Operatör üzerinden 12-24-36 ay vadeli Iphone almak mantıklı mı ?

alacaaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhaba arkadaşlar
Iphone 4S ile başlayan yolculuk Iphone 6S sonrası garanti kapsamında ilk kez yaşadığım büyük sıkıntı üzerine başka markaya geçme kararı aldım Samsung S7 alıp kullandım ve hayatımda bu kadar kötü telefon hatırlamıyorum. tek güzel yanı sarjının Iphone göre daha yüksek amper olmasından dolayı daha fazla götürüyor olması oldu.

Neyse konumuza dönelim tekrar Iphone geçiş yapacağım hiç plus ekran kullanmadım , suan nakit tek seferde peşin ödeme yapamam ödemeler mevcut tek yol operatör üzerinden almak , fiyat farkı baya oluyor malum dünyanın en büyük vergi vurgununu yapan rezil bir ülkede yaşıyoruz. yakında oksijen alıyoruz diye bile vergi alacaklar.

iPhone 7plus Gümrük girişi: 2.878 tl
TRT bandrolü(%6): 172,7 tl
ÖTV(%25): 719,5 tl
KDV(%18): 678,8 tl
Toplam vergi: 1571 tl
Satış fiyatı: 4.449 tl

Ve bunun Bayi satış fiyatıda vadeli olarak yaklaşık 700 800 tl fazlasına geliyor. Aslında fiyattan dolayı 6S falan almak istedim tekrar ama onlarında bunlardan aşağı kalır yanı yok bayilerde. Ve yarın öbürgün IOS güncellemesi geldiğinde sıkıntı olacak malum.

Sizin de düşüncelerinizi almak istedim yani bu fiyata razı olmak mı mantıklı yoksa 6S falan mı almalı, Şuan peşin para veremiyorum sadece problem orada.

Şimdiden teşekkürler.

onuryurduseven

Asistan
Reaksiyon puanı
48
Taksit yasağı şirket kredi kartlarına uygulanmıyor biliyorsun, çalıştığın şirkette yada bir şirket sahibi tanıdığın varsa hepsiburada dan farksız 9 takside kadar alabilirsin, bu hat firmalarının uyguladığı farklar çok uçuk bence.

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
Kesinlikle alınmaz bana sorarsanız nakit verecek paranız yoksa almayın bence iphone kullanmasanız ölmezsiniz sonuçta.Ama zaten faturalı hattınız vardır işiniz sabittir alınan farka acımam derseniz o size kalmış bir durum.Yoksa operatörden telefon asla alınmaz hepsi açgözlü firmalar.

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
Operatör üzerinden telefon alınmasını hiç bir zaman tavsiye etmiyorum. Paranı biriktirip nakitle almanı öneririm.