Operaya da elveda diyebilirim.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,162
Opera özellikle Facebook ve Fanatik gibi sitelerde çok kasmaya başladı.. Bu durum beni de sinir etmeye başladı. Ama en iyisi hala Opera

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Ben yaklaşık 8 aydır mecburen Opera kullanmaya başladım. Atom işlemcili Netbook'ta Linux yüklü bir tek Opera kararlı ve hızlı çalışıyor. Niye daha önce geçmediğime şaşıyorum. Hız,stabilite ve cevap verme sürelerinde diğerleri Operaya ulaşamaz. Ortalama 6 sekme çalışıyorum. Ancak linux olduğu için tabi Windows'a göre farklılık gösterecektir. Yalnız sizin problem makinada sanki virüs/spy falan varmış gibi görünüyor.

dephyr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sen her böyle haber yapanlara inanıyor musun? Eğer böyle yazılan gibi birşey olsaydı emin ol ilk olarak direk sanal aleme düşer ve kullanıcılar tarayıcı istatistiklerine yansıtırlardı. Hatta Gmail filanda kullanmayalım. Ne de olsa Google' ın maili.

Ki şu an Chrome hem Firefox, hemde Operayı geçmiş durumda...
SwateRcim bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak herhalde böyle bir şey olsa gerek. Chrome nin neleri google ile paylaştığı http://www.google.com/chrome/intl/tr/privacy.html adresinde Türkçe olarak mevcut. Eğer Google nin Türkçe bölümünde çalışanlar yanlış çevirmişlerdir bu öyle değildir diyorsan http://www.google.com/chrome/intl/en/privacy.html adresinden de nelerin gönderilip gönderilmediğini görebilirsin. Kraldan çok kralcı olmaktan vazgeçmeyip daha da chrome iyidir google ile benimle ilgili bir şey paylaşmaz diyorsan kendi bileceğin iş.

Chrome, Firefox ve Safarinin operayı geçme durumu ise çok mantıklıdır. Genelde insanlar her zaman en iyiyi en kaliteliyi en ucuzu sevmezler. Örneğin Office 2010 tek kullanıcı fiyatı 357$ dır. Herkes onu kullanır. Bu yüzden Word ten pdf yapmak için Acrobat Pro(449$) almak gerekir, xml tam olarak desteklemez. Basit bir wordden pdf yapmak için 449+357=806 $ harcar.

Oysaki Open Office ücretsizdir. Pdf yapar, xml tam olarak desteklenir içinde veritabanı yönetim programı vardır. Çok basitçe sql sorguları hazırlarsınız ve BEDAVADIR.

İşte bedava olması ve daha iyi olması yüzünden hiçkimse open office kullanmaz, pahalı ve az özellikli MS Office kullanırlar. Aynı durum Windows-Linux ya da Diğer Browserlar-Opera içinde geçerlidir.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
SwateRcim bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak herhalde böyle bir şey olsa gerek. Chrome nin neleri google ile paylaştığı http://www.google.com/chrome/intl/tr/privacy.html adresinde Türkçe olarak mevcut. Eğer Google nin Türkçe bölümünde çalışanlar yanlış çevirmişlerdir bu öyle değildir diyorsan http://www.google.com/chrome/intl/en/privacy.html adresinden de nelerin gönderilip gönderilmediğini görebilirsin. Kraldan çok kralcı olmaktan vazgeçmeyip daha da chrome iyidir google ile benimle ilgili bir şey paylaşmaz diyorsan kendi bileceğin iş.

Chrome, Firefox ve Safarinin operayı geçme durumu ise çok mantıklıdır. Genelde insanlar her zaman en iyiyi en kaliteliyi en ucuzu sevmezler. Örneğin Office 2010 tek kullanıcı fiyatı 357$ dır. Herkes onu kullanır. Bu yüzden Word ten pdf yapmak için Acrobat Pro(449$) almak gerekir, xml tam olarak desteklemez. Basit bir wordden pdf yapmak için 449+357=806 $ harcar.

Oysaki Open Office ücretsizdir. Pdf yapar, xml tam olarak desteklenir içinde veritabanı yönetim programı vardır. Çok basitçe sql sorguları hazırlarsınız ve BEDAVADIR.

