OpenOffice 3.0

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan RadoN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

RadoN

Dekan
Katılım
30 Ekim 2007
Mesajlar
5,813
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
250openoffice-copia.jpg

Eylül 2008'de yayına girecek OpenOffice 3.0 sürümü, özgür yazılım camiasında şimdiden merakla bekleniyor.

Birçok yeni özelliğin yer alacağı OpenOffice 3.0 sürümünde dikkatleri çeken en önemli yenilik Mac OS X sistemleri ile daha sorunsuz çalışabilecek olması. Yeni sürüm ile Mac kullanıcıları da bu setten tamamen ücretsiz ve özgür bir şekilde faydalanabilecekler.

Diğer yeniliklere gelince;

* E-posta fonksiyonları, yerel ve sunucu tabanlı takvimi ve görev-planlayıcı bir arada derlenebilecek.

* PDF'ler çizim programı Draw ile içe aktarılabilecek, Open Documents ile (ODF) bir Hibrit-PDF'ye dönüştürülebilecek veya uzun süreli arşiv olarak (PDF/A) kaydedilebilecek.

* Web 2.0 arayüzlerindeki değişiklikler ile bilgiler bloglar ile kolayca değiş tokuş edilebilecek

* Yeni bir çizim motoru, daha şık grafik ve diyagramlar oluşturulmasını sağlayacak.

* Büro seti için bazı eklentiler gelecek.

Kaynak
 

PcMaSTeR

Profesör
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
5
Puanları
218
Sistem belleği harcaması peki...? Açılması Firefox gibi Sinir Ediyor İnsanı 2.0 ile gelişme vardı bu konuda ancak yeterli değildi. Umarım bu Konuda da Çalışma yapılmıştır.
 

occuplus

Asistan
Katılım
6 Mayıs 2008
Mesajlar
123
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Open tarafında en sevdiğim PDF açma. Win kullanırken kahvemi bitiriyorum. Ama open office veya linux'ta açma düzenleme daha hızlı gibi.
 

adrenalin760

Öğrenci
Katılım
5 Temmuz 2008
Mesajlar
70
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
bir keresinde openofficede ödev yazmıştım ve microsoftoffice kullanan bi bilgisayarda açamamıştım. hala aklımda öle kalmıştım bişi yapamamıştım umarım yeni sürümleri bu problemleri düzeltmiştir yaşasın özgürlük yinede
 

RadoN

Dekan
Katılım
30 Ekim 2007
Mesajlar
5,813
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
adrenalin760 dedi ki:
bir keresinde openofficede ödev yazmıştım ve microsoftoffice kullanan bi bilgisayarda açamamıştım. hala aklımda öle kalmıştım bişi yapamamıştım umarım yeni sürümleri bu problemleri düzeltmiştir yaşasın özgürlük yinede

MicrosoftOficce programı OpenOffice dosyalarını açıyor .. aklında öyle kalmasın.. :)
 

semih016

Asistan
Katılım
19 Şubat 2008
Mesajlar
262
Reaksiyon puanı
1
Puanları
16
sabırsızlıkla bekliyorum yeni sürümü gerçi 2,41 bile yetiyor fazlasıyla ama :D
 

legolas4444

Müdavim
Müdavim
Katılım
1 Mayıs 2008
Mesajlar
1,367
Reaksiyon puanı
16
Puanları
218
seviyorum bu programı..bizi microsofttan kurtarıyor..OH BE..
 

turgay_1905

Asistan
Katılım
8 Aralık 2006
Mesajlar
367
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
bir keresinde openofficede ödev yazmıştım ve microsoftoffice kullanan bi bilgisayarda açamamıştım. hala aklımda öle kalmıştım bişi yapamamıştım umarım yeni sürümleri bu problemleri düzeltmiştir yaşasın özgürlük yinede

bu sorun ms office den kaynaklanıyor,openoffice de dosyayı farklı kaydederken dosya türünü doc yaparsanız ms office de dosyayı açabilirsiniz.
 

LiMoNi

Öğrenci
Katılım
21 Eylül 2007
Mesajlar
37
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
ms office 2003 devamlı kopya kullanıyorsun diye uyarı verip iyice sinir bozuyor,kurtulamadım gitti bu uyarıdan,,nereye kadar gidecek böyle bakalım.görecez onlarıda
inceldiği yerden kopsun,,
o zaman ben hemen bunu yükleyecem...elimde malzemem mevcut :D
 

Webkont

Asistan
Katılım
15 Ağustos 2008
Mesajlar
234
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
bencede microsoft'un kalitesiz programlarının yanında bir efsane =)
 

AtakaN

Doçent
Katılım
6 Ocak 2007
Mesajlar
570
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
ısyerıdne openoffice var bedava olmasa yemin ediyorum kullanilmas ya
 
Katılım
31 Aralık 2007
Mesajlar
17,485
Reaksiyon puanı
189
Puanları
243
atakan durup durup 1 aylık konuyu niye hortlattın anlamadım. bi de flood yapmışsın...
 
