iski84
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
iyi günler arkadaşlar
şu sıralar eşimle bir araba almayı düşünüyoruz 25000 liraya kadar bütçemiz var ve eşimin de kullanabilmesi için otomatik alalım dedik.
otomatik vites çeşitlerini araştırdım, tek kavramalı , çift kavramalı, tam otomatik ve cvt seçenekleri mevcut.
tek kavramalı sistemlerin vites geçişleri çok hissediliyormuş, özellikle sıkışık trafikte vites geçişlerinde kararsızlık yaşıyormuş ve arıza çıkarma ihtimali çok diye
duyduğum için bu sistemi eledim.
çift kavramalı sistemler güzel fakat bunlarda bütçemizi aşıyor.
tam otomatikler ise sistem olarak güzel, bütçemize göre araba var fakat bunlarda çok yaktıkları için arabayı kullanırken bütçemizi zorlayacak gibi.
geriye cvt şanzımanlılar kalıyor. bu sistemi kullana honda jazz var ve araştırmalarıma göre kullananlar gayet memnun ama şu zamana kadar bütçeme uygun bir jazz bulamadım.
şimdi gelelim sorularıma
1. honda jazz dan başka hangi araçlarda cvt kullanılıyor biliyor musunuz ?
2. bütçemiz doğrultusunda sizin önerebileceğiniz araçlar nelerdir ?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
not: tüplü araç almayı veya araca tüp taktırmayı düşünmüyoruz.
şu sıralar eşimle bir araba almayı düşünüyoruz 25000 liraya kadar bütçemiz var ve eşimin de kullanabilmesi için otomatik alalım dedik.
otomatik vites çeşitlerini araştırdım, tek kavramalı , çift kavramalı, tam otomatik ve cvt seçenekleri mevcut.
tek kavramalı sistemlerin vites geçişleri çok hissediliyormuş, özellikle sıkışık trafikte vites geçişlerinde kararsızlık yaşıyormuş ve arıza çıkarma ihtimali çok diye
duyduğum için bu sistemi eledim.
çift kavramalı sistemler güzel fakat bunlarda bütçemizi aşıyor.
tam otomatikler ise sistem olarak güzel, bütçemize göre araba var fakat bunlarda çok yaktıkları için arabayı kullanırken bütçemizi zorlayacak gibi.
geriye cvt şanzımanlılar kalıyor. bu sistemi kullana honda jazz var ve araştırmalarıma göre kullananlar gayet memnun ama şu zamana kadar bütçeme uygun bir jazz bulamadım.
şimdi gelelim sorularıma
1. honda jazz dan başka hangi araçlarda cvt kullanılıyor biliyor musunuz ?
2. bütçemiz doğrultusunda sizin önerebileceğiniz araçlar nelerdir ?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
not: tüplü araç almayı veya araca tüp taktırmayı düşünmüyoruz.