar:
> - Madem ki neticede kaderin dediği oluyor. O halde niçin çalışıyoruz?
> Şu cevabı vermiş:
> - Çalışmak da kaderin icabı olduğu için!
>
> SIR
> Yavuz Sultan Selim, birçok Osmanlı padişahı gibi sefere çıkacağı yerleri gizli tutarmış. Bir sefer hazırlığında, vezirlerinden biri ısrarla seferin yapılacağı ülkeyi sorunca, Yavuz ona:
> - Sen sır saklamayı bilir misin? diye sormuş.
> Vezir:
> - Evet hünkarım, bilirim dediğinde, Yavuz cevabı yapıştırmış:
> - İyi, ben de bilirim

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
> BİLMEK İÇİN ÖĞRENMEK
> Tarih biyografisi ve monografi sahalarında erişilmesi çok güç bilgisiyle, dünya çapında bir şahsiyet olan İbnülemin Mahmud Kemâl (İnal) a sormuşlar:
> - 'Sizdeki bilginin çok azına sahib olmalarına rağmen sizden çok daha fazla tanınanlar var. Bunun sebebi nedir?'
> Şöyle cevap vermiş:
> - Ben bilmek için öğrendim, onlarsa bilinmek için!

buna bittim işte :D Teşekkürler Eline Sağlık :)

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Güzel cevaplar gerçekten. Kapak olmuş dedirtecek cinsten cevaplar var.

Hadi DarkLady iyisin yine. Ömrü uzun olacak bir konun oldu. :lol:

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
ayy senden bunları duydum yaa Chimera sewindirik oldum inann :D
bnde tuttum bu cvplarıı =) reca Stone

paşazaade

Asistan
Reaksiyon puanı
0

> GÜNLÜK
> Bir Hristiyan, Ahmed Vefik Paşa ya:
> -Camilerinizde niçin günlük (bir çeşit koku) yakmıyor sunuz? diye sorduğunda,ondan şu cevabı almış:
> -Bizimkiler abdestlidirler. Yellenmezler. Onun için günlük yakmıyoruz. mukemmel cevap yaa
>
ALDIĞIMIZ FİYATA
> Keçecizâde'nin Rusya'da bulunduğu sıralarda Rus Çarı, Keçecizâde Fuad Paşa'ya takılır:
> - Paşa şu Girit'i satsanız!
> - Hay hay, satalım ekselans
> - Kaça satarsınız?
> - Aldığımız fiyata
> Girit'in yirmi seneyi aşkın bir zamanda ve binlerce şehitle alındığını bilen Çar sararır.
bu ikisi süper heleki baştaki mükemmel bittim ne keskin bi zeka yaaa

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
FATİH NİYE ÜSTÜN
> Napolyon, S. Helen adasında sürgün bulunduğu sırada 'Fatih mi yoksa siz mi büyüksünüz? Sorusunu soranlara şöyle cevap vermişti:
> Büyüklükte ben onun çırağı bile olamam. Çünkü ben, kılıçla zaptettiğim yerleri henüz hayattayken geri vermiş bir bedbahtım. O ise; fethettiği yerleri nesilden nesile intikal ettirmenin sırrına ermiş bir bahtiyardır.

Bu süpermiş

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
> DERS ALABİLMEK
> Lokman Hekim'e:
> - 'Bilgeliğini kimlerden aldın?' diye sorduklarında:
> - Körlerden, cevabını vermiş. Çünkü onlar, yoklamadan adım atmazlar.

saol :)

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bir gün Atamız bir davette kendisine kötü kötü bakan adamı farketmiş.Yaverini çağırtıp yaverine"Kimdir bu adam" demiş."Neden bana kötü kötü bakıyor böyle"
Yaver adamın yanına gidip sorunca adam"Yıllar önce çanakkalede babamı öldürdü."
demiş.Yaver Atamızın yanına gelip anlatmış.Atamızda şöyle demiş "Sor bakalım babasının orda ne işi varmış"....