Operaya da elveda diyebilirim.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Kaç yıldır opera kullanıyorum. Memnuniyetsizlik hiçbir zaman olmamıştı ta ki bu değişti.

Artık Opera çok kasıyor. Aynı sekmeleri Chrome da açıyorum arada büyük fark oluyor. Sadece iki sekme de 370 civarında bellek yiyor Opera.Buna karşın Chrome ise sade yüzüyle aynı sekmeler de 70 lik bellek kullanımını gösteriyor.

Bilgisayar ilk açıldığı zaman Opera tarayıcısının açılış süresi 15 saniyeyi buluyor.

Çok fazla sayıda sekme de açamaıyorum. 4 gb ram belleğe sahip olmama rağmen...

Chrome a geçebilirim lakin onda da parola yöneticisi gibi şeyler yok. Varda Opera nın ki gibi güzel değil... Bir yandan da Opera' dan vazgeçemiyorum.

Acaba benzer sorunları yaşayan başka birileri var mı?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Chrome seni çağırıyor :) sistemimde ie ff opera ve chrome neredeyse her daim bulunur ama en çok chrome kullanıyorum en pratik ve hızlı o geliyor bana biraz tercih meselesi şimdi bir sürü fanatiklik yapanlar olacak ama bence şu an en kullanışlı tarayıcı chrome:cool:

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bende de hepsi yüklü... Ama Opera bi' başkaydı yani.. Hep o açık olurdu.

Az önce 11.61 i yükledim. Sıfır bi' şekilde .. Yani yer imi falan da yok. Onla aynı işlemi uyguladım Chrome yine azdı.. Opera ise uçmuş gitmiş..

cloud27

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ccleaner ve glary utilities ile bi sistem temizliği yap sonra bana haber ver

cloud27

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bende su an opera kullanıyorum iş yerimdeki bilgisayarda ama evde firefox kullanıyorum(not:ofisteki bilgisayar xp evde bilgisayar 7)

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
Opera'da uzun açılış süresi bende de oluyor ama kullanışlılığı için hep opera kullanıyorum.Google Plus 'da bazı uyumsuzluklar yaşıyorum ama yine de Opera kullanıyorum.Şu anda 5 sekme açık 270 bellek kullanıyor.11.61

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Durduğun hata . Hemen geç. Chrome' la internet, oh be ne rahat! :turned:

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Bende 4 gb ram var. 2 Youtube 1 Facebook 1 SDN - 4 Sekme 500 şuan. 10 tane fazla eklenti kurulu hiç bir sorun yok.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
peki bilgisayarın normalde yavasmı calısıyor herhangi bir işi yaparken oyun oynarken ofis programlarını acarken falan ??

Gayet hızlıdır.

Eskiden Opera daha az bellek yiyordu. Daha iyiydi diğerleine göre. Zaten bu yönüyle geçmiştim ona... 9 sürümünden sonra gözümden düşmeye başladı

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Birkaç soru...
-Bu sorun ne zaman oluştu, yeni mi?
-Hangi sürüm kullanıyorsunuz?
-Belirli sekmelerde me bu meydana geliyor veya hangi sayfalar aktif?
-Eklentiler aktif mi?
-USB kurulum ile denediniz mi?

Qzey

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Fakat unutmayalım Chrome bir den çok process çalıştırıyor. Örn: şuan bende sadece SD açık ve kullanım aşağıdaki şekilde.

Firefox 10 çıksın sonra bakalım tekrar kullanım oranlarına...

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
[MENTION=34748]zahek[/MENTION]...
sorun son4-5 ayda vardı... 11.50 sürümünü kullanıyorum. Facebook, sdn aktifti... Belirli sekmede değil... Genel olarak böyle. Eklentiler de aktif. Usb kurulumu derken... 11.61 i kurdum az önce. Onda da şöyle yükleme oldu. winrardan çıkarır gibi oraya çıkarıverdi. Ondan mı söz ediyorsunuz ?

brskyk

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Kardeş geç chrome kur last pass kur Chrome YouTube Downloader indirme eklentisi bak keyfine kardeş.

dephyr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Durduğun hata . Hemen geç. Chrome' la internet, oh be ne rahat!
:turned:
Chrome ile yaptığın herşeyi google ile paylaşmak istiyorsan Chrome ye geç tabi.
operayı çok ram kullandığı için vazgeçmek isteyenlerin herhalde ram sorunları var. Hala 256 veya 512 mb rami olanlar kullanmasın operayı. Ama bundan fazla rami olupta kullanmak istemeyenler girdikleri her siteyi google ile paylaşmak için chrome yi kulllansınlar bir şey demem.

