Opera ve SDN'nin Hali

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşlar Opera'dan foruma giriş yaptığımda ki hal bu, O'nun profesyonelleri B'unada bi bakabilir mi =)
gw6th.png

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Bende de yok. Sıkıntı sende :)

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
ben de opera kullanıyorum
sende bi sıkıntı var : ) kullandığın bir eklenti ile ilgili olabilir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Turbo açık mı? internet hızın ne kadar? bendede sorunsuz...

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Sayfanın şablonu kaymış duruyor. Bunun nedeni kullanılan bir eklenti olabilir ki bunu yapabilecek bir eklenti ancak şablon değiştirme ya da belki bir reklam engelleme eklentisi oalbilir, ama çok ihtimal vermiyorum. Bunlar dışında bir kullanıcı şablonu falan tanımlı mı bu domaine, yani mannuel bir şeyler eklediniz mi?

Bir de o menü/sayfa/stil/yetkili modu aktif mi?

Çözüm olmuyorsa bunlar , usb bir kurulum ile deneyin bakalım ya da önce sayfaya ilişkin çerezleri silip deneyin.

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Sayfanın şablonu kaymış duruyor. Bunun nedeni kullanılan bir eklenti olabilir ki bunu yapabilecek bir eklenti ancak şablon değiştirme ya da belki bir reklam engelleme eklentisi oalbilir, ama çok ihtimal vermiyorum. Bunlar dışında bir kullanıcı şablonu falan tanımlı mı bu domaine, yani mannuel bir şeyler eklediniz mi?

Bir de o menü/sayfa/stil/yetkili modu aktif mi?

Çözüm olmuyorsa bunlar , usb bir kurulum ile deneyin bakalım ya da önce sayfaya ilişkin çerezleri silip deneyin.

Önceden olmuyordu aynı eklentilerle, yetkili modu olayına bir bakayım.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Ben o linke chrome dan tıklasam bişey olur mu??..:D:D

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Hafif ürpererek tıkladım ama sonuç olumluydu :)

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Çerezleri silmeyi denedin mi? İlginç bir sorun gerçekten :blink:
evet denedim fakat olmadı,ccleaner ve bir çok program ile tekrar yaptım.opera turboyu çalıştırınca sorun yok ama internet hızı yüksekse turboyu açınca daha yavaşlatır diye normal kullanmak istiyorum.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
evet denedim fakat olmadı,ccleaner ve bir çok program ile tekrar yaptım.opera turboyu çalıştırınca sorun yok ama internet hızı yüksekse turboyu açınca daha yavaşlatır diye normal kullanmak istiyorum.

Hmm, şimdi aklıma geldi bu tip sorunlar DNS ayarından da kaynaklanabiliyor. DNS ayarın otomatik ise 8.8.8.8 / 8.8.4.4 (Google DNS) dene eğer atanmış DNS varsa ya otomatiğe al ya da değiştir.

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Hmm, şimdi aklıma geldi bu tip sorunlar DNS ayarından da kaynaklanabiliyor. DNS ayarın otomatik ise 8.8.8.8 / 8.8.4.4 (Google DNS) dene eğer atanmış DNS varsa ya otomatiğe al ya da değiştir.

DNS ayarlarını değiştirdiğim zaman normal internet hızımı torrent v.s gibi yerlerde kullanabilecekmiyim?

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Peki 2 sorum olacaktı =)
1-Opera Turbonun hızıma bir etkisi varmı yani yüksek hız interneti yavaşlatırmı?
2-Aşağıdaki caps'te görüldüğü gibi flash uygulamalar böyle görünüyor play'a basınca açılıyor bunu diğer tarayıcılarda ki gibi direk görünür yapabilirmiyiz?
ekranalntsbl.png

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Peki 2 sorum olacaktı =)
1-Opera Turbonun hızıma bir etkisi varmı yani yüksek hız interneti yavaşlatırmı?
2-Aşağıdaki caps'te görüldüğü gibi flash uygulamalar böyle görünüyor play'a basınca açılıyor bunu diğer tarayıcılarda ki gibi direk görünür yapabilirmiyiz?
ekranalntsbl.png
,

1- Operanın turbo özelliği sayfanın yüklenme hızını etkiler yani sadece tarayıcı ile ilgili bir şeydir. Senin torrent hızını etkilememesi lazım. Bildiğim kadarı ile Turbo ile önce Opera turbo server'ına bağlanıyorsun ve o server hem yüksek hızlı internete sahip olduğundan hem de sıkıştırma yaptığından dolayı senin sayfayı yükleme hızın artıyor.

2- Bu sorunun cevabını ben veremem çünkü aktif Opera kullanıcısı değilim.

greench

Asistan
Reaksiyon puanı
1
1.Etkisi var. Evet yavaşlatır.
2. Ctrl f12 >gelişmiş> içerik> eklentileri gerektiğinde etkinleştir'i devre dışı bırakın.