Haber Okullar 4 Gün Ders 3Gün Tatil Uygulamasına Geçiyor!!

sepiti

Asistan
Reaksiyon puanı
206
afedersiniz beni yanlış anlamayın ama bence sıkıntı birazda bizim kapasitemizle alakalı.
şöyle bir şey düşündüm tüm doktorlukla ilgili üniler sınavsız öğrenci toplasa herkez doktor olmak için üniversiteye girer ama hepsi birer doktor olarak mezun olabilir . buradaki sonuç nedir bir sürü doktor değilmi peki kavram olarak bunlar doktormu tabikide hayır mevcut bilgi birikimide aşağıya çekecektir bu durum . yani tümüne genel olarak kanım ünüversite sayımızın azaltılması nitelikli nicelikli başarılı mezunlar oluşturmamız gerekiyor. örneğin her yıl binlerce öğretmen adayı mezunumuz var ihtiyaç var ama mezun çok daha fazla ee neden bu gençleri dolduruyoruz üniversiteye o zaman ?
kendi devletimizin yetiştirdiği mühendis öğretmen avukat vs ler yok kpss yok atama vs lerle boğuşuyor
sistem zaten torpilsiz dönmüyor .

japonlarla ilgili bir belgesel izlemiştim
ilk okulu bitirenler sevdikleri branşlarla ilgili eğitime yönlendiriliyor orta okul sonda son defa öğrenci teste ve mülakata alınıp devam etmek isteyip istemediği soruluyor istiyorsa branş hocası öğrenciyi teslim alıyor ve lise üni hatta arada üni okumaz ise işini bulup öğrenciyi yönllendiriyor. harika bir sistem.

Sedefizgi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,778
Zengin iş. Adamları yoksul ama yetenekli öğrencilerin eğitim masraflarını ve ihtiyaçlarını karşılıyor. Sanat mühendislik tıp hukuk öğretmenlik dil mimarlık ve birçok alanda yetenekli öğrenciler tespit ediliyor ve "eşit" eğitim alma bakın vurgu yapıyorum EŞİT eğitim alma hakkı kazanıyorlar. Adaletsiz sistem sadece Türkiye gibi geri kalmış ülkelerde var üzgünüm vatanımı Çok seviyorum ama eğitim sistemi BER-BAT efendim berbat... Bir yarışsa bu herkesin altında aynı araba olmalı. Günahtır bu kadar gencin hayalleriyle oynanıyor

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,873
Rusya'da eskiden altı gün okul, bir gün tatil yapılırdı. Her neyse, dört gün okul ve üç gün tatil olması bir bakıma mantıklı geldi.

Sedefizgi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,778
Rusya'da eskiden altı gün okul, bir gün tatil yapılırdı. Her neyse, dört gün okul ve üç gün tatil olması bir bakıma mantıklı geldi.
Bir de diyorlar ki çocuklar eğitimden geri kalacak.. Yahu 5 gün gittiler de Fransızca mı ögrettiniz, matematik dahisi mi çıktı bu öğrencilerden sinirlenicem ya bari çıkıp karda oynasınlar kartopu falan süper ?

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Sadece Finlandiya'yı örnek almak yetmez eğitim değil her konuda eksiğimiz var.
Eğitim dolaylı olarak her şeyi etkiliyor ekonomi, hukuk, alım gücü vs. yani demem o ki tek sıkıntımızın eğitim olmadığının bende farkındayım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pandemi sonrası iş modellerinde degişikliğe gidilmesi yaygın bir şekilde görülmüştü. Özellikle ofislerde çalışan insanlar home office çalışma şekline geçiş yapmışlardı. Şimdi bir degişiklikte okullara geliyor. Okullar yavaş yavaş 4 gün ders 3 gün tatil yapmaya hazırlanıyor. Eğer karar kesinleşirse öğrenciler için haftanın son ders zili perşembe günü çalacak.
Türkiye'de yapmazlar çünkü 4 gün iş 3 gün tatil modelini bile yapmazlar işverenler çok kan emici

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,607
Biz okurken niye yapmadılar ya eşek gibi gittik 5 gün ?
Bende 2 gün okul 3 gün staj vardı çok şanslıydım. 10. sınıf ve 11. sınıf pandemi sayesinde beleş geçtik.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Üniye geçtim son 1.5 yılım kaldı şimdi mi yapılır bu. 12 yıldır nerdeydiniz.
12 yıldır iktidar uyuya kalmış, tam da seçim zamanı kış uykularından uyanmışlar. Vay arkadaş bizden de akıllı çıktılar ya :D