Ösym Başkanı Siz Olsaydınız, Ne Yapardınız?

Bu konuyu okuyanlar

braveheart.fb

Profesör
Katılım
21 Mart 2009
Mesajlar
1,985
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
ÖSYM Başkanının, yaptıkları araştırma sonrasında bir bulguya ulaşamadıklarını belirtmesi, yine bir çok adayı tatmin etmeyecektir. Zira geçen yıllara nazaran 120 net çıkarılmış olması çok sayıda kuşkuya neden olmaktadır. Ancak burada şunu düşünmek gerekmektedir. ÖSYM daha ne yapabilir? Sayın Yarımağan'ın açıklamasında, bir ÖSYM Başkanının yapması gereken tüm araştırmaların yapıldığı görülmektedir.
Örneğin, ÖSYM sadece 350 kişiyi değil 100 ve üzerinde soruyu doğru çözen 3200 kişiyi incelediklerini belirtmiştir.

ADAYLARIN ORTAK YANI

Bir araştırmada bakılacak en önemli detay, bu adayların ortak yanı nedir sorusuna, ÖSYM Başkanı şu şekilde yanıt vermektedir: "''Bu adayların ortak yanlarını araştırdık. Hiçbir ortak yanları yok. Her üniversiteden mezun var. Tabii bazı üniversitelerden mezun olanlar biraz daha çok, neden, çünkü oradaki eğitim fakülteleri daha kalabalık olduğu için. Örneğin Gazi Üniversitesi'nden, Erzurum Atatürk Üniversitesinden, Marmara Üniversitesinden çok. Ama Boğaziçi'nden de var, Hacettepe'den de var, Abant İzzet Baysal'dan da var. Her üniversiteden, her alandan var. Matematikçisi de Fizikçisi de var, Kimyacısı da Okul Öncesi Öğretmenliği, İlköğretim Öğretmenliği okuyan da var. Yani öğretmenlikle ilgili alanlardan da var, öğretmenlik dışındaki alanlardan mezun olanlar da var. Bu adaylar sınava nerede girmişler? En çok Ankara'da giren var. Sonra İstanbul'dan, İzmir'den var. 81 ilin 81'inde de var. Bu 350 kişi içinde de 3 bin 200 kişi içinde de. Bizdeki bilgileri açısından bu kişilerin ortak bir yanı yok. Tekrarlıyorum, bizdeki bilgileri açısından ortak yanları yok. Biz bütün bilgilerine sahip değiliz bu kişilerin.''
ÖSYM Başkanı bu detay verirken ayrıca kendisine hangi bilgiler bulunmadığını da şu şekilde açıklamaktadır: ''Hangi üniversiteden, hangi alandan mezunlar, kaç yılında mezun olmuşlar, hangi sınava nerede girmişler ve bazı sınavlardaki başarıları var. Bu bilgileri var ama örneğin bizde bu adayların üniversitedeki başarıları yok. Bu adaylar üniversitede başarılı mı değil mi, bu adaylar dershaneye gidiyor mu, gitmiyor mu, gidiyorsa hangi dershaneye gidiyor gibi bilgiler ile diğer bilgileri yok. Biz o bilgileri inceleme imkanına sahip değiliz'' .

