One UI Kullanıcıları İçin Pil Tüyoları

Bu konuyu okuyanlar

grbzz

Müdavim
Emektar
Katılım
28 Aralık 2018
Mesajlar
6,856
Reaksiyon puanı
9,769
Puanları
113
Exyos işlemcilerin pil optimizasyonları Snapdragon'dan daha kötü olduğu için birçok kullanıcı bu durumdan mağdur. İşte sizler için One UI pil tüyoları.
  • Ekran Çözünürlüğü: Telefonu ilk aldığınız zaman ekran çözünürlüğü WQHD+ olarak ayarlanmış oluyor. Bunu FHD+ 'a düşürmenizi tavsiye ediyorum. Şunu da ekleyeyim HD+ seçeneğini seçseniz de pile pek faydası dokunduğunu söyleyemem.

  • Always On Display: Saate ve bildirimlere bakmak için telefonun ekranını sıklıkla açıyoruz ve bununda bir pile etkisi olduğu söyleniyor. Bu ayarı aktifleştirirseniz pile katkı sağlayacağını söyleyebilirim.

  • Adaptif Parlaklık: Adaptif/otomatik parlaklığı açık tutmak ortama göre parlaklığı ayarlar ve pile katkı sağlar. Manuel olarak sürekli değiştirmenin pil için olumsuzluk yarattığı söyleniyor. Ayrıca şunu da eklemeliyim ki Samsung burn-in ile tanınan bir firma olduğu için aşırı aydınlık ortamlarda manule geçirmenizi tavsiye ederim hem pil için hem de erkan için yararı olur.

  • Karanlık Mod: LCD/IPS ekranlar için hoş görüntüden başka bir işe yarar sağlamayan bu özellik Oled panelli telefonlara ciddi derecede bir pil avantajı sağlıyor. (PhoneBuff kanalında karanlık ve aydınlık mod karşılaştırmasına bakablirsiniz)

  • Ekran Zaman Aşımı: Bu ayarı da 2 dakika altıda sınırlandırmanızı tavsiye ederim. Bu ayar "Akıllı Bekleme" açıksa etkisiz hale geliyor o yüzden kapatmanızı tavsiye ediyorum.

  • Arka Plan Etkinliği Kısıtlama: Ayarlar>Uygulamalar>Seç>Pil adımlarını takip ederseniz kullandığınız tüm uygulamaların arka plan etkinliğini kısıtlayabilirsiniz. Google Play Hizmetleri ve yerleşik ayarları kısıtlamamanızı tavsiye ederim ki zaten bir çoğunda kısıtlama yetkisi yok.

  • Pil Kullanımı Optimizesi: Uygulamlar>Üç nokta>Özel Erişim>Pil Kullanımını Optimize Et adımlarını takip ederek uygulamaları optimize edebilirsiniz.

  • Uyku Modu: Cihaz Bakımı>Uygulama Güç Yönetimi> Kullanılmayan Uygulamları Uyku Moduna Al. Burada önünüze iki seçenek çıkacaktır. Biri "Uyku Modu" diğer "Derin Uyku Modu". Sık kullandığınız uygulamaları derin uyku moduna almanızı tavsiye etmiyorum çünkü uygulamalar geç açılıyor ve bildirim gelmesini engelliyor. O yüzden sık kullandıklarınızı normal uyku moduna çok sık kullanılmayanları ise derin uyku moduna alabilirsiniz. Ayrıca bu bölümden "Adaptif Pil" ayarını da açabilirsiniz. (Tüm uygulamaları seç derseniz biyometrik ayarlar da seçilir bu da yüz tanıma ile parmak izi okumanın hızını düşürebilir o yüzden bu seçeneği işaretlemeyin)

  • Bağlantı ve Wi-Fi: Bağlantılar>Diğer Bağlantı Ayarları adımlarını atkip edererk "Yakındaki Cihazı Tarama" ayarını kapatınız. Bu ayar açık kaldığı sürece sürekli tarama işlemi yapıyormuş. Buna ek olarak Wi-Fi>Gelişmiş adımlarını takip ederek "Wi-Fi Güç Tasarrufu Modu"nu açarsanız pil kullanımını azaltacaktır.

