Otomatik sayfa yenilenmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Escaper
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Escaper

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya, Allah aşkına şu güzelim siteden otomatik sayfa yenileme özelliğini kaldırın. Her video izlediğimizde veya haber okuduğumuzda sayfa otomatik olarak yenilenince videoyu tekrardan yüklemek zorunda kalıyoruz. Bu ne mantıktır anlamadım. Zaten yenileyecek olsak kendimiz F5 tuşu veya browser üzerindeki sayfa yenileme ikonuna basarak yenileriz. Site bu şekilde çok sinir bozucu oluyor hele de kotalı kullanıcılar için tekrar tekrar videoları yüklemek zorunda kaldığımızda. Sayfa ve reklam gösterimlerini arttıracaz diye siteyi kullanışsız ve sinir bozucu hale getirip ziyaretçileri siteden soğutmak da çok amatörce bir davranış. :hammer:

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
ben hiç yaşamadım. nasıl yani, sayfa kendini yeniliyor ve dolan video baştanmı başlıyor?

Edit: Anasayfada dediğin gibi oluyormuş, ben hep forumda takıldığım için bir haberim.:)

serdarmeydan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eh şükür benimle aynı konudan müzdarip birisi daha çıktı. Diline sağlık "Escaper". Ne amacla her dakika sayfa yenileniyor ben de anlıyor değilim. Böyle büyük bir siteye hiç yakışmıyor.

Escaper

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya işin kötü tarafı herhangibir videoyu izlerken yarısında sayfa yenilenince tekrardan yüklenmesini beklemek zorunda kalıyoruz ve bu sefer de videonun uzunluğuna bağlı olarak sonlarını izlerken tekrardan sayfa yenileniyor ve hopp tekrardan en başa dön ve yüklenmesini bekle. Yani bir videoyu izlerken 2-3 defa otomatik sayfa yenilemesi olunca insanın zaten video izleme hevesi kalmıyor. Profosyönel bir siteye böyle amatörce bir davranış yakışmıyor açıkçası. Kısa süreli düşünmeyip uzun süreli düşünerek kullanıcı memnuniyetini ve rahatsızlıklarını dikkate almak gerekiyor. Kısa vadede reklam ve sayfa gönderimini arttırıp gelirleri arttırabilirsiniz ama uzun vadede kaybedeceğiniz kullanıcı sayısından dolayı kaybınız daha fazla olacaktır. Ve unutmayın ki her iyi bir sitenin de bir alternatifi vardır. Kimse kendini, kendi sitesini vazgeçilmez sanmasın. Ama bu şikayetler dikkate alınıp birşeyler yapılırsa SDN'yi seve seve ziyaret edeceğim, edeceğiz. :hammer:

Yok mu arkadaşlar bu durumdan başka müzdarip ve şikayetçi olan başka birileri?

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Firefox'da bunu engellemenin yolu var.

Adres çubuğuna about:config yazıp süzgeç bölümüne autorefresh yazınve accessibility.blockautorefresh girdisine çift tıklayarak false olan değeri true olarak değiştirin.

Escaper

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler bu önerin için ama yine de bunu kişisel olarak bizim yapmamız yerine SDN'nin sayfa yenilenmesini kaldırarak tüm kullanıcılarını düşünmesi gerek.

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
92
Ben Chrome de hiç bir sorun yaşamıyorum yenileme olmuyor izliyorum videoyu.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
izlediğin videonun ana başlığına tıklayıp ilgili koyu açarak videoyu izlemek daha mantıklı bir alternatif ayrıca konunun içeriğinide okumuş olursun..

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Haber siteleri kendi kendini genel olarak sayfa yenileme (refresh) mantığı ile günceller. Yani bir okuyucu sayfaya girdiğinde sayfayı açık tutarsa sitelerin belli zaman aralıkları ile sayfalarını yeniden girmiş gibi tazelediklerini görürler fakat bu okuyucu için hiç hoş değildir. Özellikle uzun bir haber okurken sayfanın kendini yenilemesi ve okuyucunun işini yarıda kesmesi hiç iyi yorumlanmaz. En azından bu işlem haber sayfalarında değilde sadece ana sayfada yapılabilir ancak yinede buna alternatif bir yenileme yöntemi bulunmalıdır. Bu okuyucu kayıplarına yol açan en önemli unsurdur diyebilirim.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Geliştiricimize bildirdim. Sonucu bekleyip görelim.

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Bunun amatörce bir davranış olduğunu sanmıyorum. bugün bir çok haber sitesinde anasayfanın otomatik olarak yenilenmesi özelliği mevcut. SDN'de bir teknoloji haber sitesi. Bu özelliğin olması gayet normal. Anasayfada sadece bir yerde doğrudan video izleme özelliği var. Onun da başlığına tıklayarak, otomatik yenilenme özelliği olmayan bir sayfada izleyebilmeniz mümkün.

Tepkiniz çok abartılı. Daha önceden bu şikayetinizi site yetkililerine direk bildirdiniz mi de bu kadar büyük bir tepki veriyorsunuz orasını bilmiyorum. Sırf bu durumdan ötürü SDN'nin kullanıcı kaybedeceğini sanmam. Ki yaklaşık 2 yıldır SDN'yi takip ediyorum. İlk defa bu durumdan sizin şikayetçi olduğunuzu görüyorum. "Anasayfa zırt pırt yenileniyor kardeşim, daha da durmam bu sitede" diyenine de rastlamadım henüz. Şikayetinizde haklı olabilirsiniz, fakat vereceğimiz tepkilerde biraz sakinlik daha hızlı sonuca ulaştırır sanıyorum.

fedorac0re

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bencede zaman zaman insanı sinir eder bir hale gelebiliyor. SDN gibi teknolojik bir siteye yakışmıyor.. belli aralıklarda komple sayfayı yenilemek yerine sadece yenilenmesini istediğiniz kısımları yenilettirin mesela forumdan son başlıklar ve yeni haber kısımlarını bu da AJAX kullanarak yapılabilir sanırsam hala neden bunu yapmıyorlar ilginç. :huh:

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
Böyle bir durumla hiç karşılaşmadım :D Hangi tarayıcıda oluyor bu?