ÖSYM, ADAYLARIN SORU KAĞITLARINI DA İNCELEMİŞ

ÖSYM Başkanı yaptığı açıklamada, bir araştırmada bakılması en önemli detaylardan birisi olan soru kağıtlarını da incelediklerini belirtmiştir. Başkan Yarımağan "Gerçi soru kitaplarını incelememiz bize kesin bir bilgi vermez ama bir kanaat verir. Sizin de gördüğünüz gibi adayların soru kitaplarının üzerinde çalıştıkları görülüyor. Cevap kağıtlarındaki işaretlerle soru kitabındaki işaretler birebir aynı. Soru kitaplarının üzerinde hesaplar yapılmış, altları çizilmiş...Adayların hepsi bir kere kesin işaretlemiş. Bir kısmı soru kitabı üzerinde az çalışmış, bir kısmı çok çalışmış. Bir kısmı hesap yapmış. Ben buradan şu sonuca varıyorum: Bu kişilere hazır cevap gelmiş olma ihtimali yok. Benim yapabileceklerim de burada bitiyor.
'Ben herşeyin olabileceğini düşünüyorum, aksi ispat edilmedikçe. Ben soru kitaplarını okuduğumda gözlerimi yaşartan ifadeler de oldu. Bu çocukların içinde sınav sırasında kendi kendini motive edenler var. Mesela 'ha gayret' diye yazmış, 'ah bir öğretmen olsam' yazmış. Belli ki yanıp tutuşuyor. Böyle bir aday bu heyecanla yıl boyu çalıştıysa başarılı da olur.
3 bin 200 kişinin 3 bin 200'ü de geçen sene çok başarısız olsa, bu sene başarılı olsalar tamam ama bunların içinde çok başarılı olanlar da var ama dediğim gibi geçen sene çok başarısız olanlar da var. Mesela geçen sene 5,5 almış bu sene 110 almış. Böyle adaylar da var ama böyle aday 3 kişi. O adayların soru kitaplarını incelediğimde soru kitaplarında bir anormallik göremiyorum. Yani benim buradan bir sonuca varmam mümkün değil. Şimdi bu beni aldatmak için mi bunu yapmış.
Ben şu kanaate vardım, bu adaylara, eğer bir olay olmuşsa hazır cevap gelmemiş. Ondan eminim. Yani telefonla sınav sırasında şu sorunun doğru cevabı şudur diye cevap gelmemiş. Soruları salonda kendileri çözmüşler. Eğer bir olay olmuşsa bu olay sınavdan önce bu kişilere soruların bir şekilde ulaşmış olması olabilir."

BİLGİSAYAR KAYITLARI İLE OPTİK KAĞITLAR KARŞILAŞTIRILMIŞ
Yine en önemli idddialardan birisi, adayların sınavda işaretlediği net sayısının, ÖSYM'de yükseltildiği iddiasıydı. Soru kitapları ile cevap kağıtlarının, sınav tamamlandıktan sonra ÖSYM'ye geldiğinde poşetler açılır açılmaz skeynırlardan geçirilip görüntülerin bilgisayara kaydedildiğini, bunun da bu yıl ilk kez yapıldığını vurgulayan Yarımağan ''Bizim burada cevap kağıtları üzerinde bir manipülasyon yapılsa veya bilgisayar kağıtlarında birşey yapılsa bu görüntülerden biz anlayabiliyoruz. Yani bu kağıt bize böyle geldi, bunları inceledik. Bilgisayardaki kayıtlarla ilk görüntüler birebir uyuyor. Yani bizim burada bir değişiklik olmamış, değerlendirme doğru yapılmış. Emin olarak söyleyebileceğim birkaç şeyden biri bu." demiştir.

ASLINDA NORMAL OLAN BU YIL

ÖSYM Başkanının açıklamasında en çok dikkat çeken ve şuan için bizim bir değerlendirme yapamayacağımız husus, sınavın kolay olup olmadığı ile ilgilidir. Ancak Başkan Yarımağan, bir sınavda olması gereken ana prensibi şu şekilde açıklamaktadır: ''Aslında bana sorarsanız,
sağlıklı bir testte bu anormal değil. Nitekim bizim bütün testlerimizde tüm soruları cevaplayan adaylar birkaç bin bile çıkabilir. Çıkmasını da isteriz biz çıkmazsa test kötüdür. Ama Eğitim Bilimleri testinde bundan önceki yıllarda galiba bir yıl çıkmış bir-iki kişi, soruların tümünü yanıtlayan pek çıkmıyormuş. Düşündürücü olan bu ama normali de sanki bu seneki gibi."
Bu konuya ilişkin değerlendirmenin akademisyenlerce yapılması daha uygun olacaktır. Zira bir çok aday, sınavdaki bir çok terimle ilk kez karşılaştığını ve bu nedenle 120 sorunun doğru olarak yanıtlanamayacağını belirtmektedir.

