OpenSuse 11.1 sorunlarım

trinitrotoluen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Linuxtan anlayan arkadaşlar yardım edebilirlerse sevinirim

1.şuan opensuse 11.1 yüklü ve ne mp3 dosyası ne de avi dosyalarımı açamıyorum,

2.yeniden başlat dediğimde bir bar doluyor ve öylece kalıyor, normalde, herhalde o bar dolunca yeniden başlatması gerekiyor,

(bir kaç sorunum daha var ama onları da daha sonra yazmayı düşünüyorum[halihazırdakileri çözeyim önce değil mi:)])

bodrumlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım öncelikle kodek yüklemeyi dene ve avi formatında yada başka bir formatta film izlemek istiosan sana VLC Player ı tavsiye ederim.MP3 içinde Amarok.

trinitrotoluen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Amarok programı halihazırda yüklü ama mp3 çalmıyor.
Herneyse realmanager arkadaşımızın önerisini dinleyeceğim, 11.2 indiriyorum şuan.
[Konu silinebilir]

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
mp3 dinleyememe sorunu bütün opensuselerde var, hatta birçok linux'te var
mp3 bazı lisans sorunlarından dolayı varsayılan dvd'ye dahil edilmedi
11.2'yi yükledikten sonra, yast içindeki paket yöneticisinden kayna ekle diyip önce official yani resmi paketleri daha sonra community yani komite paketlerinin depolarını alacaksın, bu arada bir sürü ıvır zıvır belgeye onay vermen gerekecek çünkü komite paketleri resmi değil biliyorsun, program zaten seni yönlendirecek, daha sonra yazılım yöneticisine mp3 yazıp çıkan sonuçlardan mp3 kodekini bulup yüklemen gerekir veya codec yazıp herhangi bir codec paketi varsa videolar da dahil bu sorun büyük oranda hallolur
ben şu an opensuse kullanmadığım için biraz unuttum, birkaç gün sonra kuracağım ben