Operanın Desteklediği Standartlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ANNE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
http://www.opera.com/docs/specs/presto25/Opera’nın Desteklediği Standartlar

standart-logo.png

Opera’nın ürünlerinin hangi web standartlarını desteklediğini merak edenler yazımızı inceleyebilirler.

Gelişen web teknolojileri ile beraber kullanıcılar her paltformda daha yüksek verimlilik görmek istediklerinden ötürü üretici firmalar ilgili standartlara gün geçtikçe daha fazla uyum için çalışmalarını hızlandırmak zorundadırlar. Opera Software ASA firmasının ürünlerinin ( Opera Desktop, Opera Mini, Opera Mobile) bu teknolojilerle ilgili yeteneklerinin hangi seviyede olduğunu anlayabilmek için aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz.

Şu anda Opera Desktop versiyonu Presto 2.5 motoru ile çalışmasına rağmen Mini 5 ve Mobile 10 versiyonları Presto 2.4 motoru ile çalışmaktadırlar. Her iki tarayıcı motorunun desteklediği standartları ve daha fazlasını ilgili linkleri inceleyerek öğrenebilirsiniz.( Presto 2.5 ile desteklenen standartlar , Presto 2.4 ile desteklenen standartlar)

16aber8.jpg

Detaylı bilgi ve ek açıklamalar için buradaki makaleyi(ing.) okuyunuz.

Kaynak

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Desktop sürümü herşeyi destekliyormuş :)

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Opera Dostware ASA firmasının ürünlerinin ( Opera Desktop, Opera Mini, Opera Mobile)

haber iyi de dostware nedir :D tamam kullanıcı dostu ama bu biraz olmadı, yazan arkadaşın acelesi varmış herhalde. Zahek sen mi yazdın bunu yoksa :D

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
haber iyi de dostware nedir :D tamam kullanıcı dostu ama bu biraz olmadı, yazan arkadaşın acelesi varmış herhalde. Zahek sen mi yazdın bunu yoksa :D

:D Gözünden kaçmamış. Evet, yazının sahibi Zahek'dir. Kaynak haberde de aynen öyle duruyor. O değiştirirse, bende değiştiririm artık. :D

Açıklama Zahek'e düşüyor.

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Nerdesin Zahek duy bizi :D dostware de fena olmamış aslında, piyasaya yeni kelime kazandırdı. kullanıcı dostu olan yazılımlara "Dostware" diyoruz artık :D

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Nerdesin Zahek duy bizi :D dostware de fena olmamış aslında, piyasaya yeni kelime kazandırdı. kullanıcı dostu olan yazılımlara "Dostware" diyoruz artık :D

Bugün değişiklik yapılmış. An itibariyle de bende yazıya yansıttım. :D

Yanlışlıklada olsa gerçekten güzel bir deyim " Dostware " ... :D Beğendim açıkcası ... :thumbup1:

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Süper ya öldürdü beni gülmekten. :D Dostware, muhteşem bir tabir

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Ben geç gördüm bu başlığı da ...:) Bakın işte ne güzel yepyeni kelime kazandı internet :)

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Opera desteklemesi gereken herşeyi desteklemeye çalışıyor. Kaliteli bir web tarayıcısı. Ancak, halen Linux için 10.50 sürümü çıkmadı. Sitesinde "available shortly" yazmasına rağmen, sanki çıkartmayı da düşünmüyorlar gibi geldi bana. :)

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Opera desteklemesi gereken herşeyi desteklemeye çalışıyor. Kaliteli bir web tarayıcısı. Ancak, halen Linux için 10.50 sürümü çıkmadı. Sitesinde "available shortly" yazmasına rağmen, sanki çıkartmayı da düşünmüyorlar gibi geldi bana. :)

10.52 nin alpha sayfasında tar.gz dosyası var, onu indirip kurulum yapabilirsin, ben ubuntu için yaptım :)

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Opera'nın desteklemediği standartmı var hepsini destekliyor...

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201

ilkerb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
operanın bir çok özelliği var ama eksikleride bi o kadar çok. Cookie sorunları bitmek bilmiyor :B