ÖSYM son dakika açıkladı: YKS sonuçları artık sorgulayabilirsiniz! Üniversite 2019 YKS sonuçları ekranı

Bu konuyu okuyanlar

Usain

SpaceX
Emektar
Katılım
17 Mayıs 2018
Mesajlar
9,213
Reaksiyon puanı
15,050
Puanları
113
Yaş
21
YKS sonuçları ile ilgili son dakika gelişmesi gece yaşandı. ÖSYM, milyonların beklediği "YKS sonuçları" sorgulama sayfasını aktif hale getirdi. Üniversite adayları YKS sonuçları sayfası üzerinden sorgulama yapabilecek. Bir sonraki aşama tercih işlemleri olacak.
2505011_414x233.jpg


YKS sonuçları sonunda açıklandı. Öğrenci ve veliler tarafından heyecanla bekleniyordu. İyi bir üniversite eğitim almak isteyen öğrenciler 15-16 Haziran tarihleri arasında TYT ve AYT olmak üzere iki oturumla YKS'ye girmişlerdi. Sonuçlarının ise 18 Temmuz'da açıklanması beklenirken ÖSYM dün sürpriz bir şekilde gece yarısında üniversite sınav sonuçlarını erişme açtı. YKS sonuçlarını öğrenen üniversite adayların bir diğer merak ettiği konu ise YKS puan hesaplama ve iki yıllık ve dört yıllık üniversite tavan ve taban puanlarını öğrenmek oldu.

YKS SONUÇLARI SORGULAMA 2019

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı duyuruda "12 Şubat günü başvuruların alınmasıyla başlayan YKS-2019 süreci, 15-16 Haziran’da sınavların uygulanmasının ardından şu an itibarıyla sonuç açıklanması ile devam ediyor. Adaylarımız sonuçlarını ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi sayfamızdan öğrenebilirler. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ederim." ifadelerine yer verdi. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilecek.

ÖSYM'DEN YKS AÇIKLAMASI

15-16 Haziran 2019 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2019-YKS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. 2019-YKS'ye ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup, 16 Haziran 2019 tarihinde uygulanan 2019-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Temel Soru Kitapçığındaki Türk Dili ve Edebiyatı Sosyal Bilimler -1 Testinin 33 numaralı sorusunun iptal edilerek değerlendirme dışı bırakılmasına karar verilmiştir.

Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilirler.

YKS SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

HABERTURK
 
D

Deleted member 6640047

SDN Okuru
Nerede nereye. Bu haberi yazarken benim sınıfımdaydın şimdi sen sınav sonucunu brkliyorsun :,(
 
Üst