BU YIL YÜKSEK ALANLARIN TÜMÜ GEÇEN YIL KÖTÜ DEĞİLDİ

Gündeme gelen idddialardan birisi, çokça tartışılan 3200 adayın tümünün geçen yılki başarılarının çok kötü olduğu yönündedir. Ancak Yarımağana bunun böyle olmadığını belirtmekte ve "Sınavda aynı soyadlı kişiler var. Örneğin birisi 116, birisi 100 almış. Bunlar geçen sene de 97 almış. İkisi de gayet normal görünüyor.Tam alanları da araştırdık. Bu 3 bin 200 kişiden yaklaşık üçte biri geçen sene ya sınava girmemiş ya da Eğitim Bilimleri sınavına girmemiş. Ama üçte ikisi geçen sene KPSS'ye girmişler. Bunların içinde çoğunun geçen seneki başarıları yüksek ama çok düşük olan birkaç kişi de var. Mesela geçen seneki başarılarını üçe katlayan kişiler de var.'' demektedir.

BUNDAN SONRAKİ GÖREV SAVCILIĞIN

Bizler de ÖSYM Başkanının yerinde olsak, yapabileceğimiz araştırmalar bu detaylarla sınırlıdır. Sonuçta ÖSYM Başkanı olmak demek bir vatandaşın her verisine ulaşmak anlamına gelmemektedir. Bu yetki savcılıktadır. ÖSYM Başkanı neleri incelediklerini, neleri incelemediklerini açıklamıştır. Burada adayların en büyük itirazı, bu adayların çoğunluğunun aynı dersaneden olabileceğine ilişkin olabilir. Ancak bunu incelemek ve bu doğru olsa dahi bunun üzerinden bir sonuca ulaşmak görevi Savcılıktadır.
Savcılık, yukarıdaki araştırmaları tekrar yapacak ve buna ilave olarak
Emniyet kanalıyla belki cep telefon görüşmelerini incelemek gibi başka araştırmalara da girecektir. Ancak, ÖSYM Başkanlığının araştırması, netler ÖSYM'de yükseltildi, bu adayların hepsi geçen yıl düşük puan aldı, soru kitapçıklarında hiç oynama yapılmamıştır gibi iddiaların doğru olmadığını göstermektedir.

ÖSYM Başkanına kızmadan veya öfkelenmeden önce daha farklı ne yapılabilir di, sorusunu da düşünmek gerekmektedir. ÖSYM Başkanlığı kendi imkanları çerçevesinde yapabileceklerini yapmıştır. Yapılan araştırmaların doğru olup olmadığını ve bu araştırmanın ötesine geçme görevi Savcılıktadır.

memurlar.net
 

tarumoloji

Profesör
Katılım
12 Mayıs 2009
Mesajlar
1,255
Reaksiyon puanı
44
Puanları
48
ÖSYM Başkanı: ''Bu adayların ortak yanlarını araştırdık. Hiçbir ortak yanları yok." Demiş.

Bunların söylemediğini söyleyemediklerini ben söyleyeyim önemli ortak nokta, NUR cemaati mensubu olmalarıdır... Bu adamlar Ösym' nin güvenlik protokollerini öğrenmişler ve kopya olayını bu şekilde planlamışlardır bu nedenle Ösym her hangi bir kanıt bulamıyor yani Ösym' nin güvenlik protokolleri artık geçersizdir. Bu adamlar bu yıl rahat rahat kopyalarını çektiler ve yakalanmadılar artık seneye zıvanadan çıkarlar...

Birde bu duygusallık niye insanlara damardan girme çabası niye çözemedim neyi saklamaya çalışıyor da lafı bu kadar dolambaçlı hale getiriyor, yok efendim gözleri yaşarmış mış, bir kişi kendini motive etmiş ise saniyelerin ne kadar değerli olduğunu bilir ve o sınav kağıdında oyalanmaz sağına soluna destansı yazılar yazmaz bilir ki zaman ve 1 sorunun değeri paha biçilmez.
 

