Omuz Çıkığı

ihramcı_zade

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Traji komik bir şekilde hapşırma sonucunda sol omzum çıktı ilk defa geçen sene temmuz ayında düşme sonucu çıkmıştı şimdi aradan o kadar zaman geçmesine rağmen bu kadar basit olayda çıkması moral bozuyor açıkçası şuan kol askıda ve 2 hafta sonra kontrol var. Daha önce omzu çıkmış olan yada bu konuda bilgisi olan varsa sorularımı cevaplarsa sevinirim.
Çıkığı nasılkontrol altına aldınız, çıkık sonrası spor yapabildiniz mi ?

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,068
Traji komik bir şekilde hapşırma sonucunda sol omzum çıktı ilk defa geçen sene temmuz ayında düşme sonucu çıkmıştı şimdi aradan o kadar zaman geçmesine rağmen bu kadar basit olayda çıkması moral bozuyor açıkçası şuan kol askıda ve 2 hafta sonra kontrol var. Daha önce omzu çıkmış olan yada bu konuda bilgisi olan varsa sorularımı cevaplarsa sevinirim.
benim acayip çıkmıstı nerdeyse ters bile dönecekti

Behzat Ç.

Doçent
Reaksiyon puanı
107
yalama olmuştur

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
Senin gibi insanalrı anlayamıyorum. Doktordan başka kimseden Hastalık, Çıkık, Kırık gibi şeylerin;
İlacı,
Ne yapılabilir,
Napabilirim
Diye Sorulması saçma. Ters etki yaparsa ölme ihtimaliniz var.

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,169
Senin gibi insanalrı anlayamıyorum. Doktordan başka kimseden Hastalık, Çıkık, Kırık gibi şeylerin;
İlacı,
Ne yapılabilir,
Napabilirim
Eşekten düşenin halinden düşen anlar diye bir laf var.
Adam doktora gitmiş zaten. Tavsiye istemesinden doğal ne var?

ihramcı_zade

Asistan
Reaksiyon puanı
10
benim acayip çıkmıstı nerdeyse ters bile dönecekti
bende ilk durumda çok ters düşmüştüm kırıkla atlattık şükür ama bu da sıkıntılı daiima çıkar mı diye korkuyor insan
Mesaj otomatik birleştirildi:

hiç söyleme

İlacı,
Ne yapılabilir,
Napabilirim
postu baştan okuyun

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,438
Nasıl hapşırdınız mesela?

Ben hapşırırken sesten evi geçtim mahalle sallanır.
İşyerinde olurken makinelerin civataları atıcak diyorlar arkadaşlar :D

Zlatanerra

Asistan
Reaksiyon puanı
217
2 kere sağ ayağım ve 1 kere sol ayağım çıktı, bunlara artı olarak 2 kere sağ ayağımdan kırık nedeni ile ameliyat oldum. Bu süreçte kendime dikkat ettim ve doktor tavsiyesi ile spora başlamadan önce eklem yerlerini güçlendirmek ve kaybedilen kasları uyarmak için bir yıl boyunca fizyoterapi aldım.
Traji komik bir şekilde ayağım çıkmadı hiç ama belki de doktorun bu tavsiyesi eklem yerlerinin yalama -bizim tabirimizle- olmasını önlemek içindi.
Tek tavsiyem sadece tek bir doktor ile yetinmeyip başka doktorlara da gözükmenizde fayda var. Yaş ilerledikçe daha da sıkıntılı durumlar yaşanabilir.

chadduman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
51
Çok ürkünç geliyor. Frankenstein gibi. Umarım en yakın zamanda düzelir geçmiş olsun.

ihramcı_zade

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Nasıl hapşırdınız mesela?

Ben hapşırırken sesten evi geçtim mahalle sallanır.
İşyerinde olurken makinelerin civataları atıcak diyorlar arkadaşlar :D
Aslında normal hapşırmaydı ancak sandalyede oturuyordum ayaklarımı da masaya uzatmıştım öyle olunca basıncı arttı sanırım ?

ihramcı_zade

Asistan
Reaksiyon puanı
10
2 kere sağ ayağım ve 1 kere sol ayağım çıktı, bunlara artı olarak 2 kere sağ ayağımdan kırık nedeni ile ameliyat oldum. Bu süreçte kendime dikkat ettim ve doktor tavsiyesi ile spora başlamadan önce eklem yerlerini güçlendirmek ve kaybedilen kasları uyarmak için bir yıl boyunca fizyoterapi aldım.
Traji komik bir şekilde ayağım çıkmadı hiç ama belki de doktorun bu tavsiyesi eklem yerlerinin yalama -bizim tabirimizle- olmasını önlemek içindi.
Tek tavsiyem sadece tek bir doktor ile yetinmeyip başka doktorlara da gözükmenizde fayda var. Yaş ilerledikçe daha da sıkıntılı durumlar yaşanabilir.
Hiç fizyoterapi almadım ancak doktor da önermedi tek dediği zorlama yine çıkabilir

Çok ürkünç geliyor. Frankenstein gibi. Umarım en yakın zamanda düzelir geçmiş olsun.
Teşekkürler ?

heralde sen hapusunca ters takla attın nası çıkıyor :D
Keşke takla atsaydım şimdi akraba arkadaşlara nasıl çıktığını anlatınca dalga konusu oldum ?

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,068
Hiç fizyoterapi almadım ancak doktor da önermedi tek dediği zorlama yine çıkabilir

Teşekkürler ?

Keşke takla atsaydım şimdi akraba arkadaşlara nasıl çıktığını anlatınca dalga konusu oldum ?
artık ilginç bir hikayen var her türlü hapşırarak kol çıkaran ilk 10 kişdensindir :D

Reaksiyon puanı
150
benimde sol omzum ilk çıkığı uyurken ters yattım ondan oldu felaket bir acı ile uyandım ikincisi hapşırınca oldu vücut çok sarsıldı herhalde 3 sefer yine uyurken çıktı doktora gittim kesinlikle ameliyat diyorlar sağ omzumda maçta çıkmıştı toplamda sol 3 sağ 1 kez olmak üzere 4 defa çıkık yaşadım her iki omzum içinde ameliyat diyolar şu an sol omzum çıkalı neredeyse 1 ay oldu ve hareket ettiremiyorum ameliyattan sonra nasıl olur bilmiyorum. Bunun ameliyatını olan varsa bilgilendirebilri mi iyileşme süreci nasıl oluyor hareket kısıtlılığı oluyor mu ? yaşam kalitesi nasıl ?