Opera 15 Next sürümü yayında!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zahek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
OperaNext.png

Aylardır beklediğimiz yeni Opera nihayet su yüzüne çıktı. Webkit üzerine inşa edilen ilk Opera derlemesi Next olarak indirilebilir durumda.

Ayrıntılı haber:
http://www.operaturkiye.net/opera-15-next/

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
İlk izlenim : Güzel şeyler gelmiş, güzel şeyler gitmiş. :) :(

Heyamula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şuan kullandığım 12.15 bi anda 15e fırlayınca kurmakta tereddüt ediyorum.
Eski versiyon üzerine yüklenebiliyor mu?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

sanal pc'ye kurudum tek kelimeyle hayal kırıklığı. bütün güzellikleri gitmiş. beta olsa belki ilerde gelir diyeceğim ama tek tek eklenti halinde yükleme yoluna gitmemiz isteniyor galiba. :( eklentilere girince hemen en yeni rss ve everynote görünüyor buda entegre gelmeyeceğine işaret gibi. kapanan sayfaları geri aç gibi bir özellik bile en kullanışlı olduğu yerden kaldırılmış. mouse hareketleri yok vs vs vs.
Eskiye devam

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
arkadaşlar hemen inceleyip yorum yapıcam Normalde bilgisayarımda 2 tane tarayıcıdan fazla kesinlikle tarayıcı yüklemem ama konu opera olunca bir bakmam gerekıyor .

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Süper olmuş Opera google chrome dan bile daha hızlı Final sürümü olmamasına rağmen ,

bir kaç küçük hata buldum oda çok normal finalde düzeltirler , Sözlük bölümünde sözlüğü indirmem gerekıyor otomatik motorun içinde bir sözlük yazılımı yok .s

ayrıca İkon daha güzel olabilirdi çok pürüzlü duruyor diğer tarayıcıların simgesinin yanında daha transparan birşey olmalıydı

theley

Asistan
Reaksiyon puanı
0
indirecektim yorumlardan sonra vazgeçtim. chrome bana yeter.

de_la_vega_66

Asistan
Reaksiyon puanı
34
bunu yüklesem şu an ki tüm ayarlarım kaybolacak mı? kaybolmayacaksa bi indirip denemek istiyorum.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
[MENTION=311630]theley[/MENTION] ne alakası var süper bir tarayıcı olmuş prestoyla chromıum u bir mi tutuyorsun

Chrome da Sekme sayfalarını kapatcaktı , Bunu opera cesurca davrandı yaptı bir indir istersen ilk önce

de_la_vega_66

Asistan
Reaksiyon puanı
34
ilk sürüme göre kesinlikle çok iyi. mutlaka eski sürümden alışkanlıklarımızı göz önünde bulundurup eski özelliklerden bir kaçını ekleyeceklerdir. mesela opera link. şu an bi sayfaya yönlendirerek çalışıyo ama belli ki geçici bir durum. Opera Forever ;)

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,151
Mevcut sürümün üzerine mi kuruyor yoksa ayrı bir tarayıcı olarak mı kuruluyor? Bunun açıklamasını yaptıktan sonra kuracağım. Yeni sürüm gelmiş hoop kurayım devrini geçtik çünkü :)

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Operayı hiç denemedim şuana kadar en fazla 1 2 güzel duruyor yandex brow gibi bakalım evde deneyim.

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
Henüz bu ilk. düzeltmeler ve yenilikler eklemeler gelecektir ilerleyen zamanlarda. Ben şu anda USB kurulum yaptım öyle kullanıyorum. Hız yerinde. Arada sekmeler çöküyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Blink'e bir sözüm yok ama dahili e-postayı, rss okuyucuyu, yan panelleri, notları, parola yöneticisini geri istiyorum. Ama yer imleri yerine cep güzel olmuş, ilk ısındığım yenilik bu oldu.

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için teşekkürler. Yazdıklarınızı okudum ve hepsine tek tek cevap vermek isterdim ama şu an için vaktim yok kusura bakmayın. Kısaca bir şeyler eklemek istiyorum.

Öncelikle şunu belirteyim bu bir beta ya da final sürümü değildir. Next olarak tabir edilen birkaç haftada bir güncellenecek olan ve Opera'nın yeniliklerini içeren sürümdür. Yani kısaca Blink içeren ilk stabil derleme diyelim buna.

