Opera Mı? Yoksa Firefox Mu?

Opera Mı? Yoksa Firefox Mu?

• Opera

Kullanılan: 110 27.5%
  • Firefox

Kullanılan: 248 62.0%
  • Hepsi

Kullanılan: 13 3.3%
  • Hiçbiri

Kullanılan: 29 7.3%

• Kullanılan toplam oy
    400

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
fire fire fire firefox

Birkan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hız ve Güvenlik Opera

Eklentiler Görüntü Firefox

Just Problem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bazıları hiç araştırmadan Firefox diyor ama 2 senedir Opera kullanıyorum. Güvenlik arayanlar için en iyisi Opera (Bunu ben demiyorum, gerçekler). Firefox'u ön plana çıkaran eklentiler ama Opera kullananlar bilir Opera'nında eklentileri var. Performans olarak Opera çok daha iyi. İyi araştırın, en iyisinin Opera olduğunu anlıyacaksınız. :icon_:

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bazıları hiç araştırmadan Firefox diyor ama 2 senedir Opera kullanıyorum. Güvenlik arayanlar için en iyisi Opera (Bunu ben demiyorum, gerçekler). Firefox'u ön plana çıkaran eklentiler ama Opera kullananlar bilir Opera'nında eklentileri var. Performans olarak Opera çok daha iyi. İyi araştırın, en iyisinin Opera olduğunu anlıyacaksınız. :icon_:

Hep güvenlik deniliyorda, acaba güvenlikten kastınız nedir öğrenebilirmiyim ? Firefox'ta nasıl bir güvenlik sorunu var ?

Birde Eklenti dediğiniz şeyler nelerdir? flash ve herhangi bir java plugin mi kastınız eklentiden ?

Son olarak Firefox için nasıl bir araştırma yaptınız birde bunu merak ettim?

Just Problem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yazılımdaki açıklar (başkaları tarafından şifrelerin görülebilecği, başkalarının tarayıcıları kullanarak bilgisayarlara girme olsun) en çok Explorer'de var. Explorer'dan sonra Firefox gelir. Firefox'da bu sıkıntı azalıyor ama Opera'da böyle bir sorun olmuyor.

Eklentiler tarayıcınıza istediğini ekleyebildiğiz tarayıcıya bağlı olarak çalışan küçük programcıklardır. (Bunlar genellikle Güvenlik - Müzik (Radyolar) - Animasyonlu saatler falan oluyor).

Firefox ile Opera'nın karşılaştırmalarını okuyunca fark açık olarak belli oluyor (Bu farklar aylık teknoloji-bilişim dergilerindede yapılıyor (Mesela Chip'de vardı)). Performans olarak Opera daha hızlı çalışıyor.

astute

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Çok uzun zamandır Tilki kullanıyorum.Ben de başlarda millet ne buluyor bunda diyordum.yok eklenti yok tema ne gerk var diyordum.ama kullanmaya başlayınca anlıyor insan.Birçok yönden çok çok iyi Firefox

Opera da çok iyi bir tarayıcı ama nedense bir türlü alışamadım? İe mi? yıllar oldu onunla ilgilenmeyeli...

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
:) Güvenlik konusunda her türlü sistemde açıklar bulunabilir. Çok güvenli dediğiniz Opera da 3 hafta önce güncelleme çıkararak 7 açığı kapattı, Burdan okuyabilirsiniz.

İlgili haberden bir kısım;
Bu açıklar üzerinden saldırgan Opera'yı kullanarak zararlı kodu sistemde çalıştırabiliyordu.
Firefox'ta da açık çıkmıyor değil, ancak çok kısa sürede güncelleme yapılarak sorun gideriliyor. Yani Güvenlik konusu o kadarda sorun değil ;)

Eklenti nedir derken, operada kullanılan eklentileri sormuştum. Görünen ve bilinen o ki Firefox kadar eklenti desteği yok, hatta eklenti olarak sınıfta kalıyor opera.

