Opera kullananlar ilgilenirmisiniz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan k4y4
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

k4y4

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Merhaba arkadaşlar firefox kullanıcısıyım operayı birkaç hafta denemek istiyorum fakat resimdede görüldüğü gibi bi kaç sorunum var çözebilirmiyiz ? + Yer imleri çubuğu diye birşey varmı operada ?
2nw1vee.jpg

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Opera'da ekstra " Yer İmleri " çubuğu mevcuttur. Zaten sizde açmış durumdasınız. Sizin eklediğiniz görüntüde Dosya menüsünün hemen altında güzüken bir simge vardır. Üzerinde yıldız bulunan kitap butonuna tıklarsanız, istediğiniz şeyi görebilirsiniz.

İstersenizde panelin üzerine sağ tıklayın " Özelleştir " 'i seçin. Sonra " Panel Yerleşimi " diye bir seçenek göreceksiniz. Paneli oradan istediğiniz yere taşıyabilirsiniz.

Diğer sorunlarınızın kaynağının Opera olduğunu düşünmüyorum. Çünkü; facebook kullanıyorum ve öyle bir sorunla karşılaşmadım. Ancak sizin eklediğiniz görüntüde sağ en altta yeşil renkli simge bulunuyor. Onu kapatırsanız bir şey değişir mi? Bilmiyorum. İsterseniz onu bir deneyin.

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Gördüğün gibi senin şu an "Fit to Width" seçeneği açık görünüyor. Adından da anlaşılacağı gibi "uygun genişliği getirilmesi" oluyor. O yüzden ekranda bazı kaymalar oluyor. Ekranın sağ alt köşesindeki bu seçeneği kapatman halinde sorunun çözüleceğini göreceksin.

Sanırım şu an kulladığın sürüm Opera 10.10. Buradan 10.50 pre-alpha sürümünü indirip deneyebilirsin.

k4y4

Profesör
Reaksiyon puanı
35
teşekkürler hallettim sorunu
Pre alpha sürümü ingilizce galiba ?

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Şayet Opera'da çok tecrübeli değilseniz ki anladığım kadarıyla öyle , 10.5 ön-alfa sürümünü ayrı bir şekilde deneme yapmak için kullanınız lütfen. Kararlı sürümü (10.10) çekinmeden kullanabilirsiniz tabii ki.