Katılım
31 Aralık 2007
Mesajlar
17,485
Reaksiyon puanı
189
Puanları
243
nası yeni gördün yaa. en son mesajı sen yazmışsın ya :D
puhaa :D
 

AtakaN

Doçent
Katılım
6 Ocak 2007
Mesajlar
570
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
refresh yaptıgım ıcın aynı mesaj ıkı kere gıtmıstı?
gormedın sanırım
 

HapS

Profesör
Katılım
23 Ocak 2008
Mesajlar
3,350
Reaksiyon puanı
63
Puanları
228
ben nasıl bu uygulamaya çamur atmamışım ayret doğrusu geriç amurda değil benimkisi objektif bakış açısı ms office in yanında daha çok ekmek yemesi gereken bir uygulama birdefa java ile yazılmış ne diyeyim daha :) kağnı gibi ağır çalışıyor ha şöyle 2 gb ram 2.2 ghz işlemci varsa o ayrı :D ayrıca zirt pirt çöken bir office paketi bu bekleyi kurtarayımmı yok öyle kalsın ben o belgenin bozuk halini seviyorum :D töbe töbe işe yaramaz kişisel olarak kullanilabilir ama asla ticari bir ofisde kullanılmaması gerekir başınıza dert alırsınız :) tabi şaşkın linuxcular benim gibi düşünmüyor
 

sersiler

Asistan
Katılım
4 Mayıs 2008
Mesajlar
333
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
Alıştığım için olabilir belki microsoft ofis daha iyi gibi,birde yeni çıkan IBM Lotus Symphony var openoffice e rakip olurmu bilemiyorum ama hem openoffice belgelerini hemde microsoft office belgelerini açabiliyor kurulumu biraz uzun sürsede Türkçe ve ücretsiz olması güzel yanlarından bir kaçı.

İndirmek için:http://www14.software.ibm.com/webap...=&q0=&pf=&k=ALL&pn=&pid=&rs=swerplotus-lsymb3
 

HapS

Profesör
Katılım
23 Ocak 2008
Mesajlar
3,350
Reaksiyon puanı
63
Puanları
228
microsoft office bundan şaşmayacan yoksa şaşakalır şaşkın olursun :) ibm lotus vs. güzeldir ama yine java yine hantallık yine gereksiz kaynak tüketimi gibi sorunlar başgösterebilir belki 3-5 sayfalık belgelerde bir sorun olmaz ama 100 saflık belgelerde çileden çiakrsiniz :)
 

AtakaN

Doçent
Katılım
6 Ocak 2007
Mesajlar
570
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
OpenOffice.org 3.0 çıktı
Pazartesi, 13 Ekim 2008

OpenOffice.org topluluğu, kolay kullanımlı açık kaynak kodlu ofis yazılımının üçüncü büyük sürümünü duyurdu.



OpenOffice.org 3.0'ı buradan indirebilirsiniz.



13 Ekim 2008 – Paris'te yapılan açılış partisiyle beraber, OpenOffice.org hem 8. yıldönümünü, hem de 3.0 sürümünü kutluyor. Alanında lider olan verimlilik paketinin üçüncü büyük güncelleştirmesi ayrıca Mac OS X platformunda doğal olarak destekleniyor ve Mac kullanıcıları dahil herkese dağıtılıyor.



OpenOffice.org 3.0 basit bir verimlilik uygulamasından daha fazlasını sunuyor. Bu sürümle kelime işlemci, hesap tablosu, sunum, grafik, formül ve veritabanı yeteneklerini içeren temel bileşenler mevcuttur. OpenOffice.org 3.0 kurumsal şirketlerde, ofislerde, okullarda hatta evlerdeki kullanıcılarına paketlerini kendilerine göre yapılandırma özgürlüğü sunuyor.