Hız konusanda 1 sn'lik bir fark , bu kadar sorun olmasa gerek ? Hatta Chrome daha hızlı :)

Astute arkadaşım gibi Operacı olan 2-3 kişi gördüm, Firefox'u gerçek anlamda kullanmaya başlayınca operayı bıraktılar :) Bence Opera'cılar biraz duygusal yaklaşıyorlar, yani başka tarayıcı kullanmaktan çekiniyorlar gibi geliyor bana :)

Just Problem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Firefox'un bazı eklentilerini çok beğeniyorum, bu eklentileride ya firmalar ya da kullanıcılar yapıyor (doğal olarak kullanıcısı çok olan bir tarayıcı için çok kişi uygulama çok firma uygulama yapar koyar). Firefox kullanıcısı kadar Opera kllanıcısı olsa Opera'nın eklentileride fazla olurdu.

siyanur_x

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Efendime söyleyeyim, firefox'u seçiyorum :) IE 8 ile önümüzdeki günlerde microsoft intahar edecek gibi görünüyor.Opera da güzel bir şekilde firefox u takip ediyor ancak şu günlerde öyle faydalı bir farkı var ki operanın şöyle ki; youtube videolarının ön resimlerini çoğu tarayıcı gösteremiyor bu aralar.Diğer az kullanınan tarayıcıları bilemiyorum ancak opera iyi çözüm üretiyor bu probleme

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Ben bir ay opera 3 yıl firefox kulanıyorum opera hakında düşüncem:
iyyyyy iğrenç

omegama

Asistan
Reaksiyon puanı
0
opera hala her siteye uyum sağlayamadı bu nedenle tercihim mozilla:wassat:

zarha6155

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Geçenlerde firefoxdan sıkıldım.
Operaya geçtim eskisine göre de baya gelişmiş.
Herkes firefoxtaki eklentileri övüyor,ama Operadaki gibi flaş reklamları engellemek için standart özellik yok. Sonradan kurmak gerekiyor.Ben kurmuştum çalışmamıştı. Opera da ise standart.
Yine, dikkati dağıtan hareketli reklamlar, operada kolayca durdurulabiliyor. Firafoxda böyle bir özelliğe hiç raslamadım.
Operada yeni sekme de,Hızlı erişim diye özellik var.Benim hoşuma giden özellik. Firefoxda yine yoktu.
Sitelere girerken parola hatırlaması, operada daha kararlı.
Firefoxda açılır pencereler, ya açık olmalı ya kapalı.
Operada ise,A.pencereler kapalı veya açık iken, herhangi bir siteye tersini izin verebiliyoruz.

Lykan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Opera her zaman bir numara'dır firefox kullandım fakat hiç zevk alamadım firefox Opera'nın ayağının tozu olamaz hem hız hem güvenlik ve daha bir çok özellik açısından OPERA firefox'a fark atıyor ama nedense Opera fazla reklam yapmadığından arkada görünüyor kullanan anlar...Sizde OPERA kullanın farkı hissedin.......

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Geçenlerde firefoxdan sıkıldım.
Operaya geçtim eskisine göre de baya gelişmiş.
Herkes firefoxtaki eklentileri övüyor,ama Operadaki gibi flaş reklamları engellemek için standart özellik yok. Sonradan kurmak gerekiyor.Ben kurmuştum çalışmamıştı. Opera da ise standart.
Yine, dikkati dağıtan hareketli reklamlar, operada kolayca durdurulabiliyor. Firafoxda böyle bir özelliğe hiç raslamadım.
Operada yeni sekme de,Hızlı erişim diye özellik var.Benim hoşuma giden özellik. Firefoxda yine yoktu.
Sitelere girerken parola hatırlaması, operada daha kararlı.
Firefoxda açılır pencereler, ya açık olmalı ya kapalı.
Operada ise,A.pencereler kapalı veya açık iken, herhangi bir siteye tersini izin verebiliyoruz.

Resim + flash reklamları engellemek için Adblock plus'ı kurup , ülkenize göre uygun filtreyi seçeceksiniz. Hatta bu eklenti ile linkz gibi kelime reklamları dahi engelliyorsunuz. Adblock plus çıkan her türlü firefox sürümü ile çalışmaktadır.

Lykan, bu konunun önceki sayfalarında Firefox'un operadan üstün olduğunu örnekleri ile gösterdim, Güvenlik konusunda opera'ya bu kadar güvenmeyiniz ;) 1-2 sayfa öncesini okuyunuz ;)

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Firefox'da site adı için etiket oluşturuyorsun. O etikete kaydettiğin kelimeleri adres satırına yazarsan site açılıyor.

