Tsunmys
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 2
Firefox 3 sürümü ![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
Bazıları hiç araştırmadan Firefox diyor ama 2 senedir Opera kullanıyorum. Güvenlik arayanlar için en iyisi Opera (Bunu ben demiyorum, gerçekler). Firefox'u ön plana çıkaran eklentiler ama Opera kullananlar bilir Opera'nında eklentileri var. Performans olarak Opera çok daha iyi. İyi araştırın, en iyisinin Opera olduğunu anlıyacaksınız. :icon_:
Firefox'ta da açık çıkmıyor değil, ancak çok kısa sürede güncelleme yapılarak sorun gideriliyor. Yani Güvenlik konusu o kadarda sorun değilBu açıklar üzerinden saldırgan Opera'yı kullanarak zararlı kodu sistemde çalıştırabiliyordu.
Ben bir ay opera 3 yıl firefox kulanıyorum opera hakında düşüncem:Bazıları hiç araştırmadan Firefox diyor ama 2 senedir Opera kullanıyorum. Güvenlik arayanlar için en iyisi Opera (Bunu ben demiyorum, gerçekler). Firefox'u ön plana çıkaran eklentiler ama Opera kullananlar bilir Opera'nında eklentileri var. Performans olarak Opera çok daha iyi. İyi araştırın, en iyisinin Opera olduğunu anlıyacaksınız. :icon_:
Geçenlerde firefoxdan sıkıldım.
Operaya geçtim eskisine göre de baya gelişmiş.
Herkes firefoxtaki eklentileri övüyor,ama Operadaki gibi flaş reklamları engellemek için standart özellik yok. Sonradan kurmak gerekiyor.Ben kurmuştum çalışmamıştı. Opera da ise standart.
Yine, dikkati dağıtan hareketli reklamlar, operada kolayca durdurulabiliyor. Firafoxda böyle bir özelliğe hiç raslamadım.
Operada yeni sekme de,Hızlı erişim diye özellik var.Benim hoşuma giden özellik. Firefoxda yine yoktu.
Sitelere girerken parola hatırlaması, operada daha kararlı.
Firefoxda açılır pencereler, ya açık olmalı ya kapalı.
Operada ise,A.pencereler kapalı veya açık iken, herhangi bir siteye tersini izin verebiliyoruz.
Firefox'da site adı için etiket oluşturuyorsun. O etikete kaydettiğin kelimeleri adres satırına yazarsan site açılıyor.
Resim + flash reklamları engellemek için Adblock plus'ı kurup , ülkenize göre uygun filtreyi seçeceksiniz. Hatta bu eklenti ile linkz gibi kelime reklamları dahi engelliyorsunuz. Adblock plus çıkan her türlü firefox sürümü ile çalışmaktadır.
Lykan, bu konunun önceki sayfalarında Firefox'un operadan üstün olduğunu örnekleri ile gösterdim, Güvenlik konusunda opera'ya bu kadar güvenmeyiniz1-2 sayfa öncesini okuyunuz
![]()
Operada denedim.Ben öyle bir etiket oluşturmadım, Eğer yazdığınız bir kelime ile ilgili bir site varsa o siteyi açıyor, eğer yoksa da googledan arama sonucu olarak gösteriyor. Örnek; Mynet yazın veya haber7 bunları yazın, ilgili siteler açılacak.
Tema güzelmiş nedir firefox temasıBak kendi kullandığım Firefox, Gördüğün gibi SDN reklamları yokEklentiyi kurduktan sonra Filtre seçmeliydin. USA easy List filtresi yeterli oluyor türk sitelerinde
Eğer engellemediği objeler varsa da sağ tıklayıp engelleyebiliyorsun. Flash'ların üzerinde de Engelle diye kulakçık çıkıyor.
![]()