http://teknoloji.milliyet.com.tr/ch...net/haberdetay/22.02.2011/1355678/default.htm

Shadowfury

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynı sorun birkaç aydır bende de var. O kadar sevmeme rağmen yavaş yavaş vazgeçecek gibiyim. 2 gb ramim var ama cidden çok kasıyor. Chromeplus yükledim biraz da donattım şimdilik öyle idare ediyorum :/

Heyamula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
7 yıllık opera kullanıcısı olarak chrome beni çok zorladı hatta bir süre chrome kullandım ama bir süre sonra opera'ya geri döndüm.
Chrome kullandığım zamanlar ram kullanımına baktığımda operadan yüzde 25-30 civarı düşük olduğunu gördüm bunun için opera terk edilmemeli. Opera her zaman bir adım önde oldu ve olmaya devam edecek..

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Opera'nın açılış süresi ve ram tüketimi konusunda size katılamıyorum. Bende açılışı Chrome kadar hızlı. Bellek konusuna da gelecek olursak Chrome'da 2-3 sekme açıyorum. Görev yöneticisinde 10'dan fazla Chrome ile ilgili işlem oluyor ve Opera'yı geçiyor. Ayrıca Windows sistemlerde arkada sürekli çalışmakta olan "Google Update" servisini saymıyorum bile. Kaç defa iptal etmeye çalıştım, açılıştan kaldırdım ama bana mısın demiyor. Opera'da gördüğüm tek kötü özellik sayfaları daha indirirken görüntülemeye çalışması ve bu sebeple işlemciye fazladan yük bindirmesi. Eğer bilgisayarınızda eski ve yetersiz bir işlemci var ise bildiğin kasıyor. Tabi bu özelliği de kapatabiliyorsunuz. Chrome ile Opera'nın hız konusunda en büyük farkı da yeterli bir bilgisayarınız var ise Chrome sayfa tamamen yüklenene kadar sayfada gezmeyi işkence haline getirebiliyor (yoğun içerikli sayfalarda özellikle), buna karşılık Opera mükemmel bir performans sergiliyor.

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
@zahek...
sorun son4-5 ayda vardı... 11.50 sürümünü kullanıyorum. Facebook, sdn aktifti... Belirli sekmede değil... Genel olarak böyle. Eklentiler de aktif. Usb kurulumu derken... 11.61 i kurdum az önce. Onda da şöyle yükleme oldu. winrardan çıkarır gibi oraya çıkarıverdi. Ondan mı söz ediyorsunuz ?
USB kurulum: http://www.operaturkiye.net/tasinabilir-surum-kurulumu-nasil-yapilir

Bu şekilde de bir deneme yaparak fark olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Bunun dışında özellikle kararlılık ve güvenlik anlamında 11.61'i kullanın.

Opera'nın RAM tüketimi konusunda elbette az tüketiyor demiyoruz ama diğer tarayıcılar da çok az RAM tüketmiyor maalesef. Örneğin Youtube, Facebook, iki üç tane de video sayfası açın aynı anda tüketimin hiç de az olmadığını görebilirsiniz.

Fakat unutmayalım Chrome bir den çok process çalıştırıyor. Örn: şuan bende sadece SD açık ve kullanım aşağıdaki şekilde.

Firefox 10 çıksın sonra bakalım tekrar kullanım oranlarına...
Bu da diğer bir nokta. Diğer tarayıcılarda işlemler birkaç farklı dosya altında devam ediyor ve RAM tüketimleri ayrı ayrı olabiliyor.

Parola yöneticisi olarak LastPass kullan benim gibi, tek yapman gereken bir eklenti kullanmak

https://chrome.google.com/webstore/d...eplioahd?hl=tr
Bu eklentinin aynısı Opera için de mevcut şu an.
https://addons.opera.com/en/addons/extensions/details/lastpass/1.80.5/?display=en

--- Mesaj Güncellendi ---

...Opera'da gördüğüm tek kötü özellik sayfaları daha indirirken görüntülemeye çalışması ve bu sebeple işlemciye fazladan yük bindirmesi. Eğer bilgisayarınızda eski ve yetersiz bir işlemci var ise bildiğin kasıyor. Tabi bu özelliği de kapatabiliyorsunuz. ...
Gerçi kapatılabiliyor demişsiniz ama ben ayarı da yazayım.

