Onay sistemi kaldırılsın

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Selamlar,

Bildiğiniz üzere Gündem bölümünde açılan konulara ve yapılan yorumlara filtre uygulaması yapılıyor.Bunun başlıca sebeplerinden biri ve bir türlü tartışmasını bilemediğimiz şu Siyasi konulardı ve artık yasak getirildi.

Bundan sonra bu bölümde istenmeyen içerik olacağını sanmıyorum. En azından diğer bölümlerdeki kadar risk taşıyacağı kanaatindeyim.Dolayısıyla bu bölümde uygulanan filtre uygulamasının da bir manası kalmadığını düşünüyorum.

Ayrıca, filtre uygulamasında verilen onayların geç olması bizleri bu bölüme konu açmaktan ve ziyade yorum yapmaktan soğutuyor.Zaten gönderdiğimiz yorumun akibetini bilemiyoruz. Yani acaba mod. arkadaşlar görmedimi, yoksa gördüler de onaylamadılar mı vs. gibi durumları izleyemiyoruz. Bu ekstra bir iş yükü olabilir geliştiren arkadaşlar için ama orası ayrı bir konu.

Eğer değerli yönetici arkadaşlar, sizler de bu şekilde düşünüyorsanız ve başka sakınca da görülmezse artık bu bölümden filtre uygulamasının kaldırılmasını önerinize sunuyorum.

Saygılarımla

(Kendimi Meclis'te önerge sunuyor sandım: Kabul edenler ? etmeyenler ? Kabul edilmiştir :P )

okaliptus01

Doçent
Reaksiyon puanı
9
SDN raple ile ilgili anket sonucuna bakılmadı

ama siyaset kaldırılsın anketi sonucu, halk böyle istedi yaptık denildi

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bence de...

Yani artık siyasi konular olmadığına göre onayın da bir anlamı yok, en azından ben böyle düşünüyorum. Tabi ki son kararı SDN yönetimi verecektir. (Nerden böyle yağcı oldum bilmiyorum ki)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Kaldırılmaz, yoksa yine siyaset yapılır. İstismar edilir. Öyle üyeler var biliyorum...

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bence kaldırılmamalı çünkü hemen istismar edilir.

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
İyi de arkadaşlar, açılan konu siyasi olmadıkça (siyasi olanlar zaten engelleniyor) yapılan yorumlarda siyasi içerik olmaz ki?

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Umarım tüm sorunları da bu gibi çözmüyoruzdur :)

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
Onay sistemi kalkarsa ne olacak aynı mesaj yine silinecek ama o mesajın tartışılmasından doğan hava forumu kirletecek.

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
@Smiley, şuan bu bahsettiğiniz durum diğer konularda olmuyor mu da sadece burada oluyor diye onay sistemi var sizce. Eğer sizin mantığınıza göre gidersek bu filtreyi her konuya koyalım. Çünkü, forumun havasını kirletecek mesajın diğer konularda olma ihtimali de var.Her konuda olmasa bile bazı konularda illaki böyle bir mesaj çıkabilir.Ve bunu daha önceden diğer konularda yaşadık (ben hatırlıyorum) hatta hala çok seyrek de olsa yaşıyoruz.Saolsun mod. arkadaşlarımız müdahale ediyorlar ki, forumda herhangi bir kirlilik olmuyor bence...

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Mesajı Onaylanan Bir Üye Mesaja Edit Yapıp İstediğini Herhangi Bir Filtrelemeye Maruz Kalmadan Yazabiliyor

Siyasi Konu Kapatıldı Madem Bencede Onay Kaldırılsın

Mod. Arkadaşlarımızdan Yükü Hafifler

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Onay sistemi kalkarsa ne olacak aynı mesaj yine silinecek ama o mesajın tartışılmasından doğan hava forumu kirletecek.

maksat tartışmayı önlemekse tüm forumlara filtre yasağı konmalı. linux,programlama... vb bir sürü forumda da gereksiz bir mesajdan ötürü hararetli ve kırıcı tartışmalar oluyor.

kaldırılmalı bence de onay sistemi :)

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
Bence kontrolden çıkar o zaman forum. Konu siyasi olmasa bile 2 üyenin sürtüşmesi hakarete dönüşüp kontrolden çıkabilir ve mod müdahale edene kadar ortalık karışır.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
onay sistemi beni yorum yazmak konusunda soğutmuyor. hatta teşvik etmeli bence. onay sistemi sayesinde 3. kişilere yönelik sorun çıkartabilecek yazılar engellenebiliniyor. dolayısıyla forum içinde gerginlik çıkmasını önleyecek bir işleve sahip.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bence kontrolden çıkar o zaman forum. Konu siyasi olmasa bile 2 üyenin sürtüşmesi hakarete dönüşüp kontrolden çıkabilir ve mod müdahale edene kadar ortalık karışır.

onay sistemi beni yorum yazmak konusunda soğutmuyor. hatta teşvik etmeli bence. onay sistemi sayesinde 3. kişilere yönelik sorun çıkartabilecek yazılar engellenebiliniyor. dolayısıyla forum içinde gerginlik çıkmasını önleyecek bir işleve sahip.

