Otomatik araba tavsiyesi

iski84

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi günler arkadaşlar

şu sıralar eşimle bir araba almayı düşünüyoruz 25000 liraya kadar bütçemiz var ve eşimin de kullanabilmesi için otomatik alalım dedik.

otomatik vites çeşitlerini araştırdım, tek kavramalı , çift kavramalı, tam otomatik ve cvt seçenekleri mevcut.

tek kavramalı sistemlerin vites geçişleri çok hissediliyormuş, özellikle sıkışık trafikte vites geçişlerinde kararsızlık yaşıyormuş ve arıza çıkarma ihtimali çok diye
duyduğum için bu sistemi eledim.

çift kavramalı sistemler güzel fakat bunlarda bütçemizi aşıyor.

tam otomatikler ise sistem olarak güzel, bütçemize göre araba var fakat bunlarda çok yaktıkları için arabayı kullanırken bütçemizi zorlayacak gibi.

geriye cvt şanzımanlılar kalıyor. bu sistemi kullana honda jazz var ve araştırmalarıma göre kullananlar gayet memnun ama şu zamana kadar bütçeme uygun bir jazz bulamadım.

şimdi gelelim sorularıma

1. honda jazz dan başka hangi araçlarda cvt kullanılıyor biliyor musunuz ?

2. bütçemiz doğrultusunda sizin önerebileceğiniz araçlar nelerdir ?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

not: tüplü araç almayı veya araca tüp taktırmayı düşünmüyoruz.

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
cvt dizel yok ;) o fiyata 2. el dizel otomatik olarak megane ve focus tavsiye edebilirim 2007-2008 model ama km'leri yüksektir.150000km lik bir dizel makine almak da saçma bakımlarının yükü sebebiyle.inş aklındaki soruları giderebilmişimdir.

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
2. el düşünürsen çift kavramalı olarak opel astralara bakabilirsin dizel.. biz iki sene önce kullandık 1 sene filan ikinci el almıştım. gaza sonuna kadar basmadığın sürece hissedilmiyor sonuna kadar basarsanda sport moddayken iyi vites geçişi sağlıyor. o fiyatlara birde ibizalara bak belki en fazla 27 civarında filan bulabilirsin. fabia'lardada bütçene göre benzinli olarak çift kavramalı bulabilirsin

iski84

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2. el düşünür müsünüz ?
ikinci el düşünüyoruz zaten bu bütçeye otomatik sıfır bi araç yoktur sanırım.
cvt dizel yok ;) o fiyata 2. el dizel otomatik olarak megane ve focus tavsiye edebilirim 2007-2008 model ama km'leri yüksektir.150000km lik bir dizel makine almak da saçma bakımlarının yükü sebebiyle.inş aklındaki soruları giderebilmişimdir.
cvt dizel yok biliyorum ama benzinli bile olsa tam otomatiklere nazaran daha az yaktığı için ve tek kavramalılara nazaran daha sorunsuz olduğu için bu sistem aklıma yattı. dizel otomatiklerde dediğiniz gibi kilometreleri çok yüksek o yüzden düşünmüyorum.
2. el düşünürsen çift kavramalı olarak opel astralara bakabilirsin dizel.. biz iki sene önce kullandık 1 sene filan ikinci el almıştım. gaza sonuna kadar basmadığın sürece hissedilmiyor sonuna kadar basarsanda sport moddayken iyi vites geçişi sağlıyor. o fiyatlara birde ibizalara bak belki en fazla 27 civarında filan bulabilirsin. fabia'lardada bütçene göre benzinli olarak çift kavramalı bulabilirsin
astraların çift kavramalı olduğunu bilmiyordum ben tek kavramalı olarak biliyordum. internette araştırırken fiyat filtresi koyarak araştırıyorum ve hiç fabia gözüme çarpmadı ama bir bakarım.

hepinize teşekkürler arkadaşlar

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Eşiniz de kullanacak ise, Honda Jazz çok iyi bir seçim. Ayrıca cvt şanzımanı Fiatın (yılını tam hatırlamıyorum ) bazı modellerinde bulabilirsiniz. (palio vs.) ancak yakıt konusunda iyi değiller. Bu şanzımanı fiat bu modellerde kullandıktan sonra Honda satın aldı. ve artık yalnızca honda markalı araçlarda var.

Cvt yanlış hatırlamıyorsam , Değişken oranlı vites miydi neydi. Yani hangi vitesin hangi devirde artacağı azalacağı diye birşey yoktu galiba. Neyse Honda iyidir.

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
iyi günler arkadaşlar

şu sıralar eşimle bir araba almayı düşünüyoruz 25000 liraya kadar bütçemiz var ve eşimin de kullanabilmesi için otomatik alalım dedik.

otomatik vites çeşitlerini araştırdım, tek kavramalı , çift kavramalı, tam otomatik ve cvt seçenekleri mevcut.

tek kavramalı sistemlerin vites geçişleri çok hissediliyormuş, özellikle sıkışık trafikte vites geçişlerinde kararsızlık yaşıyormuş ve arıza çıkarma ihtimali çok diye
duyduğum için bu sistemi eledim.

