Herkes kendi düşüncesini belirtmekte özgürdür başkasına rahatsızlık vermediği sürece. Siz bu mesajınızda ilgili kişiyi baskı altına almaya çalışıyorsunuz.O tartışmaya katılmadın ama okumuşsundur ve bu yazdığında ciddi misin?
Herkes kendi düşüncesini belirtmekte özgürdür başkasına rahatsızlık vermediği sürece. Siz bu mesajınızda ilgili kişiyi baskı altına almaya çalışıyorsunuz.O tartışmaya katılmadın ama okumuşsundur ve bu yazdığında ciddi misin?
Katılıyorum. Terör örgütleri bu eylemleri Türk vatandaşına pek kolay yaptıramaz. Ama mültecilerin ülkeye girişi aşırı kontrolsüz. Şimdi herhangi bir mülteciye gidip 100 liraya birini öldürtebilirsin. Kaybedecek bir şeyleri yok. Ülkeye giren çıkan çok iyi bilinmeli ve böyle bir dönemde cezalar ağır şekilde uygulanmalı.Olay sadece mülteci meselesi değil insanlar geliyor ama gelen kim bilmiyoruz çoğu kaçak geliyor çocuk,kadın yok çoğu potansiyel terörist benim değinmek istediğim nokta bu ülkeye giren çıkanın kim olduğu bilinmeli çoğu mülteci adı altında ülkemize teröristler giriyor.
Ya hocam kapı açık,kontrol yok adam bavuluna silah ve mühimmat soksa ?Katılıyorum. Terör örgütleri bu eylemleri Türk vatandaşına pek kolay yaptıramaz. Ama mültecilerin ülkeye girişi aşırı kontrolsüz. Şimdi herhangi bir mülteciye gidip 100 liraya birini öldürtebilirsin. Kaybedecek bir şeyleri yok. Ülkeye giren çıkan çok iyi bilinmeli ve böyle bir dönemde cezalar ağır şekilde uygulanmalı.
Mümkün. Çok sıkı şekilde kontrol yapılması gerekiyor. Benim düşüncem hiç gelmemeleri ama hükümet illa alıyorsa da düzgünce alsın. Herkesin kendi düşüncesi ama ben şahsen mülteciler yüzünden başımıza gelecek her olaydan hükümeti sorumlu tutacağım.Ya hocam kapı açık,kontrol yok adam bavuluna silah ve mühimmat soksa ?
Adam bırak silahı RPG-7 bile sığdırır.Hiç denetim yok olsa...Mümkün. Çok sıkı şekilde kontrol yapılması gerekiyor. Benim düşüncem hiç gelmemeleri ama hükümet illa alıyorsa da düzgünce alsın. Herkesin kendi düşüncesi ama ben şahsen mülteciler yüzünden başımıza gelecek her olaydan hükümeti sorumlu tutacağım.
Admin orada yazdığım gibi bir alman terör örgütüne katıldı diye bütün almanlar terörist olmuyorsa ya da gettolar var diye tüm Türkler kanun dinlemez tipler olmuyorsa bundan neden bütün Suriyelileri sorumlu tutuyoruz? Bizim ülkeye gelen suriyeliler zaten bunu yapan teröristlerden kaçıp gelmedi mi?Herkes kendi düşüncesini belirtmekte özgürdür başkasına rahatsızlık vermediği sürece. Siz bu mesajınızda ilgili kişiyi baskı altına almaya çalışıyorsunuz.
Hem Irkçı hem cinsiyetçi hem nefret içerikli mesaj. Biz ne zaman bu hale geldik acaba ülkecek?suriyelilerin tamamında bekledigim tutum türk nefreti olcak istenmediklerini biliyolar ve türklere türkiyeye nefret duyup zarar verecekler ama aynı zamanda yaşayacaklarda kendi kaçtıkları vatanından cennete geldiler buraya ama içlerindeki nefret ateşi zarar verecek sürekli türkiyedeki suriyeli erkeklerin tamamı ülkelerine gönderilmeli kalıyosa yalnızca kadınlar kalmalı
Türkiye kökenli bir PKK'lı başka bir ülkede eylem yaptığında Türk halkı mı suçlu sayılacak?Biz onlara ülkemizi açıyoruz onlar gidiyor ormanlarımızı yakıyor.
Türkiye vatandaşı ve terörist ayrımı denen bir olay var. Bir insanın Türkiye kökenli olmasıyla, Türkiye kökenli terörist olmasında fark var.Türkiye kökenli bir PKK'lı başka bir ülkede eylem yaptığında Türk halkı mı suçlu sayılacak?
Biraz mantık, biraz da insaf!
Evet doğru söylüyorsun. Bizim mahallenin yarısı suriye 30 kişi var 20'si suriyeli. Hatta cadde'de dükkanların çoğu suriye dükkanı.Sayıları aşırı arttı dışarı çıkıyorum Türklerden çok Suriyelileri görüyorum.
