Önder Sav bu kez basını hedef aldı: Zavallı yazar bozuntuları

Alemci_Dayı

Profesör
Katılım
25 Mayıs 2008
Mesajlar
1,532
Reaksiyon puanı
18
Puanları
0
Önder Sav bu kez basını hedef aldı: Zavallı yazar bozuntuları

ondersav.jpg


Hazreti Peygamber ve hac ibadetini
alaya aldığı için kamuoyunun tepkisini
çeken CHP Genel Sekreteri Önder Sav,
bu kez kendisini eleştiren basına
hakaret etti. Dinlenme iddiasının fos
çıkması üzerine istifa etmesini isteyen
köşe yazarları için ağır ifadeler kullanan
Sav, "Kimi yazar bozuntuları istifamızı istiyor.



Beni gerici basın CHP genel sekreteri yapmadı, Mustafa Kemal'in partisinin kurultayı seçti. Benim danışacağım yer, gazete sütunlarındaki zavallı yazarlar ya da gerici basın değil, CHP'lilerdir." dedi. Önder Sav'ın telekulak iddiası resmî belgelerle yalanlanınca, Oktay Ekşi, Ahmet Hakan, Taha Akyol, Reha Muhtar ve Haluk Şahin gibi birçok köşe yazarı istifa çağrısında bulunmuştu.

CHP Çankaya ilçe teşkilatının düzenlediği yerel seçimlere hazırlık toplantısına katılan Önder Sav, Anayasa Mahkemesi'nin eğitim özgürlüğüyle ilgili kararını eleştiren hukukçulara da yüklendi. Akademisyenleri, 'hukuk dersi verdiğini zanneden profesörcükler' olarak niteleyen Sav, CHP ile uğraşan hiçbir siyasi partinin de 'iflah olmadığını' söyledi. Haberi 18'de

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, son dönemde sebep olduğu skandallar sebebiyle Alevi dedeleri de dahil olmak üzere tüm kesimlerin tepkisini çekti. Sav'ın 'dinleniyorum' iddiasının boş çıkması üzerine birçok köşe yazarı kendisini istifaya davet etti.

Peygamberimiz Hazreti Muhammed (sas) ve hac ibadeti hakkındaki alaycı sözleri sebebiyle de bütün kesimler 'özür dile' çağrısında bulundu. Ancak Sav, ne özür dilemeye yanaşıyor ne de istifa etmeye. Sav, dün de kendisini istifaya davet eden gazetecileri hedef aldı: "Beni Mustafa Kemal'in partisi seçti. Zavallı yazar bozuntularına danışacak değilim." Sav'ın telekulak iddiasına inanan köşe yazarları gerçeğin ortaya çıkmasından sonra özeleştiri yapmıştı. Oktay Ekşi (Hürriyet), Taha Akyol (Milliyet), Reha Muhtar (Vatan) ve Haluk Şahin (Radikal) köşelerinden Sav'ı istifaya davet etmişti.

Önder Sav, İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkezi'nde düzenlenen 'İktidar Yolunda Çankaya' başlıklı toplantıda konuştu. Çankaya'yı 'kale' olarak değerlendiren Sav, "İlçeden CHP bayrağını indirmeye kimsenin gücü yetmez." dedi. Partililere hedef olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni almayı gösterdi: "Yerel seçimlerde amacımız yıllardır Büyükşehir Belediyesi'nin koltuğuna kene gibi yapışan Melih Gökçek'i söküp atmaktır." Ardından sözü Anayasa Mahkemesi'nin eğitim özgürlüğü ile ilgili düzenlemeleri iptal etmesine getirdi. Mahkemenin kararını tenkit eden akademisyenlere tepki gösteren Sav, bu kişiler için 'anayasa hukuku dersi verdiğini zanneden profesörcükler' ifadesini kullandı. Anayasa Mahkemesi üyelerinin bu tür eleştirilerden korkmamasını isteyen Sav, arkalarında CHP'lilerin bulunduğunu söyledi. Karar için yapılan 'yargı darbesi' eleştirisini ise 'densizlik ve bilgisizlik' olarak nitelendirdi.

