Ösym ye kayit oldum şimdi napicam

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xyunusx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
Arkadaşlar lise1 den terk ettikten uzun bi zaman sonra açıktan liseyi bitirdim dün diplomamı aldım bu günde ösym ye kayıt oldum faka ne yapıcam sınav ne zaman benim hangi derse nasıl çalışmam gerekli ve hangi derslerden sınava giricem hiç bir bilgim yok arkadaşlar bana yardımcı olursanız çok sevinirim bu konuda üniversiteyi kazanmak istiyorum

Dr. Oetker

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Türkçe ve matematiğe çalış birazda sosyal çalış kardeşim.

eddie dean

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Eğer temel iyi değilse biraz geç kalınmış ama ilk önce hedef neresi? İki yıllık-açıköğretim-lisans? Sayısal mı sözel mi? Hangisi, buna göre çalışmanı ve temponu ayarlayabilirsin.

Matematik için şunu diyebilirim. Formül ezbercisi olmak matematiğin ilk yanlışı. Ama yanlış anlaşılmasın ki formülü öğrenmeyin demiyorum. Sadece formüle bağımlı soru çözmek insana bir şey kazandırmaz. Kendin mantık geliştirmediğin sürece matematik anlaşılmaz, çabuk unutulur. Doğru yöntem ile az ve öz sayıda soru çözmek bile yeterlidir. Ama hız kazanmak için çok soru çözmek şarttır. Sudoku, karekaralama tarzı bulmacalarda sayısalda insanı geliştiren diğer etkenler.

Sözel için bir şey demeyeceğim. O konuda iyi değilim.

Sınava 70 gün kadar var bu yüzden konularda hızlı olman lazım ve ne kadar çok soru o kadar kardır.

buskudar

Asistan
Reaksiyon puanı
75
hedefin mühendislikse ygs ye az kaldı ama barajı geçebilirsen 180 puanı yani lysye sıkı hazırlanmalısın ama altyapı yoksa bu yıl kazanman çok zor olur.ama tecrübe kazanırsın.2yıllıksa ygsye girmen yeterli ygsdede barajı geçmen yeterli barajı geçmek istersen matematikğe ve türkçeye ağırlık ver fiziği kısa zamanda halledemessin çok formül var :) türkçe öyle değil.parağraf sorularına iyi çalışırsan 25 net filan yaparsın :) dil bilgisi zordur(en azından bana göre :)) sosyalle uğraşma pek en sona bırakmanı tavsiye ederim.ama ilk türkçeyi çöz matematiği ilk çözüp türkçeye geçersen zorluk çekersin :) türkçe soruları roman gibidir :) bu arada ygsde bütün dersler var ingilizce hariç.lysde bölüme göre değişiyor. sayısaldan gireceksen matematik geometri filan sözelden gireceksen türkçe sosyal filan var.

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
arkadaşlar lise bölümüm sosyal bilimler sözelim amacım 4 yıllık üniversiteyi tutturmak

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
...ama ilk türkçeyi çöz matematiği ilk çözüp türkçeye geçersen zorluk çekersin :) türkçe soruları roman gibidir :)
Buna dediğine katılmıyorum, hangi konuda iyiysen ilk ondan başlaman bana göre daha yerinde bir karar olur. [MENTION=194220]buskudar[/MENTION] sende öyle yapmalısın :D

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
arkadaşlar kimse beklediğim cevabı vermemiş ben bu sınav için hangi kitaba çalışmam lazım yada hangi kaynaktan der çalışmam lazım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
femin simetri kitapları var onlar iyi sözelde. sonra karakökün sayısal kitapları iyidir.

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
Fem yayınları olabilir. Sosyal iseniz, ygs de türkçe-sosyal çözmelisiniz. Matematik varsa biraz, kesin doğruları işaretleyin. Buradan ulaşabilirsiniz sayfasına.

Coulers79

Asistan
Reaksiyon puanı
50
Valla dışardan liseyi bitirmek açık öğretimi bitirmekten daha zor. Kısa zamanda yapabileceğin bol bol soru çözmek. Son senelerde çıkan sorulara da bak. Bu arada yine mi sistemi değiştirmiş bunlar. Sınav takvimine baktım 24 martta YGS var, haziranda da 5 bölümden LYS var. Eski ÖSS, ÖYS gibi mi olmuş?