Opera 10 İle Turbo Hızında İnternet

chirkin_01

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Web tarayıcı savaşının taraflarından Opera, 10. sürümünü yayımladı. Opera 10, yenilikçi özellikleri ve şık arabirimiyle öne çıkıyor. Opera 10, Türkçe dahil 43 dilde yayımlandı ve Windows, Mac ve Linux platformlarında kullanlılabiliyor. Opera'yı www.opera.com adresinden indirebilirsiniz. Yeni sürümle birlikte gelen yeni özelliklerinden en dikkat çekici olanı Opera Turbo. Opera dertlerini ortadan kaldıran yeni bir sıkıştırma teknolojisi. GPRS ya da EDGE gibi yavaş bir internet bağlantısı kullanmak zorundaysanız ya da katıldığınız Wi-Fi ağın yavaş olduğunu hissediyorsanız tek bir tıklamayla Opera Turbo'yu devreye alabiliyorsunuz. Opera Turbo, görüntülemeye çalıştığınız sayfalara otomatik olarak sıkıştırarak indirilmesi gereken veri miktarını azaltıyor, böylece benzer sayfalar 8 kat daha hızlı yükleniyor. Opera 10'da daha zarif ve güzel görünümlü bir arabirim sayesinde en son güvenlik güncelleştirmeleri otomatik olarak alınıyor ve büyünleşik e-posta istemcisi de geliştirilmiş durumda.
opera.jpg

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
İlk başlarda Opera Turboyu duyduğum zaman ''varsayılan tarayıcım'' olabilir düşüncesi oluşmuştu ben de. Çünkü hız benim için önemliydi.

Yükledim kullandım ve Turbo özelliğini açtım hayal kırıklığına uğradım. Çünkü sayfaları kat kat hızlı açabilme özelliği olarak turbo özelliği resimlerin kalitesini bir hayli düşürüp öyle açıyor sayfayı. Nereyse resimlerin ne oluğu belli dahi olmuyor.

Eğer resimlerin kalitesini azaltarak az da olsa hız artışı elde etmek istiyorsanız kullanılabilirliği var derim yoksa yüklemenize değmeyecektir bu özelliğinden dolayı. Çünkü eklentilerinden dolayı daha rahat ve kişiselleştirilmiş başka tarayıcı da daha çok şey bulabilirsiniz.

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bende değil turboyu kullanmak açılış bile gerçekleşmedi donup kalıyo Neutral arkadaşımında anlattığına bakılırsa umduğum şey değilmiş.
Turbo olayını siteleri flashget mantığında indirip açıyo sanmıştım değilmiş.

o2hrea

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Firefox'u bıraktım Chrome'ye geçtim. Onu bırakıp turbo için Opera 10'a geçtim şimdilik turboyla mutluyum :)