Devam ya devam almaya devam.Güncelleme: Söz konusu iki şahsın Suriyeli uyruklu olduğu belirlendi.
Ya şunu anlayın terörün ana bölgesi orta doğu ve gelenlerin çoğu erkek.Admin orada yazdığım gibi bir alman terör örgütüne katıldı diye bütün almanlar terörist olmuyorsa ya da gettolar var diye tüm Türkler kanun dinlemez tipler olmuyorsa bundan neden bütün Suriyelileri sorumlu tutuyoruz? Bizim ülkeye gelen suriyeliler zaten bunu yapan teröristlerden kaçıp gelmedi mi?
Ayrıca diğer yorumlarda da mülteci girişinin denetlenmediği ve Herkesin alındığı söylenmiş yalan yanlış bilgi yaymayın başka ne diyim
Msb sizi muhattap alıp dün bu iddiaları zaten yalanladı ama niye inanasınız ki sonuçta MSB söylemiş xd
Yahu hocam terör nereden türüyor sizce ?Türkiye kökenli bir PKK'lı başka bir ülkede eylem yaptığında Türk halkı mı suçlu sayılacak?
Biraz mantık, biraz da insaf!
Onuda yapıyorlar.Ne Kadar Kansız İnsanlar Bunlar Bence Kendilerini Yaksınlar Meydanda
Yanlış anlama ben de mülteciye meraklı değilim de gelişlerine de karşı değilim zaten idlib mülteciler dahil 3.5mn nüfusu var mülteci hariç 1.5mn ve bu nüfusun çoğu da devletten ve terörden kaçıp nispeten daha güvenli olan idlibe gelen suriyeliler yani demek istediğim devlet herkesi almıyor bunlar muhtemelen kaçak gelmiş resmi yoldan da gelmiş olabilirler o konuda bilgi yok.Ya şunu anlayın terörün ana bölgesi orta doğu ve gelenlerin çoğu erkek.
Afganistan-Suriye-Irak-İran uyruklu oluyor.
Ama siz hala savunuyorsunuz ?
Ya,kardeşim kadınlar çocuklar gelsinde eli silah tutan erkek yok mu?Yanlış anlama ben de mülteciye meraklı değilim de gelişlerine de karşı değilim zaten idlib mülteciler dahil 3.5mn nüfusu var mülteci hariç 1.5mn ve bu nüfusun çoğu da devletten ve terörden kaçıp nispeten daha güvenli olan idlibe gelen suriyeliler yani demek istediğim devlet herkesi almıyor bunlar muhtemelen kaçak gelmiş resmi yoldan da gelmiş olabilirler o konuda bilgi yok.
Biraz daha düşününce kadın çocuk burada tek başlarına ne yapacak sorusu geliyor aklaYa,kardeşim kadınlar çocuklar gelsinde eli silah tutan erkek yok mu?
Yaşayacaklar ?Biraz daha düşününce kadın çocuk burada tek başlarına ne yapacak sorusu geliyor akla
Nasıl yaşasınlar işte onu diyorum. Okuduğumda haklı dedim ama sonra aklıma bu geldi mesela sen çocukken seni başka ülkeye göndermişler nasıl olurdu? Evde kim çalışacak çocuklara kim bakacak tek başına + çocuklarla yaşamak imkansız hale gelir.Yaşayacaklar ?
Normalinin öyle olması gerekiyor.
Ama artık çoğu mülteci kendine konut ve araba aldı ??
Yav zaten ülkemiz maddi yardım yapıyor.Lüks yaşamayacaklardı zaten.Nasıl yaşasınlar işte onu diyorum. Okuduğumda haklı dedim ama sonra aklıma bu geldi mesela sen çocukken seni başka ülkeye göndermişler nasıl olurdu? Evde kim çalışacak çocuklara kim bakacak tek başına + çocuklarla yaşamak imkansız hale gelir.
İşte erkekleri burada maalesef iki kişinin yapacağı işi tek başlarına yapıyorlar böyle böyle para birikiyor patronlarda fırsatı kaçırır mı :/
Benim demek istediğim şuydu. İki Suriyeli şerefsiz pislik ormanlarımızı yakarken yakalandı, bu yakalanan iki aşağılık yaratık bizim ülkemizden de olabilirdi. Ama bu şerefsizliği icra eden aşağılık yaratıkları ait oldukları ülkenin bütün insanlarına teşmil eder, genelleme yaparsanız bu adil olmaz. Çünkü başka bir ülkede de bir Türk vatandaşı benzer bir terör suçu işlerse bizi, hepimizi suçlarlar o zaman.Yahu hocam terör nereden türüyor sizce ?
Konfik akıl sağlığın yerinde mi bro?bütün mülteciler terörist hepsi sınırdışı edilmeli ve sınırların güvenliği artırılmalı.