0mrdr5

Profesör
Katılım
30 Haziran 2009
Mesajlar
1,464
Reaksiyon puanı
11
Puanları
38
siyasi görüşünü kendine sakla tarumoloji

ben bu adamın yerinde olsam istifa eder sonra da ülkeyi terkederdim
 

hüseyin123

Profesör
Katılım
9 Haziran 2009
Mesajlar
1,057
Reaksiyon puanı
13
Puanları
0
bırak yaa gene çarpıkta olsa bi eğitim sistemi vardı tmm avrupada sondan 2.ydik. bari sınavları çalışan yapıyordu şimdi buna da kuşkuyla bakarsak ne kalırki ki?
 

tarumoloji

Profesör
Katılım
12 Mayıs 2009
Mesajlar
1,255
Reaksiyon puanı
44
Puanları
48
siyasi görüşünü kendine sakla tarumoloji

ben bu adamın yerinde olsam istifa eder sonra da ülkeyi terkederdim

Her hangi bir siyasi görüş sergilemedim, siz siyasi görüşünüzü sakla diyerek siyasi görüşünüzü ortaya atıyormuşssunuz gibi geldi lütfen siz kendinize saklayınız... Yukarıda yazılmış biz hangi dershanelerde okuduklarını ... vb. şeyleri bilemeyiz diye, konun muhatabı olmadan atladığınız için belki idrak edememişsinizdir.

"Arkadaşlar yaptığı araştırmanın ne derece doğru olduğunu şuradan anlıyoruz.Diyorki; full çeken adaylar arasında bir bağlantı yokmuş, hepsi farklı illerdenmiş.Ya bu karı-kocalar, kardeşler ne oluyor peki? Yine diyorki; geçen sene düşük puan alıp da bu yıl yüksek alan sadece 3 kişiymiş.Arkadaşlar hepimiz sınav sonuçlarını görmedik mi, sadece 3 kişi miydi?" Memurlar.Net
 

7.43

Dekan
Katılım
11 Haziran 2008
Mesajlar
8,969
Reaksiyon puanı
332
Puanları
83
Gidip şu adaylara bir bakmak isterim. 10 dakika yeter ortak noktalarını görmek için.
 

0mrdr5

Profesör
Katılım
30 Haziran 2009
Mesajlar
1,464
Reaksiyon puanı
11
Puanları
38
neyse kendi küçük dünyanda yaşa sen
hem nur cemaatinin hepsine suç atma hakkını nereden buldun
yada kanıtın mı varda böyle uluorta konuşabiliyorsun
ayıp senin yaptığın:thumbdown:
 

muratteas

Dekan
Katılım
11 Şubat 2009
Mesajlar
9,578
Reaksiyon puanı
96
Puanları
48
ÖSYM Başkanı: ''Bu adayların ortak yanlarını araştırdık. Hiçbir ortak yanları yok." Demiş.

Bunların söylemediğini söyleyemediklerini ben söyleyeyim önemli ortak nokta, NUR cemaati mensubu olmalarıdır... Bu adamlar Ösym' nin güvenlik protokollerini öğrenmişler ve kopya olayını bu şekilde planlamışlardır bu nedenle Ösym her hangi bir kanıt bulamıyor yani Ösym' nin güvenlik protokolleri artık geçersizdir. Bu adamlar bu yıl rahat rahat kopyalarını çektiler ve yakalanmadılar artık seneye zıvanadan çıkarlar...

