Opera'ya Chrome Eklentilerini Kolayca Yükleyin

erenberk

Rektör
Katılım
10 Mayıs 2010
Mesajlar
10,637
Reaksiyon puanı
101
Puanları
228
Chrome eklentilerinin birçoğu yeni Opera 15 ile kullanılabilir durumda aslında. Fakat henüz eklenti katalağunda olmadıkları için haliyle kullanılamıyorlar. Eklentinin ismi DLCRX. Bu eklentiyi kurarak istediğiniz herhangi bir Chrome eklentisi sayfası üzerindeyken farenizin sağ klik menüsü ile kolayca eklentiyi indirip kurabilirsiniz. Şimdi nasıl yapacağınıza geçelim.

Eklentiyi Yükleme


dlcrx1.png


Öncelikle ilgili eklentiyi buradan indirelim. (Eklenti sayfası)



dlcrx2.png


İndirme işlemi sonunda adres çubuğunun altında bir uyarı kutusu açılacaktır. Bunu da “Tamam” düğmesine basarak geçin.

dlcrx3.png


Daha sonra eklentiyi aktifleştirmeyi manuel olarak yapmak gerekmekte. Bunun için Ctrl+Shift+E kısayolu ile eklentiler sayfasını açın. DownloadCRX eklentisinin sağ tarafındaki “Yükle” düğmesine basarak eklentiyi yükleyin.


Eklentinin Kullanımı



dkcrx4.png


İstediğiniz herhangi bir Chrome eklentisi sayfasını açın. Ör. Facebook Adblock. Daha sonra eklenti penceresi üzerinde fareniz ile sağ klik yaparak “Download Chrome Extension” bağlantısına tıklayın. Sonrasında yine yukarıda anlatıldığı gibi bir uyarı ekranı açılacak ve eklentinin kurulumu manuel olarak tamamlamanız gerekecek.

Not: Bu işlem hiçbir şekilde Opera tarafından desteklenen veya resmi olarak yayınlanan bir işlem değildir. Aynı şekilde yukarıda anlatılanların tüm Chrome eklentileri ile uyumlu çalışıp çalışmadığını bilmemekteyiz.


Kaynak
 

Uranos

Profesör
Katılım
11 Nisan 2012
Mesajlar
3,845
Reaksiyon puanı
15
Puanları
0
Linkte sorun var galiba baglanamadım sayfaya.
 

Heyamula

Öğrenci
Katılım
14 Haziran 2008
Mesajlar
63
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
bazı eklentiler yüklense bile çalışmıyor örnek pintab.
 
Üst