Opera, İki Kat Büyüdü

Erdem Yener

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Microsoft'un kullanıcılarına tarayıcı seçme özgürlüğünü tanıyıp, Internet Explorer'ın tekelciliğine son vermesinden sonra, Opera'nın kullanılma oranları dünya genelinde iki kat artmış durumda. Bazı yerlerde yüzde 300'e varan artışlar söz konusu.

Avrupa Komisyonu tarafından yapılan, Internet Explorer'ın Microsoft'un işletim sistemleri üzerindeki tekelciliğini sonlandırmak amacıyla, Browser Ballot adı verilen bir çalışma şu ana kadar en çok Opera'nın işine yaramış görünüyor.
opera1268974676.jpg
Dünya genelinde ortalama iki kat büyüme gösteren Opera'nın indirilme rakamları, Polonya'da yüzde 328 gibi bir artış yakalamış durumda. En çok artış gösteren ülkeler arasında İspanya yüzde 215 ve İtalya yüzde 202 ile Polonya'yı izliyor.
:: Tarayıcı olarak tercihiniz Opera'dan yana mı?
Yazan: M. Erdem Yener
SDN - http://shiftdelete.net

eterno

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Standart tarayıcım her zaman Opera'dır; fakat iki gündür SDN'i açtığımda Opera hata verip tüm sayfaları kapatıyor. Sorunun SDN'den mi benden mi kaynaklandığını da çözemedim.(umarım halledeceğim)
O yüzden şu anda (sadece SDN için) Mozilla açmış bulunmaktayım.

"Diğer tarayıcıları herkes, Opera'yı bilenler kullanır.." (bu da benden) =)

reco66

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
her zaman opera, bu sadece hız ve güvenlikle ilgili değil tamamen tutku ile ilgili........

darthman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
opera nın 10.50 sürümü benim çok hoşuma gitti , bir süredir firefox yerine kullanıyorum.. tarayıcı seçim ekranı ve yeni sürüm birleşince belki operaya hak ettiği başarıyı sonunda getirir.. bi de şu eklenti olayına bir girselerdi güzel olacaktı..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Evet eterno, Opera'nın JS motorunda olan bir sorun nedeniyle iki gündür SDN Opera'yı çökertiyor. 10.51 RC sürümlerinde bu hatalar düzeltilmiş, ama Opera'nın yeni alfa sürüm politikasına karşı olduğum için yüklemedim, geniş düzeltmeleri olacak olan 10.51'yi bekliyorum.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Opera'nın JS motorunda olan bir sorun nedeniyle iki gündür SDN Opera'yı çökertiyor.

fakat iki gündür SDN'i açtığımda Opera hata verip tüm sayfaları kapatıyor.

Opera 10.50 Final sürümünde öyle bir sorun yaşamıyorum. Çerezleri silip denerseniz sorun geçebilir belki..

eterno

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bilgilendirmeler için teşekkür ederim ayrı ayrı.
Şimdilik böyle idare edebiliyorum, gerek bu sorun için gerekse başka tür eksikliklerin tamamlanması için ben de Opera 10.51'i beklemekteyim.

chemical

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Chrome kulanıyordum. Ama 10.5 çıktıktan sonra deneyim dedim operada kalakaldım. Ara sıra çökmese daha iyi olacak ama finali beklicez..

Ayd

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Firefox çıkana kadar paralı olan opera :) zamanında (5-6 sene önce sanırım) başka tarayıcı arayışına girdiğim zaman operayla tanıştığım free versiyonunda gözümüze soktuğu reklamlarıyla anımsadığım opera.

İsterse en hızlı en stabil tarayıcı olsun, firefox olduğu sürece benden uzak dursun...

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Bunda Internet Explorer'in çok fazla payı olduğunu düşünmüyorum. Opera son dönemde pazar payını bu oranda artırdıysa şayet, bunun en önemli, belkide tek nedeni çok iyi bir tarayıcı yapmış olmasıdır.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Bu yorumdan da anlaşılacağı gibi operacılar gözlerini kapatmışlar gidiyorlar.

"Operacılar" diye bir yorum getirmeyelim şimdi. :) Ben de Opera kullanıyorum. Sistemimde işim gereği her zaman en az üç tarayıcı olur, ama genel tercihim Opera'dan yana ve bunun epey sebebi var.

eterno

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Elmacik'a katılıyorum.
Ben de default olarak Opera kullanıyorum; fakat her üç tarayıcıyı da(opera,mozilla,İE) çeşitli özelliklerinden dolayı sürekli kullanırım. Herbirinin hızı, işlevselliği, desteklediği uygulamalar farklı. Zaten hepsi standart olsaydı rekabet olmazdı.

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Tarayıcı olarak tercihiniz Opera'dan yana mı? evet doğrudur tercihim opera'dan yana...

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
fakat iki gündür SDN'i açtığımda Opera hata verip tüm sayfaları kapatıyor.

Evet eterno, Opera'nın JS motorunda olan bir sorun nedeniyle iki gündür SDN Opera'yı çökertiyor.

evet bu sorun bende de vardı; ancak bu sorunun olduğu sıralarda forumda bol miktarda "forum virüslü" başlıklı konular dolanıyordu. bu çökmelerin virüsten kaynaklandığı kanaatindeyim. çünkü şu an bu satırları Opera dan yazıyorum. Bir problem yok şu an için :)

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Opera ayrıcalıktır ;)

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Opera kullanmak ayrılacalıktır. :dirol:

Nordkapp

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Firefox'un sekli yeter :-) Opera'nin ve digerlerinin gorunumunu bi turlu sevemedim.

eterno

Asistan
Reaksiyon puanı
1
SDN - Opera sorunu çözülmüşe benziyor; şu an ben de Opera'dan giriyorum SDN'e.

Ayrıca tema hususunda Opera'nın en azından Mozilla ve IE ile kıyaslanmasına anlam veremem; zira Özelleştir-Görünüm-Tema-Daha fazla tema bölümünde bakmaya vaktinizin yetmeyeceği kadar tema bulunmakta ve sürekli artan bir şekilde güncellemeleri ve yenileri yayınlanmaktadır.

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Ben Firefox kullanıyorum ama hiçbir zaman Firefox'un da %95 kullanım oranına gelmesini istemem. Bu durumda rekabet biter. Ben en az 4-5 tarayıcı olmalı ve eşit pazar paylarına sahip olmalılar ki biz kazanalım.