Online Yazılım Mağazaları Arasındaki Fark!

labtek38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
uygulama içi satın almada google'a ilk dakikada bildirseniz bile bişey yapacağını sanmıyorum. Apple'ın uygulama içi satışlara müdahale yetkisi var mı bilmiyorum. Çünkü uygulama içi satışta direk olarak oyun üreticisine para gönderiyorsunuz. Oyun içi item veya oyun parası alıyorsunuz. Diğer yandan uygulama üreticisi olsam "yanlışlıkla almışım" gibi bir bahane ile bana gelinse ben de kabul etmem. Google 15 dk içinde iade imkanı sağlıyor ve uygulamayı değerlendirme fırsatı veriyor (her ne kadar 15 dk da değerlendirme yapmak zor olsada). Diğer türlü sınırsız iade hakkı kötü niyetli kullanımları beraberinde getirir.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Android'in 15 dakikada geri alma olayı iyiymiş, para anında hesaba iade ediliyorsa 15 dakika içerisinde bir çok uygulamayı deneyip geri iade etme şansımız bile olabilir ama dediğiniz gibi kullanıcı dostu olmayan karışık bir sistemleri de olabilir.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
4 yaşında kıza bak önce Apple store'dan sonra Google Play'den uygulama alıyor. Yerim onu :)

Google play kullanan arkadaşlar evet 15 dk olayı var ve bunu kötü niyetli kullanan kişilerde var. 15 dk içinda uygulamanın apk dosyasını kaydeden programlarla kopyalayıp iade eden cok siz neden bulamadınız anlamadım.

Apple'a gelirsek farkını burda da belli ediyor. Play uygulama çok olsun diye denetlemiyor sonra yok sahte program,yok klon program,viruslu programlar kol geziyor. Apple ise ciddi ciddi denetleyip koyuyor.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bence App Store konusunda şansınız yaver gitmiş. Daha önce de aynı şey başına gelen ama parası iade edilmeyen biri vardı. Haberi de birçok teknoloji sitesinde yayınlanmıştı. Parasının da iade edilmemesinin sebebi o kişinin çocuğunun uygulama almak yerine uygulama içi destek paketi alması ve uygulama içerisinde bunları kullanmış olmasıydı. App Store'un en kötü yanı da bu. Oyun içinde iken direk satın alma yapabiliyorsunuz. Çocuklar için bulunmaz nimet. Play'de ise paket almak istediğinizde sizi markete yönlendiriyor ve onay istiyor. Hem App Store hem de Play Store için konuşmak gerekirse en güvenli yol sanal kartınızı buralara tanımlamak ve kendiniz uygulama almadan önce sanal karta limit aktarıp alışverişi bu şekilde yapmak. Zaten birçok bankanın hem Android hem de iOS uygulamaları var. Bu işlemleri yapmak 5 dakika bile sürmüyor.

Play marketin ise App Store'a göre daha özgür olduğu doğrudur. Özgür diyorum çünkü evet belki denetleme kısmı zayıf olabilir ama her uygulama için size o uygulamanın neler yapabileceğini gösteren bir ekran sunuyor. Şimdi siz bir oyun indiriyorsunuz ve bu oyunun mesaj atmak için izin aldığını görüyorsanız ve buna izin veriyorsanız o zaman hatalı olan siz olursunuz. Ama bu özgürlüğün en güzel yanı iOS'te App Store'a koyamayacağınız ve Cydia yolu ile dağıtmak zorunda olduğunuz tüm uygulamaları Play markete koyabiliyorsunuz.

Ayrıca ortaya çıkan zararlı yazılım hakkındaki hikaye haberlerin ne kadar büyütüldüğü de ortada. Şu ana kadar Android'de en çok zarar veren zararlı yazılım sadece ücretli bir uygulamayı bedava kullanmaya çalışanların başına gelmişti. İlginç olan ise o kadar forum gezip okumama rağmen bir kişinin de marketten şunu indirdim telefon mefta oldu gibi bir şey yazmaması. Ama bu sistemi kullanmayanlara göre marketin virüs kaynıyor oluşu.