İşte bedava olması ve daha iyi olması yüzünden hiçkimse open office kullanmaz, pahalı ve az özellikli MS Office kullanırlar. Aynı durum Windows-Linux ya da Diğer Browserlar-Opera içinde geçerlidir.

Ben aslında aşağıdaki cümlenizi hedef alarak yorum yapmıştım ama konu nerelere gitti.

Chrome ile yaptığın herşeyi google ile paylaşmak istiyorsan Chrome ye geç tabi.

Şu cümleyi öyle bir söylemişiniz ki sanki girdiğimiz şifreler, yazışmaların hepsi Google' a gidiyor.

Ayrıca seçenekler > Gizlilik kısmından Google' a göndermek istemediğiniz bilgileride kapatabiliyorsunuz...

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12

İyi de ne alakası var şimdi bunun? Ben bilmiyor muyum sanki Opera için de aynı eklentinin mevcut olduğunu! Adam demiş ki "Chrome a geçebilirim lakin onda da parola yöneticisi gibi şeyler yok. Varda Opera nın ki gibi güzel değil...", ben de ona çözüm sundum. Sanki Opera'da bu eklenti yok diyen oldu.
Kusura bakmayın bir yanlış anlaşılma oldu sanırım.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Kaç yıldır opera kullanıyorum. Memnuniyetsizlik hiçbir zaman olmamıştı ta ki bu değişti.

Artık Opera çok kasıyor. Aynı sekmeleri Chrome da açıyorum arada büyük fark oluyor. Sadece iki sekme de 370 civarında bellek yiyor Opera.Buna karşın Chrome ise sade yüzüyle aynı sekmeler de 70 lik bellek kullanımını gösteriyor.

Bilgisayar ilk açıldığı zaman Opera tarayıcısının açılış süresi 15 saniyeyi buluyor.

Çok fazla sayıda sekme de açamaıyorum. 4 gb ram belleğe sahip olmama rağmen...

Chrome a geçebilirim lakin onda da parola yöneticisi gibi şeyler yok. Varda Opera nın ki gibi güzel değil... Bir yandan da Opera' dan vazgeçemiyorum.

Acaba benzer sorunları yaşayan başka birileri var mı?

Yaptığım detaylı sistem testlerinden aldığım sonuçla size Maxthon önerebilirim... Okuma modu, ekran yakalama modu, opera tarzı başlangıç sayfasına sahip olması, şifre yöneticisi, akıllı turbo modu, işlemciyi diğerlerine göre neredeyse hiç kullanmıyor oluşu vs. Firefox 9 ile flash ağırlıklı özellikle test ettiğim bir sitede %65, Opera ile %20-25 , Chrome ile 30-35 işlemci kullanan laptop Maxthon ile %7-15 arası işlemci kullanıyor... Bir özelliği daha vardı onu unuttuk, opera da mouse ile sayfa ileri-geri + birçok kısayol kullanım özelliği Maxthon da yerleşik olarak bulunuyor...

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Yaptığım detaylı sistem testlerinden aldığım sonuçla size Maxthon önerebilirim... Okuma modu, ekran yakalama modu, opera tarzı başlangıç sayfasına sahip olması, şifre yöneticisi, akıllı turbo modu, işlemciyi diğerlerine göre neredeyse hiç kullanmıyor oluşu vs. Firefox 9 ile flash ağırlıklı özellikle test ettiğim bir sitede %65, Opera ile %20-25 , Chrome ile 30-35 işlemci kullanan laptop Maxthon ile %7-15 arası işlemci kullanıyor... Bir özelliği daha vardı onu unuttuk, opera da mouse ile sayfa ileri-geri + birçok kısayol kullanım özelliği Maxthon da yerleşik olarak bulunuyor...

Denemesi bedava deniyorum şimdi :) İndiriliyor...

Az önce sinir etti bu Opera yine... Abartmıyorum 5 dakika kendine gelemedi. Öylece dondu. Sadece bir sekme açıktı ve yediği bellek sayısı 198...

--- Mesaj Güncellendi ---

Adamlar resmen operayı çalmış ya :D 100 de 90 aynı...

İşte operanın yerini tutamıyor. En basit iki örnek vereyim.. Opera da sağ tık yapıp daha önce eklediğim notlardan birini giriş yapacağım sitenin e-posta yerine ekliyoru. Yani yazmak zorunda kalmıyorum.
Sonra google da bir görsel açmak istiyorum. Yine sağ tıklayıp görüntüyü aç diyebiliyorum.