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Haber siteleri kendi kendini genel olarak sayfa yenileme (refresh) mantığı ile günceller. Yani bir okuyucu sayfaya girdiğinde sayfayı açık tutarsa sitelerin belli zaman aralıkları ile sayfalarını yeniden girmiş gibi tazelediklerini görürler fakat bu okuyucu için hiç hoş değildir. Özellikle uzun bir haber okurken sayfanın kendini yenilemesi ve okuyucunun işini yarıda kesmesi hiç iyi yorumlanmaz. En azından bu işlem haber sayfalarında değilde sadece ana sayfada yapılabilir ancak yinede buna alternatif bir yenileme yöntemi bulunmalıdır. Bu okuyucu kayıplarına yol açan en önemli unsurdur diyebilirim.
buna %100 katılıyorum uzun bir makalede yaklaşık 3 kez yenilendiğini hatırlıyorum nefret dolu dakikalar yasamıştım.
Sdn'de bu tip bir sikintiyla karsilasmadim henüz.

Escaper

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bunun amatörce bir davranış olduğunu sanmıyorum. bugün bir çok haber sitesinde anasayfanın otomatik olarak yenilenmesi özelliği mevcut. SDN'de bir teknoloji haber sitesi. Bu özelliğin olması gayet normal. Anasayfada sadece bir yerde doğrudan video izleme özelliği var. Onun da başlığına tıklayarak, otomatik yenilenme özelliği olmayan bir sayfada izleyebilmeniz mümkün.

Tepkiniz çok abartılı. Daha önceden bu şikayetinizi site yetkililerine direk bildirdiniz mi de bu kadar büyük bir tepki veriyorsunuz orasını bilmiyorum. Sırf bu durumdan ötürü SDN'nin kullanıcı kaybedeceğini sanmam. Ki yaklaşık 2 yıldır SDN'yi takip ediyorum. İlk defa bu durumdan sizin şikayetçi olduğunuzu görüyorum. "Anasayfa zırt pırt yenileniyor kardeşim, daha da durmam bu sitede" diyenine de rastlamadım henüz. Şikayetinizde haklı olabilirsiniz, fakat vereceğimiz tepkilerde biraz sakinlik daha hızlı sonuca ulaştırır sanıyorum.
Çoğu otomatik yenileme özelliği olan sitelerde sadece anasayfa yenileniyor ve anasayfada direk video izleme özelliği yok. Ayrıca bazı siteler Ajax kullanarak sadece içerik bölümünü sayfayı komple yenilemeden yapabiliyor. Bence bu sitenin anasayfasını güncel tutmaya çalışmaktan ziyade, sayfa ve reklam gösterimini arttırma amaçlı yapılan ve kısa vadede kazandırıp uzun vadede kaybettiren bir seçenek.

Tepkimde de bir abartı olduğunu sanmıyorum. Ayrıca evet, birçok kez email yoluyla bu şikayetimi belirtmeme, belirtmemize rağmen ve ilgilenilip düzeltileceği söylendiği halde herhangibir gelişme olmayınca bu şekilde biraz sinirli, biraz da tepki içeren cümlelerle belirttim. Sırf bu yüzden birçok kullanıcı kaybedeceğini ben çok iyi sanıyorum. Çünkü benim bildiğim ve siteyi ziyaretçi olarak takip eden en az 20 arkadaşım da bu durumdan şikayetçi. Ayrıca ortada rahatsız edici bir durum varsa, neden eleştirimiz abartılı olsun ki. Sonuçta birçok kişinin rahatsız olduğu bir durum var ortada. Ayrıca neden başka siteler de aynısını yapıyor diyoruz. Zaten SDN diğer siteler gibi olsaydı ben şuan o diğer sitelere giriyor ve bu eleştirimi o sitelerden birinde yazıyor olurdum. SDN'yi seviyorsak, sık sık ziyaret ediyorsak neden düzeltmeye, düzeltilmesini sağlamaya çalışmayalım. Sakin değilim, çünkü ben uzun süredir bu otomatik sayfa yenilenmesinin kaldırılmasını bekliyorum ama çok zor birşeymiş gibi hala kaldırılmadı ve hala 1 videoyu izlerken, 1 haberi okurken sayfa 3-4 defa yenilenince hevesim kaçıyor ve videoyu izlemeden, haberi okumadan sayfayı kapatıyorum. Bu eleştiriler SDN'yi sevdiğimiz, ve daha iyi hale gelmesi içindir. Ve umarım bu otomatik yenileme tamamen kaldırılır da biz de hevesimiz kaçmadan videoları izleyip haberleri okuruz.

ByKaMiKaZe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
20
Firefox'da bunu engellemenin yolu var.

Adres çubuğuna about:config yazıp süzgeç bölümüne autorefresh yazınve accessibility.blockautorefresh girdisine çift tıklayarak false olan değeri true olarak değiştirin.

bu iyi oldu :D

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
O sorun uzuun zaman önce düzeltilmişti :P