çift kavramalı sistemler güzel fakat bunlarda bütçemizi aşıyor.

tam otomatikler ise sistem olarak güzel, bütçemize göre araba var fakat bunlarda çok yaktıkları için arabayı kullanırken bütçemizi zorlayacak gibi.

geriye cvt şanzımanlılar kalıyor. bu sistemi kullana honda jazz var ve araştırmalarıma göre kullananlar gayet memnun ama şu zamana kadar bütçeme uygun bir jazz bulamadım.

şimdi gelelim sorularıma

1. honda jazz dan başka hangi araçlarda cvt kullanılıyor biliyor musunuz ?

2. bütçemiz doğrultusunda sizin önerebileceğiniz araçlar nelerdir ?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

not: tüplü araç almayı veya araca tüp taktırmayı düşünmüyoruz.
2013 model renault'lar cvt kullanmaya başladı..

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Bu devirde araba almak mantık işi değil abi benzinin litresi olmuş 5 Lira bence bisiklet alın benim gibi :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
tüp taktırmayı neden düüşünmüyorsunuz?

2 ay önce 30 bin tl'ye 1.6 corolla aldık. tüp taktırmak için 1 hafta sonraya gün aldık. o 1 hafta boyunca arabayı baya bir kullandım. tüpe geçtikten sonra en ufak bir performans kaybı yaşamadım. %40 ucuz olması da cabası :)

iski84

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tüp taktırmayı neden düüşünmüyorsunuz?

2 ay önce 30 bin tl'ye 1.6 corolla aldık. tüp taktırmak için 1 hafta sonraya gün aldık. o 1 hafta boyunca arabayı baya bir kullandım. tüpe geçtikten sonra en ufak bir performans kaybı yaşamadım. %40 ucuz olması da cabası :)
kılıbıklıktan :) aslında haklısınız tüp çok ekonomik ama benim hanım tüp konusunda neden bilmiyorum çok evhamlı kesinlikle istemiyor. bi ara bu konuda hanımın çocukluğuna inmem lazım galiba :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
kılıbıklıktan :) aslında haklısınız tüp çok ekonomik ama benim hanım tüp konusunda neden bilmiyorum çok evhamlı kesinlikle istemiyor. bi ara bu konuda hanımın çocukluğuna inmem lazım galiba :)

tüm kadınlar mı ölümden bu kadar korkuyor arkadaş? günümüz kadınlarında 7 yaşındaki erkek çocuğu cesareti yok. :)

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
opellerde çift kavrama diye bişey yok.otomatik dedikleri şey otomatikleştirilmiş şanzıman easytronic, active select dedikleri şey ise tek kavramalı bir sistem.bir dsg (direct shift gearbox) bir edc bir powershift değil.bunlar çift kavramadır.bir kere kullanınca başka hiçbir sistem tatmin etmez :D

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
opellerde çift kavrama diye bişey yok.otomatik dedikleri şey otomatikleştirilmiş şanzıman easytronic, active select dedikleri şey ise tek kavramalı bir sistem.bir dsg (direct shift gearbox) bir edc bir powershift değil.bunlar çift kavramadır.bir kere kullanınca başka hiçbir sistem tatmin etmez :D

şimdi 1 senedir de ibiza kullanıyorum 1.2tsi dsg valla bunda bile bazen geçiş hissediliyor gaza ne kadar basarsan D içinde o kadar hissediliyor ama Sde sorun yok zaten

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
şimdi 1 senedir de ibiza kullanıyorum 1.2tsi dsg valla bunda bile bazen geçiş hissediliyor gaza ne kadar basarsan D içinde o kadar hissediliyor ama Sde sorun yok zaten

hocam o sizin hissettiğiniz şey vites geçişi değil de tork'un düşüşü olmasın 1.2 benzinli... :)

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
hocam o sizin hissettiğiniz şey vites geçişi değil de tork'un düşüşü olmasın 1.2 benzinli... :)

D(drive) modunda yüksek devirde araba sendeliyor vites geçişlerinde. S(sport) ve manuel kullanımda hangi devirde atarsa atsın kesintisiz ve sarsıntısız geçiş sağlıyor.

tork düşüşü olsa asıl sport modda olmalı.

arabada sorun var mı diye servise götürmüştüm ilk zamanlar ama sorun yoktu sonra test aracınıda tekrar sürdüğümde gördüm ondada aynı sorun vardı.(1.4tsi)

leonfrt

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ford fiesta al derim az yakıt yakıyor. şahane bir araba bayanlar içinde ideal

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
D(drive) modunda yüksek devirde araba sendeliyor vites geçişlerinde. S(sport) ve manuel kullanımda hangi devirde atarsa atsın kesintisiz ve sarsıntısız geçiş sağlıyor.

tork düşüşü olsa asıl sport modda olmalı.

arabada sorun var mı diye servise götürmüştüm ilk zamanlar ama sorun yoktu sonra test aracınıda tekrar sürdüğümde gördüm ondada aynı sorun vardı.(1.4tsi)
DSG'yi dizel araçlarda kullandım ben gerçi. 2.0 superb 1.6 golf... sorunsuzdu.başka kullananlarda böyle problem var mı acaba?