ÖSYM kardeş baksana 1 dakika

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan F1kan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Şimdi beyler sizlerle bişey paylaşıcam.
Genelde Ygs ve Lys'de bir kaç soru yanlış soruluyor. Bazen bu durumun çoştuğuda olmuştur.
Ösym bey siz bir öğrenciye 160 soru soruyorsunuz ve öğrenciden bunu doğru yapmasını istiyorsunuz. Türkçe, Sosyal, Matematik, Fen gibi alanlardan gelen bu soruları 1 öğrencinin cevaplamasını beklıyorsunuz. Ama alanında uzman yüzlerce kişinin hazırladığı bu soruların içinden yanlış çıkıyor. Siz daha uzmanlığı olmayan bir lise öğrencisinden bunu beklerken sizin uzmanınız yanlış soru soruyor ve sizde bunu 2 milyon kişiye soruyorsunuz. Böyle devam ediniz lütfen !
Şimdi gelelim benim sinir olduğum noktaya.
Yahu madem bir insan hata yapabılıyor bir soruyu uzman olsada yanlıs yazabılıyor ve yanlıs sorulabılıyor bu soru o zaman 1 sene boyunca çalışıp çabalayan biri sınav saati 10 olmasına rağmen 9:46 da içeri alınmıyor. Bu nasıl bir mantıksızlık bu nasıl bir tutarsızlık. Siz yanlış soru sorunca biz sizi görevden alamıyoruz. Ama siz şeyiniz nereye eserse ona göre at koşturup istediniz kararları alıp verme yetkisine sahip oluyorsunuz. Dilerim Allahtan yaptınız haksızlığın bedelini öderseniz.
Bu kadar sinirli olmamın tek sebebi ise kuzenım hukuk istersen sınava giremiyor. Okula doğru giderken arabalarının bir arızası çıkıyor ve yolda kalıyor. Evleri ile gireceği okul arasında 7 km var araba yerine yolda bulduğu taksi ile gidiyor ve 9:50 de gideceği okula varıyor. Sonuç ? Yıllardır verdiği emek boşuna gidiyor.
Ama olur mu Ösym bu aldığı her kadar doğru. Bazılarda gelip önceden gitseydi çart etseydi çurt etseydi demeyi bilir. Her koyun kendi bacagından asılıyor malesef. Yapımda ve yapımda emeği geçen bütün Ösym kardeşin ellerine sağlık. Bir insanın hayatı bu kadar mahvedilmezdi

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Bu ülkeye fayda sağlayacak insanları saçma saman kararlar yüzünden ne hale getiriyorlar işte hocam

Simsizz1905

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
334
Bir çok insan psikolojik baskı, aile baskısı, gelecek baskısı altında çalışıyor ama ... Yazık gerçekten. Çok zor hayattan geçiyoruz.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Bir çok insan psikolojik baskı, aile baskısı, gelecek baskısı altında çalışıyor ama ... Yazık gerçekten. Çok zor hayattan geçiyoruz.
Ülkeyi ileri taşıyan en büyük etken eğitimdir. Ama nesli eğitimden korkutan ve onları eğitime düşman eden kaytan bıyıklılar sağolsun.
Bu sistem devam ettiği sürece insanlar eğitimin önemini anlamayacak. Ben eğitime çok fazla önem veren biriyim.
Çografya çalısırken nasıl bir dünyada yasıyorum diye merakla çalıyorum.
Veya biyoloji çalısırken acaba şimdi ne öğrenicem.
Matemetik çalısırken ise beynimi daha ne kadar zorlayabilirim mantığı ile çalışıyorum.
Ama bunu lise 4 e yapmaya başladım. Öğretmenlerin saçma sapan ödevlerini yapmadım. Onlara yalakalık yapıp notlar istemedim. Sırf onlar istiyor diye susmam gereken yerde susmayıp yanlıslarını söyledim. Bu yüzden okulda hep müdürün odasına postalandım. Eğitimden soğuttular ama ben kendim öğrendim.
İnanmazsın ama 4 senenın ygs cografyasını 3.5 gunde bitirmiştim.
Aynı şekilde tarihi 5 günde.
Keşke bu düşünce yapımı lise 1 bulsaydım. Belki daha yurt dışında okuma fırsatı yakalardım. Ama ilk okul 1'den bu yana okula her gittiğim gün lanet okudum. Yıllar boyunca 3 tane düzgün öğretmenle tanıstım. Onlarda benim dönum noktam oldu.

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
Üzüldüm. Yıllarca bu sınavda yapılan şikeleri göz göre göre engellemeyenler, bir gencin hayalini engelliyor.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
@F1kan şimdi ne okuyosunuz peki?
--- Gönderi Güncellendi ---

2 senedir ben de okuyorum :)
Sosyal hizmetler okuyorum. Birde Ekonomi okuyorum hocam. Maddi durumlar yüzünden Alanyadan pek dışarı okumaya gidemedim burdaki ünide okuyoruz haliyle