Yüzbinlerce kişi tarafından indirilen OpenOffice.org'un önceki sürümleri, projenin popüleritesini kanıtlamakta. OpenOffice.org topluluğu yöneticisi Louis Suarez-Potts, pazarın büyüdüğünü ifade ederek, “Hükümetler ve kuruluşlar ardı ardına 'Açık Doküman Formatı'nı benimsiyor, eşzamanlı olarak OpenOffice.org'u da kullanıyor ve çok seviyorlar. OpenOffice.org 3.0 sürümüyle artık uygulama; MS Office ile daha uyumlu, yetenekli ve geliştirilebilir hale geldi” dedi.


OpenOffice.org Pazarlama Projesi yardımcı yöneticisi Florian Effenberger “OpenOffice.org 3.0'ın MS Access 2007 .accdb dosyalarının desteklemesi, VBA makro desteğinin geliştirilmesi ve yeni MS Office açık XML dosyalarını okuma özelliği ile hiç olmadığı kadar güçlü; hatta artık MS Office yazılımından gelen mirası değiştirmek daha kolay.” dedi.



OpenOffice.org 3.0, doğal yeni görüntüsü, yeni başlangıç merkezi, yeni gösterge ekranı, yeni simgeleri ve kullanılabilirlik özellikleri ile gelmektedir. Buna bağlı diğer özellikler:



Writer (kelime işlemci)

Düzenleme esnasında birden çok sayfa göstermeye olanak tanıyan yakınlaştırmalı kaydırma çubuğu

Yeni ve güçlü çoklu dil desteği

Geliştirilmiş not özellikleri

Geleneksel ofise ek olarak, web için wiki belgelerini düzenleme özelliği



Calc (hesap tablosu)

Tablo başına 1024'e kadar sütun desteği

Yeni ve güçlü eşitlik hesaplayıcı

Birden çok kullanıcı için yeni işbirliği özelliği



Draw (grafik çizim)

Poster boyutunda grafik düzenleme yeteneği



Impress (sunum)

Sunu içinde yer alan tablolar için düzenleyici



OpenOffice.org'un eklentiler için desteği OpenOffice.org 3.0 ile gelmeye devam ediyor. Impress sunucu konsolu, iş analitiği desteği, PDF içe aktarma, doğal PDF belgeleri oluşturma ve ek dilleri desteklemek amacıyla oluşturulan yeni yol farklı geliştiriciler tarafından özellik eklemek amacıyla kullanılabilir durumda.



OpenOffice.org Pazarlama Projesi Lideri John McCreesh “OpenOffice.org kullanıcıları, XHTML ve MediaWiki gibi web dillerini bilmeden Writer ile doğrudan web ve wiki belgesi oluşturma özelliğini kullanarak Web 2.0 dünyasına kolaylıkla giriş yapabilirler” dedi.



OpenOffice.org 3.0'ı indirmek için ,www.openoffice.org.tr adresini ziyaret edin.



İletişim Bilgisi



OpenOffice.org Türkiye

bilgi [@] openoffice org tr



OpenOffice.org Hakkında



Openoffice.org Topluluğu öncü açık kaynak ofis verimlilik paketi olan OpenOffice.org'u geliştirmek, tercüme etmek, desteklemek ve değerini arttırmak amacıyla sponsor katılımcı ve gönüllülerin oluşturduğu uluslararası bir takımdır. OpenOffice.org'un öncü yazılım teknolojisi (UNO), geliştiriciler için kullanılabilir durumdadır.



OpenOffice.org MS Office eski dosya biçimlerini desteklemekle birlikte OpenDocument OASIS Standard Biçimini (ISO/IEC 26300) ve 100'ün üzerinde dilde ve çok sayıda işletim sistemi için kullanılabilmektedir. OpenOffice.org yazılımı GNU Genel Kamu Lisansı (LGPL) altında dağıtılmaktadır ve özel veya ticari herhangi bir amaç için ücretsiz olarak kullanılabilmektedir.



Burdan İndirebilirsiniz;
http://www.openoffice.org.tr/component/option,com_docman/task,cat_view/gid,69/Itemid,77/
 

gkhnksgl

Asistan
Katılım
3 Eylül 2008
Mesajlar
191
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Haberim yoktu çıktığından , hemen deneyelim , teşekkürler
 

memoli63

Asistan
Katılım
14 Kasım 2008
Mesajlar
127
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Sistem belleği harcaması peki...? Açılması Firefox gibi Sinir Ediyor İnsanı 2.0 ile gelişme vardı bu konuda ancak yeterli değildi. Umarım bu Konuda da Çalışma yapılmıştır.
:icon_::icon_::icon_: katılıyorum açılışı benide hasta ediyor
 
Üst