Opera sürekli upload yapıyor

balaban6162

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1 hafta önce kota sorgulamada 24GB yükleme yapılmış uyarısını gördüm ve programlarla operanın sürekli upload yaptığını farkettim.link-server2.opera.com adresi sürekli yükleme (upload) yapıyor. aylık yükleme 20GB a ulaştı. Link servisini pasif yapıyorum duruyor ama açınca tekrar başlıyor. operanın en çok sevilen özelliğide link güncellemesi. bu sorun nereden kaynaklanıyor nasıl düzeltebilirim.

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Opera ile pek mümkün olabilecek bir şeye benzemiyor. Başka programlar yüzünden olabilir. Mesela kullanıyorsanız u-torrent gibi.

balaban6162

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Opera ile pek mümkün olabilecek bir şeye benzemiyor. Başka programlar yüzünden olabilir. Mesela kullanıyorsanız u-torrent gibi.
Operadan kaynaklanıyor bu kesin netlimiter ve netbalancer programıyla kontrol ettim opera yapıyor bunu , yükleme yapılan adreste link-server2.opera.com . link eşitlemeyi kapatınca duruyor açınca yine başlıyor. hani sık sık link eklerim silerim ama bunu senk etmesi en fazla 1 dakka alır. aylık 24GB nedir. önceki aylarda upload 5-6GB iken geçen ay 25GB ile kapattık. kota bu gün sıfırlandı ama yükleme 550MB oldu.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Opera'da eklenti varsa onları kaldırıp bide o şekilde kullan..

Olmazsa Opera tarayıcısını teiz bi şekilde kaldırıp tekrar kurmayı dene.

Belki sistemde zararlı yazılım olmasıda muhtemel.

İlk aklıma gelenler bunlar.
Böyle upload yapan bi program değil Opera.

balaban6162

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Opera'da eklenti varsa onları kaldırıp bide o şekilde kullan..

Olmazsa Opera tarayıcısını teiz bi şekilde kaldırıp tekrar kurmayı dene.

Belki sistemde zararlı yazılım olmasıda muhtemel.

İlk aklıma gelenler bunlar.
Böyle upload yapan bi program değil Opera.

operayı 5 yılı aşkın kullanmaktayım, uyumsuz bazı siteler harici başka tarayıcıda kullanmam. opera şimdiye kadar hiç böyle sıkıntı yapmadı bende yedekledim ve sonrasında sıfırladım. Sorun ortadan kalktı yeniden yükledim link aktifleştirdim sorun yoktu ne zamanki yedekleri yükledim sorun yine geldi anladım ki sorun bir dosyadan kaynaklanıyor ama yüzlerce dosya var hangisi olduğunu bulamayacağıma göre şimdilik senk dosyalarımla devam edeceğim.
Sürekli yükleme yapmasının nedenide şöyle, muhtemelen bir dosyayı senk yapıyor belli bir süre sonra opera lnk hatası veriyor duruyor , tekrar başlıyor belli yüklemeden sonra tekra hata veriyor bu şekilde sürekli tekrarlıyor.
Yapacak birşey yok opera link zaten %80 oranında oeprayı yedekliyor. küçük ayarlarda zamanla yerleşir artık.
bu arada sorun eklentiden kaynaklanmıyor çünkü aynı eklentiler şuanda yüklü. Suçluyu bulamadık ya neyse.

turkfatih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yer imleri gitti bir daha Update yapılmasına karşın yer imleri ve hızlı başlangıçtaki öğeler gelmiyor.

turkfatih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben pc ye format attım daha sonra Opera Son sürüm kurdum ve eşitleme merkezinde girip Login oldum eşitleme diyince yer imlerim hızla başlatta ve yer imlerinde görünmüyor...

balaban6162

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben pc ye format attım daha sonra Opera Son sürüm kurdum ve eşitleme merkezinde girip Login oldum eşitleme diyince yer imlerim hızla başlatta ve yer imlerinde görünmüyor...

https://link.opera.com/
bu adrese opera link hesabınla giriş yap, bak bakalım orada linkler görünüyor mu? Eğer görünmüyorsa link servisi açık değildir ve önceden yedekleme yapmamıştır.

turkfatih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Linklerime eşitleme kısmından erişebiliyorum hatta silebiliyorum ancak o linkleri hızlı başlata aktaramıyorum ve editleyip ekleme yapamıyorum...

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Linklerime eşitleme kısmından erişebiliyorum hatta silebiliyorum ancak o linkleri hızlı başlata aktaramıyorum ve editleyip ekleme yapamıyorum...
Opera üzerinden login olduktan sonra eşitlenmemesi için bi sebep yok..

turkfatih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eski sürümlerinde eşitliyordu Son 2-3 sürümdür malesef eşitlemiyor

balaban6162

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eski sürümlerinde eşitliyordu Son 2-3 sürümdür malesef eşitlemiyor
kardeş derdin sanırım şimdi anlaşıldı. opera 12.16 sürümünden sonraki sürümler gelişme sürümleri olduğu için onlara daha entekre edilemedi, hatta onlarda link eklemede yok sadece hızlı erişim var. Size tavsiyem opera 25 sürümüne kadar kullanmayın, 12.16 kullanın.

turkfatih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
indirip deniyorum şuanda bende kurulu olan 19.0 sürümü...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

dediğin sürümü kurunca her şey düzeldi teşekkürler...