Opera Alpha-Beta-Rc Sürümler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rise
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
.Bu sürümü yükledikten sonra özel mesaj yazarken bişey farkettim.Mesaj uzayınca ekranı genişletmiyor.Mesaj panelindeki butonla ekranı genişletip yazdıklarımı görebiliyorum.

bu dediğimi anlamak için özel meseaj bölümüne girip uzun bi mesaj yazın.rastgele yani anlamlı olmasına gerek yok.Bakalım sizde de durum aynı mı:)

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
iyi bişeymi kötü bişeymi dedin anlamadım :D bişey farketmedim özel mesaj bölümünde :helpsmilie:

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
yalnız bişey farkettim.Operada özellikle mesaj yazarken foruma kodları görmek mümkün.Bu sürümü yükledikten sonra özel mesaj yazarken bişey farkettim.Mesaj uzayınca ekranı genişletmiyor.Mesaj panelindeki butonla ekranı genişletip yazdıklarımı görebiliyorum.

bu dediğimi anlamak için özel meseaj bölümüne girip uzun bi mesaj yazın.rastgele yani anlamlı olmasına gerek yok.Bakalım sizde de durum aynı mı:)
Doğrudur ortak, bilmediğimden değil de, sadece o kodlarla uğraşmamak için Firefox kullanıyorum,
Diğer zamanlar tamamen Opera :)

Bir de Opera' nın daha önceki bazı sürümlerinde o gördüğün mesaj alanı değil, stres alanı idi :hammer:

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Cloakengaged, özel mesaja gir bir harfe birşeyler yazmaya başla yazdığın mesaj ,mesaj panelinin sonuna gelince panel genişlemiyor.ya da yazdıklarını göremiyorsun artık diyeyim.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Mesaj panelindeki butonla ekranı genişletip yazdıklarımı görebiliyorum.

IE 8 ile de denedim bir fark göremedim yine butonla oluyor..
Dediğiniz özellik sadece Firefox'da var heralde..

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Doğrudur o halde.Zira ie8 kullanmayalı 1 yılı geçecek:)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Sadece açılış hızı bile diğer tarayıcılardan daha iyi durumda.

Bu kadar hoş ve hızlı bir web tarayıcı beklemiyordum, gerçekten büyük emekler verildiği aşikâr.
Opera geliştiricilerine teşekkürlerimizi sunarız, finali sabırsızlıkla bekliyoruz.

2wdo9p5.jpg

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
şimdii şöyle demeliyim..Opera fazla sekme açınca bunalıyor..Tepk veremiyor yaptıklarıma.Kararlı sürümde bu sorunlar çöüzülür umarım.

Çok sık yaşadım bu sorunu son 2 gündür.---

düzenleme:

Sanırım sorun bağlantımla ilgili operanın günahını almayayım boşuna:)

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Bende 5-10 sekmesi açık olur genelde hiç takılma olmadı.. Finalde düzelir olanlarda da..

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
O mesajımı düzenleyeyim sanırım sorunum bağlantımla ilgili firefoxtayım o da tekliyor:)

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Şöyle bi güzellik farkettim opera'da Shiftdelete'ye girerken şifreyi kaydet dediysen bir dahaki girişlerde hızlıca girmek için mousun sol tuşuna basıp ardından hemen sağ tuşuna basınca direk giriş yapıyor.. daha önce ctrl+enter yapıyordum ama bu daha kullanışlıymış..

Mouse 1 + Mouse 2 = Login.

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Şöyle bi güzellik farkettim opera'da Shiftdelete'ye girerken şifreyi kaydet dediysen bir dahaki girişlerde hızlıca girmek için mousun sol tuşuna basıp ardından hemen sağ tuşuna basınca direk giriş yapıyor.. daha önce ctrl+enter yapıyordum ama bu daha kullanışlıymış..

o kombinasyon normalde ileri tuşuyla aynı işi yapıyor ama bu da güzel olmuş tabi. bir de şu var aynı kombinasyonu google arama sonuçlarına bakarken yaptığınızda sonraki sayfaya geçiyor (o sayfayı hiç açmamış olsanız bile :)) başka yerlerde de yapmayı denedim ama farklı sonuçlar oluştu :D en garantisi şimdilik sadece google üzerinde denemek :D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Firefox' ta eklenti ile yaptığımızı Operada daha basit hatta kısayollarla hallediyoruz,
Yanlış mı anladım yoksa ?
Kullanmadığım bir özellik olduğu için soruyorum..