Birlikte aç(diğer tarayıcılardada aynı sayfaayı aç ) içerik engelle, site tercihlerini düzenle gibi de bin ton seçeneği var...

Bu iki özellik yok bu tarayıcıda... Operayı böyle basit şeylere bile önem verdiği için , kullanışlılık açısından en iyi tarayıcı olduğu için seviyorum.

Sanırım vazgeçmem de zor olacak. @zahek... Opera profesörü.. kurtar beni :D :D ZAhek usb li önermişsin.. denedim lakin olmuyor. USB seçeneği ben de aktif değil."bu bilgisayardaki tüm kullanıclıar seçeneği aktif. Yani değiştirilmiyor.

ayrıca maxton da da üç sekme var 214 yiyor. Hemen hemen aynı :) Üstelik tarayıcı daha sıfır.. Eklenti falan yok

darknessfire

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Benim görüşümde geçmeniz yönünde.Son zamanlarda operada firefoxda iyice yavaşlamaya başladı ie9 dan hiç bahsetmiyorum zaten.İşlemlerinize en hızlı tepki veren tarayıcı chorme.Ram kullanım konusundada haklısınız.Çok ram kullanıyorlar.Chorme o konudada iyi sayılır.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Evet, an itibari ile kapatıyorum operayı... Firefox kullanacağım artık.

her şeyi denedim olmadı. tek sekme ile 290 civarı bir bellek yer mi bir ytarayıcı... El insaf! Bir de arada sırada kendiliğinden kapanıyor. Deli etti.. Düzelene kadar TİLKİ diyorum :)

cloud27

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet, an itibari ile kapatıyorum operayı... Firefox kullanacağım artık.

her şeyi denedim olmadı. tek sekme ile 290 civarı bir bellek yer mi bir ytarayıcı... El insaf! Bir de arada sırada kendiliğinden kapanıyor. Deli etti.. Düzelene kadar TİLKİ diyorum :)
hahahaa:D bak tilki alışkanlık yapar bırakamazsın :D:D:D:Den iyi şeçim bence :)

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
hahahaa:D bak tilki alışkanlık yapar bırakamazsın :D:D:D:Den iyi şeçim bence :)
[URL="http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./c25MCx"][IMG]http://c1201.hizliresim.com/t/z/2927j.jpg[/URL][/IMG]

alın buyrun. Aynı sekmeler açık. Farkı görün. Operayı ve firefox u tamamen kaldırdım. Revo unins. ile... Yani sıfır halleriyle deneme yaptım. Eklenti falan yok.

[MENTION=34748]zahek[/MENTION] in dediği usb kurulum seçeneğiyle de yaptım gene yok. Şansını zorladı ben de tilkiye geçtim. Fark ortada yani

trancelogy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
evet arkdaşlar bende dün itibariylen chorme geçmiş bulunmaktayımm ama kısa bir süreliğine, 1 hafta chorme şanş tanıyacam bakalım sonuç ne olacak opera ya devam mı yoksa chorme mu ?

1 gün itibariyle gözlemlediğim farkları anlatacagım

opera chorme ye göre daha hızlı sayfaları açıyor

fakat chorme sayfa akışkanlığı operadan daha iyi

ve benim için en önemlisi speed dial, tek tuşla password girme cookie editörü gibi özelliklerin chorme için eklenti kurmak ZORUNDASIN , fakat operada böyle bir derdin yok dün yaklaşık 1 saatimi operada standart gelen özelliklerin chorme için eklenti kurmak için boşa zaman harcadım sanırım opera bizi kolaylığa fazla alıştırmış :)

1 günlük deneyimlerim bu şekilde, 1 hafta sonunda tam deneyimlerimi yazacağım bakalım sonuç ne olacak ?

dirent

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Sevgili Opera :)
Bütün arabalar bir tarafa, Mercedes bir tarafa dersek eğer,
sunduğun konforla ve standart donanımınla kesinlikle Mercedes sensin.
Ama işte Mercedes gibi de pahalısın... Deli gibi ram harcıyorsun.
Ben biraz Firefox kullanacağım. Umarım çıkacak 12. sürümünde kendine çeki düzen vermiş olursun.