Eski Bolu Valisi Ali Serindağ ile yaptığı görüşmenin basına yansıması üzerine ortaya attığı dinlenme iddialarına da temas eden Sav, Başbakan ve medyayı hedef aldı. "Erdoğan'ın güdümündeki güçlerin CHP Genel Sekreteri'ni dinlemesidir asıl olan. Başbakan, söz konusu çevreleri iyi biliyor; ancak onu, beslediği gerici basın bile kurtaramaz." diye konuştu. Kendisini istifaya çağıran yazarlara çatan Sav, şunları söyledi: "Beni gerici basın genel sekreter yapmadı, Mustafa Kemal'in CHP'sinin kurultayı seçti. Danışacağım yer zavallı yazar bozuntuları ya da gerici basın değildir. Danışacağım yer, CHP'lilerdir."



Buğra Kardan
16 Haziran 2008, Pazartesi​


KaynaK



 

PcMaSTeR

Profesör
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
5
Puanları
218
Zavallı Sen... Tepki almadığın kesim kaldımı? Ne 100'süz Adammışsın sen !
 

intibah

Asistan
Katılım
10 Temmuz 2007
Mesajlar
451
Reaksiyon puanı
6
Puanları
18
Utanmaz adam, unutmadık yaptığın edepsizliği...
 

Alemci_Dayı

Profesör
Katılım
25 Mayıs 2008
Mesajlar
1,532
Reaksiyon puanı
18
Puanları
0
Sayın Zülfü Livaneli'nin 06.06.2008 tarihinde vatan gazetesindeki köşesinde yayınlanan yazısının bir bölümü cevap vermek istiyorum .



Alemci_Dayı dedi ki:
Genel sekreter


Bir romanda genel sekreteri anlatmam gerekse herhalde şu sözleri seçerdim. Zayıf bir gövde üzerinde vahşi kuşları andıran bir kafa, gri gözlere yerleşmiş zalim bakışlar ve ince dudaklarda alaycı bir gülümseme.

Bunca yıl içinde, insan sıcaklığı taşıyan bir tek davranışını, bir tek bakışını göremediğim bir kişidir kendisi.

Karanlıklar prensidir.

Genel Merkez’in üst

katlarındaki buzdan

sarayında yaşar.

Kapalı ilişkilerin, hesapların, kitapların adamıdır.

En büyük başarısı, kişiliğini bunca yıl gözlerden uzak tutmayı başarmış olmasıdır.

Karanlıkta gezdiği için yakalanmamıştır.

Ta ki hacca gitmek

isteyen partiliye verdiği

cevaba kadar.

Ben hayatımda, bırakın siyasetçi olmayı, o yaşa

gelmiş hiçbir insanın kendi halkının değerlerine karşı böyle bir münasebetsizlik yaptığını görmedim.

Kanlı bıçaklı olanların bile birbirine sayın diye hitap ettiği bir siyaset ortamında, bir insan Peygamber’e karşı bu kadar mı saygısız olabilir!

İster inan, ister inanma; ona kimse karışmaz ama ölmeden önce hacca gitmek için yalvaran yaşlı bir adamın peygamberiyle alay etmek nasıl bir ruh halinin işaretidir.

Bu olaydan sonra Önder Sav yine karanlıklardaki şatosuna çekilmeyi tercih etti.

Çünkü bu ülkenin hafızasının bir haftalık olduğunu biliyordu.

Ne var ki bu sefer de telefon rezaletine imza attı.





Zülfü Livaneli

KaynaK



 

PC MERAKLISI

Dekan
Katılım
1 Şubat 2008
Mesajlar
5,541
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
bu sav çok şımardı birisi şunun haddini bildirsede bi görsek :mad:

ama onun seviyesine düşmemek lazım dimi neyse Allah versin cezasını ne diyim |)
 

Big

Doçent
Katılım
23 Şubat 2008
Mesajlar
746
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Zavallı insan kılığına girmiş şey

Not: Şey kelimesini bilerek seçtim hiçbir mahlukatı ona benzetmeye yakıştıramıyorum.
 
Üst