Orjinal Microsoft Windows 8.1 Pro Lisansı Sadece 25 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
[MENTION=442888]muhammet_sancar[/MENTION] arkadaşa 1 adet lisans satılmıştır.

yeni_raki

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu arkadaşın günahını almayım ama yıllar evvel bu işin nasıl yapıldığını ve hâla bu şekilde yapıldığını anlatayım (bildiğim kadarı ile)
Şimdi x devlet dairesinin bilişleminde çalışan adam diyelim o kuruma 100 tane pc alacaklar, genelde bu makinalar hp, siemens gibi bilgisayarlar olur. bu marka bilgisayarların lisansları zaten faturada kesilmiş lisanssız ürün satmazlar, genelde de çoklu üretim oldukları için aynı key girili olur, ama kasa üzerindeki etiketteki key daha önce hiç kullanılmamış keydir.
Teknik olarak bir sakıncası yoktur çünkü o makina zaten standar key ile kurulacaktır ve o makinanın lisans parası zaten ilk alınırken ödenmiştir, teknik olarak bir sorun yok ama etik olarak bence var, devletin lisansını para ile satıyorsun sonuçta,
daha öncede dediğim gibi arkadaş böyle yapmayabilir ben bildiğim olayı söyledim yıllardır yapılan bir şey
Not: bu yöntem 8 ve yukarısı için geçerlimi bilmem (biosta gömülü keyi okuduklarını ve onu sattıklarını duydum) ama 7 ye kadar ve 7 de dahil hepsinden çalışan yöntemdir, hatta 7 keylerini aradaki farkı verip 8 lisansı alanda gördüm bizzat

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
bu olayı ilk defa duyuyorum :) benim aldığım lisanslar okula gelen bilgisayarlar için değildir. Her öğrenci için verilen lisanslardır. Tanıdığım kişilerin öğrenci bilgilerini kullanarak alıyorum bunları. Kendi rızaları ile tabi.
Okulun mail sistemi değiştiği için öğrenci başı iki lisans alınabiliyor. Zaten çoğunun bilgisayarına format atıp lisansın birini kullanmışımdır. Diğer hesabı ile de fazla olan lisansı ben alıyorum. Bazı kişiler vermiyor ama kızlar sormuyor bile ne yapacaksın diye :D

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
bu olayı ilk defa duyuyorum :) benim aldığım lisanslar okula gelen bilgisayarlar için değildir. Her öğrenci için verilen lisanslardır. Tanıdığım kişilerin öğrenci bilgilerini kullanarak alıyorum bunları. Kendi rızaları ile tabi.
Okulun mail sistemi değiştiği için öğrenci başı iki lisans alınabiliyor. Zaten çoğunun bilgisayarına format atıp lisansın birini kullanmışımdır. Diğer hesabı ile de fazla olan lisansı ben alıyorum. Bazı kişiler vermiyor ama kızlar sormuyor bile ne yapacaksın diye :D

ne yaptın şimdi bedavacılar yapışacak...

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
[MENTION=130683]Mehmet.Yildiz[/MENTION] Hocam keyler öğrenci lisansımı ?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
yakında görürsün şu garibana bir 8.1 x86-64 diye dilenenler yakındır.

Ozzynight

Doçent
Reaksiyon puanı
12
windows 10 korsan 8.1 kullanıcılarıda indiricek microsoft apple baktı bedava veriyor dedi bizde yapalım :laugh:

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Mantıksızlığında mantıksızlığı :D herkese orjinal win 10 dağıtmış olucaklar o zaman win 11 falan çıkıncada bedavaya upgrade edebilicekmiyiz? :D

aslında microsoft un yapması gereken buydu. Apple Mac OS'u ücretsiz vermeye başladı. Linux zaten ücretsiz. Millet başka arayışlara girmesin diye kullanıcıları elinde tutmaya çalışıyor şuan :D

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
aslında microsoft un yapması gereken buydu. Apple Mac OS'u ücretsiz vermeye başladı. Linux zaten ücretsiz. Millet başka arayışlara girmesin diye kullanıcıları elinde tutmaya çalışıyor şuan :D

Mac os'u kendi bilgisayarıma kurabiliyormuyum?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yoksa sadece apple'ın bilgisayarlarınamı kuruluyor? eğer kendi bilgisayarıma kurabilirsem çok süper olur ben bayılıyorum.