İyide Arkadaşlar Onaylanan MesajaEdit Yapar İstediğini Yazabilirsin O Post Silinene Kadar O Mesaj Kalır Orda Edit Yaparken de Herhangi Bir Filtremede Söz Konusu Değil

En Azından Bu Konuda Düzenleme Yapılsın Madem Onay Kalkmıyor Bu Mesaj Düzenleme den Sonra Tekrar Onay İstesin

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Siyasi konularda bile ne kadar ağır yorum kullanıldı bunu en iyi onaylayan mod. arkdaşlar bilirler. Fakat kontrolden çıkaracak kadar ağır olacak derecede seviyesizliğe düşen kullanıcıya bu forumda pek rastlamadım.

Kontrolden bu kadar kısa sürede çıkan bir foruma onay sistemi olmayan dağınık forumlarda bile rastlamadım, ki bu forumun seviyesi belli ve diğer çoğu forumdan daha seviyeli (farklı konular içermesine rağmen)...

Ayrıca daha önceden yanlış hatırlamıyorsam Gündem bölümünde ve Din kültürü bölümünde herhangi bir filtre uygulaması yoktu. Hadi Din konusunda yapılabilir çünkü orada şu konuda yasaklama diye bir şey olmadığı için tümüyle onay sistemine giriyor. Fakat Gündem bölümündeki siyasi ve ideolojik fikir ayrılıklarından dolayı ağır mesajlar olduğu için onay sistemi getirildi diye biliyorum (yanlı biliyorsam lütfen düzeltin)

Onay sistemi olmadan önce nasıldı ise şimdi de öyle olur kanaatindeyim.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
SDN raple ile ilgili anket sonucuna bakılmadı

ama siyaset kaldırılsın anketi sonucu, halk böyle istedi yaptık denildi

Anketlerle ilgili durumu açıklamak isterim
Öncelikle konu yönetimde gündeme gelir, anket açılması konusu tartışılır, anket açılması uygun görüldüğünde anket açılır ve sonuç değerlendirilir.

Tüm üyelerin forumla ilgili açtığı anketleri maalesef değerlendiremiyoruz ancak gerek olursa, gündceme alınırsa değerlendirmeye alınabilir.

Saygılarımla...

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Onay sisteminin kaldırılmaması hepimiz için faydalı olacaktır.
Tedbir i elden bırakmamak lazımdır...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Sizi bilmiyorum ama ben hiç bakmıyorum gündem bölümüne. Yeni mesajlardaki başlıklardan yanlışlıkla giriyorum bazen, mesajımı yazdıktan sonra bilmem ne zaman yayınlanacaktır mesajını görünce bilgisayarıma küfredip kapatıyorum pencereyi.

mehmet

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
47

Hayırlı sabahlar arkadaşlar;

mr_rain42 arkadaşımızın dediği gibi;Geçmişte onay sistemine geçilmeden önce hakikaten çok ciddi sıkıntılar yaşadık.Siyasi bir konu açılıyor, 5dk geçmeden iki üye veya üyeler birbirlerine hakaretvari ve kırıcı kelimeler sarfediyor.Ne kadar da mod.lar müdahale etselerde bir kere kalp kırılıyordu.

Bu sebepten şimdilik onay sisteminin bilhassa "gündem bölümünde" kalkmayacağını belirtmek isterim.

Saygılarımla

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
@Mehmet, onay sistemine geçilmeden önce siyasi konular vardı, şimdi artık yasaklandı, yani yok. Ben de bunu demeye çalışıyorum ama neyse yine de açıklama için teşekkürler...

mehmet

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Değerli arkadaşım bulmeh;

Siyasi konular yasaklandı ama,her yeni gelen üye siyasi konu açabilir.
Bilmeyen arkadaşlarımız açabilir.Sonuçta sistem, konuların siyasi olup olmadığını ayırt edemiyor henüz :)
Ve daha da ilerisi konulardan siyasete malzeme çıkabilir.

Bilmem anlatabildim mi?

Saygılar

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Tamam @Mehmet arkadaşım anlıyorum.Tekrar teşekkürler.
Saygılar...