  • Titreşim Yoğunluğu: Okuduğum bir makalede telefonların titreşim motoru ekstra pil tüketiyormuş. Bu yüzden Ses ve Titreşim>Titreşim Yoğunluğu adımlarını takip ederseniz buradan titreşim yoğunluğunu kendi istediğiniz şekilde kısabilirsiniz.

  • Bixby: Kullanmasanız bile her türlü pil tüketen bu işe yaramaz kurulumun kullanmayacaksanız (Türkçe değil maalesef) tüm faaliyetlerini durdurmanızı tavsiye ederim.

  • Odak Modu: Eğer çok oyun oynuyorsanız ya da bir ugyulamda çok fazla vakit geçiriyorsanız "Odak Modu"nu aktif ederek uygulamalar için geçirmek istediğiniz süreyi belirleyebilirsiniz. Bu süreye yaklaştıkça son 10 ve 5dk'da bir sizi uyarır ve vakit dolunca da uygulamayı otomatik olarak kapatır.

  • Diğer: Konum, bluetooth, senkronizasyonu açık tutmanızı tavsiye etmem. Ayrıca Dolby Atmos desteği de ekstra güç tüketir. Müzikler için açık tutabilirsiniz fakat bu ayarı oyunlar için kapatmanızı tavsiye ederim. Buna ek olarak koruyucu kaplama kullanmıyorsanız erkan bölümünden "Dokunma Hassasiyeti"ni, hareket ve işaretler bölümünden de "Uyandırmak İçin Kaldırın" ayarını kapatırsanız ekstra pil kullanımını engelleyebilirsiniz.

  • Sağlık: Samsung Health uygulaması adımlarınızı, gittiğiniz mesafeyi, antremanları vb. şeyleri sürekli olarak algılar. Eğer bunları pek önemsemiyorsanız Samsung Health>Ayarlar>Gelişmiş>Antremanları Otomaitk Algıla adımlarını takip ederek bu seçeneği kapatabilirsiniz.

  • Otomatik Güç Tasarrufu Modu: iOS'tan alışkın olduğumuz pil gücünün belirli bir seviyenin altına düştüğünde otomaitk güç tasarrufuna alma işlevi de Bixby Routins ile sağlanabilir. (Adımları görseller halinde aşağıda mevcut)
 
Son düzenleme:

grbzz

Müdavim
Emektar
Katılım
28 Aralık 2018
Mesajlar
6,856
Reaksiyon puanı
9,769
Puanları
113
Otomatik Güç Tasarrufu'nu Ayarlamak İçin Adımlar:

20200827_161130.jpg
20200827_161149.jpg
20200827_161206.jpg
20200827_161221.jpg
20200827_161236.jpg
 
Son düzenleme:

Ekto02

Müdavim
Katılım
17 Haziran 2018
Mesajlar
1,259
Reaksiyon puanı
1,326
Puanları
113

grbzz

Müdavim
Emektar
Katılım
28 Aralık 2018
Mesajlar
6,856
Reaksiyon puanı
9,769
Puanları
113

s.aksoy

Asistan
Katılım
29 Kasım 2020
Mesajlar
200
Reaksiyon puanı
71
Puanları
28
Bu ayarı m31'de nereden yapabilirim?
Ekran Çözünürlüğü: Telefonu ilk aldığınız zaman ekran çözünürlüğü WQHD+ olarak ayarlanmış oluyor. Bunu FHD+ 'a düşürmenizi tavsiye ediyorum. Şunu da ekleyeyim HD+ seçeneğini seçseniz de pile pek faydası dokunduğunu söyleyemem.
 

Assad Najjar

Müdavim
Katılım
18 Ocak 2019
Mesajlar
1,673
Reaksiyon puanı
2,305
Puanları
113
Yaş
30
Ben "Exynos" diye bir işlemci biliyorum; ama "Exyos" işlemcisini ilk kez duydum.
 

Osman Akar

Öğrenci
Katılım
10 Temmuz 2020
Mesajlar
11
Reaksiyon puanı
3
Puanları
3
Yaş
36
Hiçbiri iş yapmaz. Her şeyi kısıp gram pil performansı kazanmıyorsunuz.
 
Üst