Birde bu duygusallık niye insanlara damardan girme çabası niye çözemedim neyi saklamaya çalışıyor da lafı bu kadar dolambaçlı hale getiriyor, yok efendim gözleri yaşarmış mış, bir kişi kendini motive etmiş ise saniyelerin ne kadar değerli olduğunu bilir ve o sınav kağıdında oyalanmaz sağına soluna destansı yazılar yazmaz bilir ki zaman ve 1 sorunun değeri paha biçilmez.
O cemaat çoğu sınavı eline geçiriyor polislik,askeriye felan sözde dinciler kul hakkı yemede üzerilerine yoktur neyse Allah biliyor.
 

tarumoloji

Profesör
Katılım
12 Mayıs 2009
Mesajlar
1,255
Reaksiyon puanı
44
Puanları
48
neyse kendi küçük dünyanda yaşa sen
hem nur cemaatinin hepsine suç atma hakkını nereden buldun
yada kanıtın mı varda böyle uluorta konuşabiliyorsun
ayıp senin yaptığın:thumbdown:

Geçen sene Polis Sınavında yaptıklarından sonra her türlü damgamı yapıştırırım ne dersen de bir tas ayrana bir tek sinek düşse mide bulandırır, claw95 bizim midemiz bulandı...
 

muratteas

Dekan
Katılım
11 Şubat 2009
Mesajlar
9,578
Reaksiyon puanı
96
Puanları
48
neyse kendi küçük dünyanda yaşa sen
hem nur cemaatinin hepsine suç atma hakkını nereden buldun
yada kanıtın mı varda böyle uluorta konuşabiliyorsun
ayıp senin yaptığın:thumbdown:
ben sana söyleyim ev arkadaşım Erzincan da ve Ankara da o cemaatin yurdun da kalmış eline polislik sınavının sorularını vermişler istersen arkadaşı söyleyim ara konuş sende bilip bilmeden konuşma.
 

0mrdr5

Profesör
Katılım
30 Haziran 2009
Mesajlar
1,464
Reaksiyon puanı
11
Puanları
38
tamam ben diyorum ki kanıtın olmadan nasıl emin bir şekilde böyle konuşabiliyorsun iddian doğruysa, kanıtlanırsa istediğini söyle

muratteas bu sınavda böyle bir şey ortaya çıkmadı önceden yapmışlarsa şimdi yapacakları anlamına gelmez
 

7.43

Dekan
Katılım
11 Haziran 2008
Mesajlar
8,969
Reaksiyon puanı
332
Puanları
83
Daha önce de söylediğim gibi onların amaçları iyi mevkilere abdestinde-namazında insanları getirmekmiş. İyi niyetliler yani kendilerince. Ama bilmiyorlar ya da anlamıyorlar ki "iyi niyetli olmak haramı helal kılmaz".

Oyun döndürdükleri çok işler var. Kpss falan sadece ortaya çıkanı.
 

tarumoloji

Profesör
Katılım
12 Mayıs 2009
Mesajlar
1,255
Reaksiyon puanı
44
Puanları
48
tamam ben diyorum ki kanıtın olmadan nasıl emin bir şekilde böyle konuşabiliyorsun iddian doğruysa, kanıtlanırsa istediğini söyle

muratteas bu sınavda böyle bir şey ortaya çıkmadı önceden yapmışlarsa şimdi yapacakları anlamına gelmez

O kadar çok kanıt var dı ki anlatamam TC noları öğrenilen ve full çekenler içinde cemaat ilişkisi derin olan baya bir kişi var bu iddaları buraya yazamayacağım, kimse durduk yere cemaatten kuşkulanmaya başlamadı...
 

muratteas

Dekan
Katılım
11 Şubat 2009
Mesajlar
9,578
Reaksiyon puanı
96
Puanları
48
muratteas bu sınavda böyle bir şey ortaya çıkmadı önceden yapmışlarsa şimdi yapacakları anlamına gelmez
huylu huyundan vazgeçer mi ? geçen sene ve ondan önce ki seneler ve önümüzdeki seneler devam eder bu çalma organize işleri o cemaatin ama Allah'ın sopası yok çıkar elbette onlardan birgün ailelerinden kendisinden akrabalarından bu günahları...
 

0mrdr5

Profesör
Katılım
30 Haziran 2009
Mesajlar
1,464
Reaksiyon puanı
11
Puanları
38
hadi diyelim var niye bütün cemaate mal ediyorsunuz
 

tarumoloji

Profesör
Katılım
12 Mayıs 2009
Mesajlar
1,255
Reaksiyon puanı
44
Puanları
48
hadi diyelim var niye bütün cemaate mal ediyorsunuz

Kimseye maal etmiyoruz iddaa ediyoruz aslında cümlelerimiz suçlayıcı unsurlar içeriyor olabilir ama bunlar iddaa.