Ben öyle bir etiket oluşturmadım, Eğer yazdığınız bir kelime ile ilgili bir site varsa o siteyi açıyor, eğer yoksa da googledan arama sonucu olarak gösteriyor. Örnek; Mynet yazın veya haber7 bunları yazın, ilgili siteler açılacak.

Reaksiyon puanı
0
tabiki diyen arkadaşlara katılmıyorum,
açıkların minimum olması konusunda OPERA hep önde oldu.
yani denemeden konuşmamak lazım.
ama sitelrin desteklemesi olayı daha önemli diye düşünüyorum (bknz. acid testleri)
opera hala birçok site tarafından desteklenmiyor...
(gerçi ülkemin TCDD si firefoxu bile desteklemiyor hala ama) :(

bu nedenle seçimim FireFOX v 3,05

K46

Asistan
Reaksiyon puanı
0
opera kullandıklarım arasında en hızlısıydı ama, şunuda unutmamak gerek, kontrolsüz güç güç değildir. Yani herşey hız demek değil, operanın katetmesi gereken epeyce yol var daha, firefox rakipsiz destek, kullanışlılık ve esneklik olarak.

zarha6155

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Resim + flash reklamları engellemek için Adblock plus'ı kurup , ülkenize göre uygun filtreyi seçeceksiniz. Hatta bu eklenti ile linkz gibi kelime reklamları dahi engelliyorsunuz. Adblock plus çıkan her türlü firefox sürümü ile çalışmaktadır.

Lykan, bu konunun önceki sayfalarında Firefox'un operadan üstün olduğunu örnekleri ile gösterdim, Güvenlik konusunda opera'ya bu kadar güvenmeyiniz ;) 1-2 sayfa öncesini okuyunuz ;)

Adblock eklentisi kurmuştum.Fakat reklamları bloke edemiyordu.
Operada ise, başka isimle standart olarak geliyor.Ve reklamları bloke ediyor.Birde hareketli reklamları da,Hareketli resimleri etkinleştir işareti kaldırarak donduruyor.

Benim operadaki tek sorunum. 9.63 sürümünün vidyo ve flaş oynatmaması. Gereken eklentiyi kurdum.Ama hala vidyo oynatmıyor.Siteyi de açmıyor
Denemek için 10.sürüm alfasını kurdum birde ingilizce, onda youtube vidyoları oynuyor da türkçe olanda oynamıyor.

zarha6155

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben öyle bir etiket oluşturmadım, Eğer yazdığınız bir kelime ile ilgili bir site varsa o siteyi açıyor, eğer yoksa da googledan arama sonucu olarak gösteriyor. Örnek; Mynet yazın veya haber7 bunları yazın, ilgili siteler açılacak.
Operada denedim.
daha önce girmiş olduğum haber7.com sitesini, adres satırına sadece haber7 olarak yazdım ve entırladım site açıldı.
Yok eğer hiç girmemişsem, kendisi haberle ilgili siteleri bana gösteriyor. Heralde sizin dediğinizle aynı durum.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bak kendi kullandığım Firefox, Gördüğün gibi SDN reklamları yok :) Eklentiyi kurduktan sonra Filtre seçmeliydin. USA easy List filtresi yeterli oluyor türk sitelerinde ;) Eğer engellemediği objeler varsa da sağ tıklayıp engelleyebiliyorsun. Flash'ların üzerinde de Engelle diye kulakçık çıkıyor.

reklamyv1.png

zarha6155

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Operadaki flaş vidyo oynatamamayı hala halledemedim.10.sürümü de tekrar kurdum. Bu kez oynatmadı.
Yarın da halledemezsem, firefox'a dönüş yaparım.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Bak kendi kullandığım Firefox, Gördüğün gibi SDN reklamları yok :) Eklentiyi kurduktan sonra Filtre seçmeliydin. USA easy List filtresi yeterli oluyor türk sitelerinde ;) Eğer engellemediği objeler varsa da sağ tıklayıp engelleyebiliyorsun. Flash'ların üzerinde de Engelle diye kulakçık çıkıyor.

reklamyv1.png
Tema güzelmiş nedir firefox teması;):)