Ctrl+F12/Gelişmiş/Tarama/Sayfa görüntüleme/sayfa yüklendikten sonra görüntüle

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
chorome geldi opera gitti hepsinden hızlı diyebilirim.

cloud27

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu sene firefoxun yılı olucak bak görürsünüz demedi demeyin :D(not:kahin değilim) :D

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
operayı çok ram kullandığı için vazgeçmek isteyenlerin herhalde ram sorunları var. Hala 256 veya 512 mb rami olanlar kullanmasın operayı. Ama bundan fazla rami olupta kullanmak istemeyenler girdikleri her siteyi google ile paylaşmak için chrome yi kulllansınlar bir şey demem.

http://teknoloji.milliyet.com.tr/ch...net/haberdetay/22.02.2011/1355678/default.htm

Sen her böyle haber yapanlara inanıyor musun? Eğer böyle yazılan gibi birşey olsaydı emin ol ilk olarak direk sanal aleme düşer ve kullanıcılar tarayıcı istatistiklerine yansıtırlardı. Hatta Gmail filanda kullanmayalım. Ne de olsa Google' ın maili.

Ki şu an Chrome hem Firefox, hemde Operayı geçmiş durumda...

greench

Asistan
Reaksiyon puanı
1

chip.com.tr haberlerine aldanmayın. :)

İyi de ne alakası var şimdi bunun? Ben bilmiyor muyum sanki Opera için de aynı eklentinin mevcut olduğunu! Adam demiş ki "Chrome a geçebilirim lakin onda da parola yöneticisi gibi şeyler yok. Varda Opera nın ki gibi güzel değil...", ben de ona çözüm sundum. Sanki Opera'da bu eklenti yok diyen oldu.
Hani aynı olay bende de var ama hangimiz ballandıra ballandıra anlarırıza dönmüş olay :) Çok germeyelim birbirimizi...

Sen her böyle haber yapanlara inanıyor musun? Eğer böyle yazılan gibi birşey olsaydı emin ol ilk olarak direk sanal aleme düşer ve kullanıcılar tarayıcı istatistiklerine yansıtırlardı. Hatta Gmail filanda kullanmayalım. Ne de olsa Google' ın maili.

Ki şu an Chrome hem Firefox, hemde Operayı geçmiş durumda...
Böyle bir şeyin hemen istatistiklere yansıyacağını düşünmüyorum. Burada 100 kişi oturup tarayıcıları tartışabiliriz. Haberleri okuyup analiz yapabiliriz. Hadi bilemedin bin ya da 10 bin kişi takip edelim. Türkiyede milyonlarca internet kullanıcısı var ve bunun onların umrunda olduğunu düşünmüyorum.
Haber konusunda yorumda bulunmuyorum ama chip.com.tr sitesini kesinlikle takip etmeyin. Siz o siteyi takip ettikçe varolan bilgi seviyesinin düştüğünü fark edebilirsiniz.

Chrome ve Opera aşağı yukarı aynı miktarda minimum sistem gereksinimlerine sahip.
İki tarayıcının hızları birbirine çok yakın. Belki Chrome bir kaç alanda Opera'dan daha iyi olabilir. Ben kişisel olarak Chrome kullanamıyorum. Web sayfasını görüntüleme olayı tamam ama onun haricinde başka bir şey yok. Çok yalın ve boş görünüyor. Tabi kimileri de böyle sever. Bu biraz tarz meselesi. Opera çok farklı şekillere girebiliyor. Bu da onun en güçlü yanlarından birisi.

Chrome'un açık kaynak kodlu olduğunu savunanlar bu açıdan yanılıyorlar. Chrome tam olarak açık kaynak kodlu bir yazılım değil, büyük bir kısmı olmasına rağmen. Tarayıcılar arasında açık kaynak kodlu bir tarayıcı varsa o da Firefox'tur.

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
Alternatif olarak mozilla'da olabilir şayet kendisi açık kaynaklı bir kod yazılımı:)

olympuskiller

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7
Chrome seni çağırıyor :) sistemimde ie ff opera ve chrome neredeyse her daim bulunur ama en çok chrome kullanıyorum en pratik ve hızlı o geliyor bana biraz tercih meselesi şimdi bir sürü fanatiklik yapanlar olacak ama bence şu an en kullanışlı tarayıcı chrome:cool:

Kesinlikle chrome başka bir dünya, benim sistemde de diğer tarayıcılar bulunur fakat sadece bulunur işte