Kime maal edeceğiz ki ismi belli cismi belli bir grup mu topluluk mu desem anlayamadım, kimse hepsi suçludur demiyor ki sonuçta bu bir isim ve ismiyle hitap ediyoruz.
 

olympuskiller

Profesör
Katılım
23 Mart 2008
Mesajlar
1,474
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
bu olayların en çok nerden kaynaklandığını az çok herkes tahmin ediyor zaten polislik sınavında geçmiş yıllarda olanları söylemiyorum zaten , ama bu bir yerde patlak verecektir nereye kadar kendi adamlarını alacaklar biri de kalkmış nur cemaatinin yaptığını nerden biliyorsun diyor,pardon ama biz de Türkiyede yaşıyoruz
 

braveheart.fb

Profesör
Katılım
21 Mart 2009
Mesajlar
1,985
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
Yazılı ve görsel hiç bir ciddi kaynakta olayı cemaatle ilişkilendiren haber çıkmamıştır.(en azından ben görmedim) Bununla ilgili yazılıp çizilenler yalnızca internet sitelerinde üyeler tarafından söylenenlerden ibarettir.

ÖSYM başkanın yapacağı araştırma ve incelemenin kitleleri tatmin etmeyeceği önceden belliydi. Pek çok arkadaşımız konunun ÖSYM dışında başka bir yetkili mercii tarafından araştırılmasını istemişti. Ankara Cumhuriyet başsavcısı olayı incelediğini duyurduğuna göre ÖSYM dışında başka bir mercii olayı inceliyor demektir.

Bu durumda yapılması gereken; kişi ya da kurumları hedef alan iddialarda bulunmamak; araştırmanın neticesini beklemek olmalı.

Savcılık soruşturması sonucunda, ÖSYM’nin yaptığı soruşturmaya benzer bir açıklama yapılması halinde; elinde hiçbir delil olmadan konuyu cemaatle ilişkilendirenler “ideolojik bağnazlık” bataklığına batmış demektir. Onların yıkılması çetin bir önyargı duvarı var demektir. Yine Savcılığın açıklamasını dahi yeterli bulmayıp “KPSS sınavı iptal edilmeli” diyenler “başarısızlığını örtbas etme gayreti” içine girmiş kişiler olacaktır. Ya da ÖSYM başkanının ifadesiyle “şansını yeniden denemek isteyen umutsuz insanların feryadı” olacaktır.
 

olympuskiller

Profesör
Katılım
23 Mart 2008
Mesajlar
1,474
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
evet hemen belki cemaate mal edilmemeli belki haklı olabilirsiniz ama bu tür iddiaların gerçekliğinin kabulü için illa kanıtlanması yani illa belgelere dayanması gerekmiyor artık.Sizin internet sitelerinde konuşuluyor dediğiniz olayı Türkiye'nin herhangi bir şehrine gidip herhangi bir kişiye sorun bakalım, ben insanların algılamasından bahsediyorum bu algı nasıl oluştu ondan bahsediyorum.Geçmiş yıllarda özellikle PMYO sınavlarında olan oalylar da dahil olmak üzere tüm olup biteni sadece birer şehir efsanesi gibi göstermek ve bunlara "ideolojik bağnazlık" demek bence insanlarla dalga geçmekten başka bir şey olamaz.Neymiş soruşturmanın sonucunun beklenilmesi doğru olacakmış,zaten bir bu kalmıştı oturup kendimizi kandırmaya devam edelim.Yapmazlar değil mi o kadar insanın ekmeğiyle oynamazlar zaten onlar çok iyi insanlar öyle değil mi ?
 