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
evet google'da da sonraki sayfaya geçiyormuş.. operada mouse hareketleriyle kontrolü öğrensem iyi olacak.. baya basitlikleri varmış..
forumlarda mousa sol tuş sağ tuş kombinasyonu yapınca giriş yapıyor..
google bing gibi yerlerde ise bir sonraki sayfaya geçiyor..

buda opera portalındaki haberdeki benchmark testi :

fig1_summarygraph.png

fig6_peacekeeper_overallcg.png

bu test siteside fena değilmiş :
http://dromaeo.com/

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Arkadaşlar lütfen yardım çok ilginç bir şey oluyor.Opera dışındaki hiçbir tarayıcım sayfaları açmıyor.Yani açamıyor demiyorum açmak için tenezzül dahi etmiyor.Firefoxta herhangi bir sayfa tıklıyorum anında bitti diyor hiç bir şey açılmıyor ie de durum aynı.Bu opera bizi teslimmi aldı ne?

:)

sorun düzeldi..Hayret ne old ne olmadı anlamadım valla.

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
:D aslında iyi fikir :D ya bi de bu arada gördüğüm bi şeyi paylaşmak istiyorum. bunu tanımlamak için hangi kelime kullanılır bilmiyorum ama aç gözlülüğün zıttı, tok gözlülük olabilir :D şimdiye kadar bir çok tarayıcı kurdum, tanınmış olarak chrome, ff ve safari yi alabiliriz. bunlardan üçünü de kurarken, kurulum esnasında "Varsayılan tarayıcı olarak kullan" adlı seçenek işaretli vaziyette. Yani dikkatsiz bir kullanıcı yükleme yapıyorsa otomatik olarak varsayılan tarayıcı olacak :) ancak bu durum
opera.png
pera'da farklı. O kutucuk işaretli değil :) bence bu
opera.png
pera'nın tok gözlülüğünden kaynaklanıyor :) Siz ne dersiniz bu konuda??

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ona dikkat etmedim.
Öyle bile olsa küçük bir ayrıntı.
Şimdiye kadar hatırladığımız, Operanın bu soruyu sürekli olarak sorması idi..

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Ona dikkat etmedim.
Öyle bile olsa küçük bir ayrıntı.
Şimdiye kadar hatırladığımız, Operanın bu soruyu sürekli olarak sorması idi..

soruyu sormak ayrı, o doğal :D ama kurulumda öyle yapmak farklı. tıpkı, windowsun sormadan ie yüklemesi gibi :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
soruyu sormak ayrı, o doğal :D ama kurulumda öyle yapmak farklı. tıpkı, windowsun sormadan ie yüklemesi gibi :)
Güzel bir final gelsin de, isterse 1000 tane soru sorsun :D

Firefox ta olan bir özellik harici hiç bir beklentim de yok, bu hali ile Opera süper..

30igi89.jpg

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
opera.png
pera forumundaki "wish-list" bölümüne ekledim isteğini, ilerde olur belki :)

Teşekkürler :)

Opera bu defa iyice çıtayı yükseltti.

Çok iddialı geliyor.

o1050b1-improveddialogs.png

We are not finished yet

As we continue to work on our groundbreaking, new version, stay tuned for more details.

Kusursuz bir Windows 7 uyumu da yolda geliyor :)

anbg41.jpg

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
beta sürümünü çok beğendim. bu gidişle tam sürüm çıkana kadar beta - rc idare etmek zorunda kalıcaz.

10.10 sürümüne göre sistem kaynaklarından çok daha fazla kullanıyor ama onu da beta olmasına veriyoruz ve iyi yolculuklar diliyoruz.

ring

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Sisteminizin Aero özelliği açık ve Opera'nızın 10.50 Build 3216'dan yeni olması lazım..
Bunlara sahip iseniz neden olduğunu bilmiyorum tema sayfasında dahi böle bir şikayet olmamış çünkü..

merhaba,

Beta sürümü ile sorun düzeldi.İlginize teşekkür ederim

Briareos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Birkaç gündür deniyorum, asıl tarayıcım chrome, genel olarak beğendim bir de bazı sitelerle sorun çıkarmasa operacı olunur :)

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Birkaç gündür deniyorum, asıl tarayıcım chrome, genel olarak beğendim bir de bazı sitelerle sorun çıkarmasa operacı olunur :)

şu an beta olduğu için sorun çıkarması normaldir. Ayrıca bazı sitelerin birbirine girmiş gibi gözükmesi falan Operanın hatası değil, web tasarımcının hatasıdır.

Benim proje ödevim vardı php, siteyi komple Opera üzerinden test ederek tasarladım. Her şey güzel görünürken, ff, chrome veya ie ile açıldığında hepsinin farklı bir yerinde problem çıkıyordu. Sonra anladım ki her tarayıcının default ayarları farklı olabiliyor. O yüzden tasarımcı her ayarı manuel olarak ayarlamalı
Mesela örnek vereyim, gerçi bu biraz abartı ama örnek açısından anlaşılır olur. table içerisinde border=1 kullanılmazsa varsayılan olarak 0 algılanır. ancak bu her zaman olmayabilir, yani tarayıcıyı tasarlarken default 1 olsun denilebilir, o yüzden web tasarımcı her değeri tek tek düzenli şekilde girerse tüm tarayıcılarda tüm sayfalar düzgün görünür :)