Diğer bir husus ise bu derleme henüz çok yeni ve daha olgunlaşmış değil. Takdir edersiniz ki tarayıcı bu sürümle neredeyse baştab yazılmış gibi ve birçok özellik eksik durumda. Elbete e-posta istemcisinden bahsetmiyorum. Dolayısıyla bu sürümde karşılaştığınız hataları, eksiklikleri , olmasını istediğiniz özellikleri bildirirseniz bu bildirimleri toparlayarak Opera'ya göndereceğiz. Geri bildirimleri Opera firmasının dikkate alacağından emin olabilirsiniz (en azından ben bunu biliyorum)

Bu sürüm Next sürümüdür. Var olan Opera'nızın üzerine kurulum olmaz ve kaldı ki bu sürümün temel yapısı, vs. birçok şeyi farklı. Eğer isterseniz USB oalrak kurulum yapma şansınız da var.

Bir arkadaş logodan bahsetmiş. Bu logo Next'e ait bir genel logodur. 15. sürüm ile alakalı değildir. Aslında 15. sürümün logosu daha farklı ve hoş olacaktır.

Mail özelliği ile ilgili ise, bu özellik genel olarak çok fazla kullanılmadığından ötürü (firma öyle düşünüyor ama benim mesela en fazla kullandığım özellik) ve muhtemelen tarayıcıyı biraz daha hafifletmek için bu özelliği ayrı bir ürün olarak sunacaklar. bunun Opera'nın e-posta konusuna ciddi anlamda farklı bir yaklaşım sergilemesi ile ilgili alakası da olabilir.
Yalnız şunu belirtmeliyim ki dünya çapında birçok kullanıcı bu durumdan hoşnut değil ve eposta istemcisinin tekrar 15 içine alınması için Change.org da bir kampanya bile başlatılıyor sanırım.

Tarayıcı motoru oalrak bu sürüm Chromium 28 yani Blink olarak geliyor.

Alışılan tüm özelliklerin tarayıcıya eklenebilmesi zaman alacaktır. Tam anlamıyla tüm eski özellikler eklenebilir mi net olarak bilemiyorum ama Opera'nın bu anlamda elinden geleni yapacağına eminim. Örneğin Opera Link ve Dragonfly eklenecek...

Dediğim gibi lütfen geri bildirimleriniz buraya ya da forumlarımıza yapın.

İyi geceler.

OT Forum: http://operaturkiye.net/forum/discussion/98/opera-15-next-deneme-sueruemue-sizlerle

e|2hNx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
indirdim kullandım güzel olmuş eski operadan çok çok iyi ama biraz daha gelişmesi gerekir

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için teşekkürler. Yazdıklarınızı okudum ve hepsine tek tek cevap vermek isterdim ama şu an için vaktim yok kusura bakmayın. Kısaca bir şeyler eklemek istiyorum.

Öncelikle şunu belirteyim bu bir beta ya da final sürümü değildir. Next olarak tabir edilen birkaç haftada bir güncellenecek olan ve Opera'nın yeniliklerini içeren sürümdür. Yani kısaca Blink içeren ilk stabil derleme diyelim buna.

Diğer bir husus ise bu derleme henüz çok yeni ve daha olgunlaşmış değil. Takdir edersiniz ki tarayıcı bu sürümle neredeyse baştab yazılmış gibi ve birçok özellik eksik durumda. Elbete e-posta istemcisinden bahsetmiyorum. Dolayısıyla bu sürümde karşılaştığınız hataları, eksiklikleri , olmasını istediğiniz özellikleri bildirirseniz bu bildirimleri toparlayarak Opera'ya göndereceğiz. Geri bildirimleri Opera firmasının dikkate alacağından emin olabilirsiniz (en azından ben bunu biliyorum)

Bu sürüm Next sürümüdür. Var olan Opera'nızın üzerine kurulum olmaz ve kaldı ki bu sürümün temel yapısı, vs. birçok şeyi farklı. Eğer isterseniz USB oalrak kurulum yapma şansınız da var.

Bir arkadaş logodan bahsetmiş. Bu logo Next'e ait bir genel logodur. 15. sürüm ile alakalı değildir. Aslında 15. sürümün logosu daha farklı ve hoş olacaktır.

Mail özelliği ile ilgili ise, bu özellik genel olarak çok fazla kullanılmadığından ötürü (firma öyle düşünüyor ama benim mesela en fazla kullandığım özellik) ve muhtemelen tarayıcıyı biraz daha hafifletmek için bu özelliği ayrı bir ürün olarak sunacaklar. bunun Opera'nın e-posta konusuna ciddi anlamda farklı bir yaklaşım sergilemesi ile ilgili alakası da olabilir.
Yalnız şunu belirtmeliyim ki dünya çapında birçok kullanıcı bu durumdan hoşnut değil ve eposta istemcisinin tekrar 15 içine alınması için Change.org da bir kampanya bile başlatılıyor sanırım.