[MENTION=130683]Mehmet.Yildiz[/MENTION] Evet ne diyorsun? kendi pcme kurabilirmiyim şu apple'ın işletim sistemini sanırım yosemiti gibi bişidi mac osmu neydi dediğin işte :)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841

Yoksa sadece apple'ın bilgisayarlarınamı kuruluyor? eğer kendi bilgisayarıma kurabilirsem çok süper olur ben bayılıyorum.

@Mehmet.Yildiz Evet ne diyorsun? kendi pcme kurabilirmiyim şu apple'ın işletim sistemini sanırım yosemiti gibi bişidi mac osmu neydi dediğin işte :)

biraz zahmetli ama kurabilirsin :) bazı driverlarda sorun çıkartabiliyor ama yeni bir bilgisayarın varsa ve intel işlemci, nvidia grafik kartına sahip ise şansın daha yüksek :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126

[MENTION=130683]Mehmet.Yildiz[/MENTION] Evet ne diyorsun? kendi pcme kurabilirmiyim şu apple'ın işletim sistemini sanırım yosemiti gibi bişidi mac osmu neydi dediğin işte :)

bu işin en ahlaklısı bir apple'a kurmaktır mac osx apple ile daha iyi olur ikinci el macbook pro al daha iyi olur.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
biraz zahmetli ama kurabilirsin :) bazı driverlarda sorun çıkartabiliyor ama yeni bir bilgisayarın varsa ve intel işlemci, nvidia grafik kartına sahip ise şansın daha yüksek :)

Harddiskime kurucamda nasıl indirebilirim bu mac osmudur nedir :D link varmı? apple'ın sitesinden bulamadım.

HDD kurarım driverlar sıkıntı çıkartmazsa hdd biçimlendirip ssd'ye kurarım.

AMD işlemci AMD ekran kartı var :D

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Harddiskime kurucamda nasıl indirebilirim bu mac osmudur nedir :D link varmı? apple'ın sitesinden bulamadım.

HDD kurarım driverlar sıkıntı çıkartmazsa hdd biçimlendirip ssd'ye kurarım.

AMD işlemci AMD ekran kartı var :D

pm attım :)

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Hocam bir sorum daha var, Kodu 1 kere kullandığımizda baskasida kullana biliyormu? kullanirsa bizim lisans gitme ihtimali varmi?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Hocam bir sorum daha var, Kodu 1 kere kullandığımizda baskasida kullana biliyormu? kullanirsa bizim lisans gitme ihtimali varmi?

lisansı aktifleştirirseniz eğer başka bilgisayarda kullanamazsınız. Kullandığınız takdirde lisans bloke edilir.
Aman diyeyim :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
lisansı aktifleştirirseniz eğer başka bilgisayarda kullanamazsınız. Kullandığınız takdirde lisans bloke edilir.
Aman diyeyim :)

Senden aldığım W7'yi virtualbox'a kurmuştum ben. :D Ama sanmıyorum başka PC'ye kuramayacağımızı, elimizde kod var en kötü telefonla falan etkinleştiririz.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Senden aldığım W7'yi virtualbox'a kurmuştum ben. :D Ama sanmıyorum başka PC'ye kuramayacağımızı, elimizde kod var en kötü telefonla falan etkinleştiririz.

lisans aynı anda iki bilgisayarda kullanılmadığı sürece pek sorun olacağını sanmıyorum ama yinede MS'nin işi belli olmaz :D

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
[MENTION=260960]R0hanRider[/MENTION] arkadaşa 2 adet lisans satılmıştır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...