braveheart.fb

Profesör
Katılım
21 Mart 2009
Mesajlar
1,985
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
Sevgili tarumoloji; haberde birden çok kurumda çalışanlardan bahsedilmekte. Haberde cemaatle ilişkilendirilmiş bir ifade yok. Hatta benim görüşümü destekleyen ifadeler var. Örneğin “KİMLİK NUMARALARINI KİM SERVİS ETTİ?” başlığının altında “Bu bilgilerin yüksek puan alanların kopyaya karıştığını güçlendirmek ve kopya olayını belli bir gruba yönlendirmek amacıyla servis edilmiş olma ihtimali de konuşulurken, yüksek puan alanların T.C kimlik numaralarının bulunarak servis edilmesi ise ‘servis içeriden mi’ sorusunu gündeme getirdi.” denmekte.

Olympuskiller Kardeşim;
anlatmak istediğim şey cemaatçilerin bunu yapmadığı ya da asla yapmayacağı değildir. Bu pekâlâ ihtimal dâhilindedir. Anlatmaya çalıştığım şey; bir grup “sınav iptali” ve “konunun cemaatle ilişkilendirilmesi” dışında başka hiçbir seçenek kabul etmemesidir. ÖSYM başkanın incelmesini yeterli bulmayanlar eğer savcılığın incelmesini de yeterli bulmayıp hala cemaatleri suçlarlarsa orta bariz bir “ideolojik bağnazlık” var demektir.
 

tarumoloji

Profesör
Katılım
12 Mayıs 2009
Mesajlar
1,255
Reaksiyon puanı
44
Puanları
48
Görmek istemiyorsanız yoktur orası beni pek ilgilendirmiyor...

İsmi geçen dershane ve özel okulların cemaatin olduğu gerçeğini (Hepsi değildir ama çogunluğu) görmezden gelmek basit, ama bu bir gerçek... Birde kimseyi suçlamıyorum bunlar iddia...

Gerisi dolanbaçlı kelimeler, yok servis edilmiş falan, olayın nasıl patlak verdiğini an ve an biliyorum memurlar sitesinden, evet Tc numaraları elde edildi ama bir kişi vermedi bu numaraları herkes çevresindeki kuşku duyduğu insanları araştırdı bakın neler ortaya çıktı, artık yemiyorum ben bu Ergenekon efsanelerini oldu bitti o olaylar suyunun suyunu çıkarıyorlar.

Savunmaya geçen karı-koca

"Ben MEB’e başvurmayı düşünmüyordum. Çünkü özel sektörde daha fazla kazanıyorum. Ama kıskananlara karşı eşimle birlikte MEB’e başvurup daha az maaşla öğretmen olmaya çalışacağım." Demiş.

Sayın Hocalarım adam kpss ye yıllarca girmemiş atama ihtiyacı duymuyor ve atanmaya başvuru yapmayacağını söylüyor bir gün bir şimşek çakıyor sınava girmeye karar veriyor verirkende atamaya ihtiyaç duymuyor atamalara başvurmayı düşünmüyor ama nasıl oluyorsa günde 3 saat kpss çalışıyor ilk girişinde E.B. de 120 de 120 çıkarıyor yetmiyor eşide çıkarıyor... Cümlelerdeki karmaşayı çarpıklığı görümüyor musunuz? Şimdi benim bu şahsın söylediklerine inanmamı beklemeyin arkadaşlar... Düpedüz savunma stratejisi... Çalıştığı kurumda cemaatin özel okulu artık ne diyeyim, çekmiştir yapmıştır yapmamıştır ama benim bazı kuşkularım var o kadar.

İşler sonuçlanır davalar görülür deriz ki ne yapalım kanıtlayamadık artık seneye bunları yakalarız çünkü bir kere tam tadına vardılar duramazlar...
 

tarumoloji

Profesör
Katılım
12 Mayıs 2009
Mesajlar
1,255
Reaksiyon puanı
44
Puanları
48
Verecek tam cevabınız yoksa susmanız daha ehlidir. Varsa yukarıda yazdıklarımı çürütecek bir şeyiniz yazınız çekinmeyiniz...
 
Üst