Tarayıcı motoru oalrak bu sürüm Chromium 28 yani Blink olarak geliyor.

Alışılan tüm özelliklerin tarayıcıya eklenebilmesi zaman alacaktır. Tam anlamıyla tüm eski özellikler eklenebilir mi net olarak bilemiyorum ama Opera'nın bu anlamda elinden geleni yapacağına eminim. Örneğin Opera Link ve Dragonfly eklenecek...

Dediğim gibi lütfen geri bildirimleriniz buraya ya da forumlarımıza yapın.

İyi geceler.

OT Forum: http://operaturkiye.net/forum/discussion/98/opera-15-next-deneme-sueruemue-sizlerle

ben yukarda bakarsan resım attım transtlate bölümünü kapatabilirmiyim yoksa bir eksiklik mi var çok cinsime gitti????

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
ben yukarda bakarsan resım attım transtlate bölümünü kapatabilirmiyim yoksa bir eksiklik mi var çok cinsime gitti????

Şimdi USB kurulum yaptım, çeviri yazısı çıkmadı istersen tekrar bir kurulum yap.

Heyamula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
DumDumaq seçeneklere tıklayınca hiç bir dile çevirme gibi bişey çıkması lazım.

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
Opera Mail' i dışarı çıkarıp KEŞFET gibi bir özellik eklemek gereksiz olmuş.

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Bu varsayılan kurulumda yok diye hatırlıyorum. Katalogdan çeviri eklentisi mi kurdunuz?

Opera Mail' i dışarı çıkarıp KEŞFET gibi bir özellik eklemek gereksiz olmuş.
Mail'i çıkarmak konusunda ben de sana katılıyorum. Açıkçası benim için vazgeçilmez bir özellikti. Ama Keşfet de yararlı oalcaktır, özellikle TR olunca. Bu arada öncereceğiniz siteler var ise Keşfet için bize bildirin. Sonraki sürümlere yeteriştirmeye çalışıyoruz. SDN olarak bize yardımcı olursanız memnun oluruz.
http://operaturkiye.net/forum/discussion/67/websitesi-oenerilerinizi-bekliyoruz#Item_18
Gerekirse buraya da bir konu açabiliriz bunun için.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Sadece bendemi oluyo bu bilmiyorumda sadece kendisi yüklü eklenti bile yok içinde kağnı gibi siteleri açyor
birde bazen hiç açmıyor diğer tarayıcıarda (chrome,comodo dragon vs.. aynı açmadığı siteyi gayet hızlı açabiliyorum anlamadım gitti :closedeyes:

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Operayı opera yapan bişey kalmamış yeni versiyonda, crome kurulu olan birinin bunu kurmasına gerek yok...
Bu arada eski opera sürümünü bozmadan yeni versiyonu "opera next" diye bir klasör açıp buraya kuruyor... iki sürümü ayarlar bozulmadan aynı anda kullanabilir denemek isteyenler...

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Operayı opera yapan bişey kalmamış yeni versiyonda, crome kurulu olan birinin bunu kurmasına gerek yok...
Bu arada eski opera sürümünü bozmadan yeni versiyonu "opera next" diye bir klasör açıp buraya kuruyor... iki sürümü ayarlar bozulmadan aynı anda kullanabilir denemek isteyenler...

o kadarda abartma :D bir sürü chromedan farklı özellik gelmiş ama mailin kalkması iyi olmamış cidden Google now tarzında birşeyde olsaydı

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
sekmeler arası gezinme, ctrl+z ile kapatılanları açma filan gibi sık kullandığım şeylerin değişmiş olması abarttırıyor insana :)

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Sadece bendemi oluyo bu bilmiyorumda sadece kendisi yüklü eklenti bile yok içinde kağnı gibi siteleri açyor
birde bazen hiç açmıyor diğer tarayıcıarda (chrome,comodo dragon vs.. aynı açmadığı siteyi gayet hızlı açabiliyorum anlamadım gitti :closedeyes:

Sayfa açılış hızı gayet güzel. USB br kurul ile deneyin bir de.

sekmeler arası gezinme, ctrl+z ile kapatılanları açma filan gibi sık kullandığım şeylerin değişmiş olması abarttırıyor insana :)
Evet biraz abartmışsınız :)
Anketimize katılmayı unutmayın.
http://www.operaturkiye.net/opera-15-next-sizce-nasil/