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
:) ilginç bir benzetme olmuş.

Lykan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Kaç yıldır opera kullanıyorum. Memnuniyetsizlik hiçbir zaman olmamıştı ta ki bu değişti.

Artık Opera çok kasıyor. Aynı sekmeleri Chrome da açıyorum arada büyük fark oluyor. Sadece iki sekme de 370 civarında bellek yiyor Opera.Buna karşın Chrome ise sade yüzüyle aynı sekmeler de 70 lik bellek kullanımını gösteriyor.

Bilgisayar ilk açıldığı zaman Opera tarayıcısının açılış süresi 15 saniyeyi buluyor.

Çok fazla sayıda sekme de açamaıyorum. 4 gb ram belleğe sahip olmama rağmen...

Chrome a geçebilirim lakin onda da parola yöneticisi gibi şeyler yok. Varda Opera nın ki gibi güzel değil... Bir yandan da Opera' dan vazgeçemiyorum.

Acaba benzer sorunları yaşayan başka birileri var mı?

Aynı sorunlar bende de var dostum sırf bu yüzden kullanmadığım tarayıcı kalmadı işlevsellik açısından Opera 1 numara ancak dediğin gibi ilk açılışta çok geç açılıyor Windows 7 Ultimate kullanıyorum 4 gb ram 2ghz core 2 duo işlemcim var. IE9 tıklar tıklamaz şak diye açılıyor ama Opera'da durum aynı değil ayrıca IE9'da istediğim kadar sekme ya da sayfa açayım hiç kasma ya da çökme olmuyor ama opera'da 5. sekmeden sonra donma ve çökme sorunları çok olmaya başladı chrome ise çok sade bana göre sadece hıza odaklanılmış işlevsellik yok opera ram sorunu ve de çökmelere çözüm bulursa 1 numara olur tabi kullananlar için ayrıca opera'daki hızlı erişim ve parola yöneticisi hiçbir tarayıcıda yok sadece bunlar eklentilerle sağlanıyor bana göre dostum opera'nın çöktüğü durumlarda sadece IE9 kullan ayrıca IE9'a rboform parola yöneticisi kur baya bi faydalı oluyor ben şimdilik öyle yapıyorum ama tabi ki gözdem OPERA.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
opera ile benim de sorunum var. bir süredir çökme sorunları yaşıyorum. ansızın çöküveriyor. ancak operanın işlevselliğini başka tarayıcılarda bulamıyorum.

ram kullanımı bende de çok yüksek ancak 8 gb ramim olduğu için problem değil. hatta burda yazanları okuyana kadar farkında bile değildim operanın bu kadar ram yediğinin. flashplayer ile video izlerken harcadığı ram bu: :)

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Ben 800 lerde kullanıyorum sorun yok :D

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
zaman zaman ram kullanımında abartma oluyor ama herzaman değil... bu kilitlenip çökme olayı farklı birşeyden kaynaklanıyor ama çözemedim... bazen abartısız 20-25 sekme açık tık demiyor, bazen iki sekmede sapıtıyor...
ama herşeye rağmen operadan sonra diğerlerine alışamıyor insan... duygusal bi bağ oluştu sanki, anlık olarak chrome filan kullansamda opera vazgeçilmezim (:

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
Opera 12 Alpha Wahoo'ya döndüm her şey stabil ve hızlııııı :)

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Comodo kullan hocam bu kadar sıkıntı oluyorsa :)

ozerxcom

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
14
Sisteminiz x64 se 64 bit opera öneririm. Bellek kullanımında çığır açmışlar. Bugün paylaştım son versiyonunu. Sistemimde Opera 12 x64, Chrome 18 Beta Firefox 11 Beta, CoolNovo, Maxthon 3 Comodo Dragon var hangisi işime gelirse onu kullanıyorum. Ama genelde chrome. Sana Chromun 18.ci versiyonunu öneririm. Diğerlerinden çok farklı özellikler var. Final sürümünde görürsün zaten..

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
kilitlenmeler / çökmeler devam ediyor. bazen ram kullanımı tavan yapıyor. :huh:

dirent

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Opera oradaki *32'yi yanlış anlayıp, kullandığı ram'i 32 ile çarpmış galiba :)
2.5 GB ne ya? Altı üstü bir internet tarayıcısısın :)