Öğretmene şikayet dilekçesi

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Öğretmen ceza aldı diyelim çok mu sevineceksin, merak ediyorum.

Öyle bir yazmışsın ki sanki kendi cebine istiyor gibi. Notla korkutarak blöf yapmış olamaz mı veya para getirmediği için 1 alan bir şahidin var mı?

Ben kaç kere şahit oldum temizlik paralarını hocaların birbirine borç para olarak verdiğini paran olunca geri ver diyaloğunu bizim okulumuzda da 1 verdiler ben önemsemiyorum 1 gelsin 5 gelsin.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Dilekçenin ciddiye alınmayacağını düşündüm ve başbakanlık iletişim merkezine şikayet başvurusu yaptım arkadaşlar. Yarın sınıfımızın çok büyük çoğunluğu da aynı başvuruyu yapacak.

Çok doğru karar ben kaç kere gördüm temizlik parası spor parası diye toplanıp birbirlerine borç para dağıtmalarını yada müdürün kasasına koyulmasını elimizden bişey gelirse yapmaya hazırız bizi bilğilendirmen yeterli.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
benim eşim öğretmen. sınıf 40 kişi ve bazen 30 kişi getirir geriye kalan 10 kişinin parasını eşim cebinden karşılar. o çocukların ailevi durumları iyi değil diye ısrar etmez. o paralar ne oluyor biliyormusunuz. okullarda çalışan hademenin güvenlik görevlisinin maaşları o paralar ile veriliyor. okulun sabun ve temizlik malzemeleri o paralardan veriliyor. kanunen toplanmaması gerekiyor ancak okul müdürleri bu ihtiyaçlar için milli eğitimden para talep ettiğinde "öğrenciden isteyin para yok " diyorlar. devlet okullara hademe bile atamıyor artık, sabun bile almıyor. siz de tutmuşsunuz şikayet ediyorsunuz. emin olun o okula yaptırım uygularsa emin olun okulda artık para toplanmaz hademeniz ve güvenlikçiniz işsiz kalır okulunuz da temizlenmeyeceği için okulu b.k götürür. tuvaletten sonra elinizi yıkamaya sabun bile bulamazsınız.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

biraderler de demişler okula zaten bu konuda ödenek ayrılır ama yetmez asla fakat ben lisede okurken şu yapılırdı davetler her dönem veliler bir yemeğe davet edilirdi ve durumunun maddi olarak yeterli olduğunun farkında olan ebeveynler bu davet de okul yönetimine kendi belirledikleri miktarlarda destek de bulunurlardı ama şu yine bir gerçektir ki toplananların tamamı okula harcanmazdı asla bunu fark edebiliyorduk o nedenle sistemi değiştirdik ve maddi yardımlar artık yönetime değil okul aile birliğine verilir oldu okul aile birliğinde benim de velim vardı o zamanlar ve okul yönetimi ne gerekiyorsa birliğe bildirirdi birlikte toplanan paradan bunu karşılardı ve daima para artardı o parayla durumu kötü öğrencilere yeni giyim malzemeleri almaları için anlaşılan mağazalardan giyim çeki verilirdi ki bu sistemden de ne ben zarar gördüm ne de yardım yapan başkaları fakat durumu kötü öğrenciler ve okul kat kat yararını gördü ki kardeşimin lisesinde de kesinlikle gönüllü bağış yapanlar vardır bu para yetiyordur da sadece kontrol edilmesi gerekir
bu sizin dedikleriniz düzgün semtlerde iş görüyor. ama öyle okullar var ki ailesi öğrenciden daha problemli. benim eşimin sınıfında veliler hep sorunlu kiminin babası hapiste, kiminin anası kaçmış, kiminin ailesi boşanmış, kimisi sürekli aile içi şiddete maruz kalıyor, kiminin velisini okula ısrarla çağırıyorsun gelmiyor geldiğinde de "ne çağırıp duruyorsunuz" diye öğretmeni müdürü dövmeye kalkıyor..

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Ben Ilk okuldan ta lise sona kadar okulun tuvaletinde tek bir defa dahi sabun görmedim artı spor Parası diye toplanan paralar ile tek bir tane dahi spor malzemesi alınmıyordu Ee hani okulun ihtiyaçları karşılanıyor diye söylenen ler hafta başı pazartesi okula geldiğinizde sıra lar üzerinde üç karış toz biz öğrenciler olarak kova ile Su getirip kendi sıralarımız i siliyor sınıf ın içini süpürüyorduk o paralar toplandığı halde .

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Ben kaç kere şahit oldum temizlik paralarını hocaların birbirine borç para olarak verdiğini paran olunca geri ver diyaloğunu bizim okulumuzda da 1 verdiler ben önemsemiyorum 1 gelsin 5 gelsin.
Çok doğru karar ben kaç kere gördüm temizlik parası spor parası diye toplanıp birbirlerine borç para dağıtmalarını yada müdürün kasasına koyulmasını elimizden bişey gelirse yapmaya hazırız bizi bilğilendirmen yeterli.
Teşekkürler, yapmak istediğimi yaptım yine de sağol. :)
benim eşim öğretmen. sınıf 40 kişi ve bazen 30 kişi getirir geriye kalan 10 kişinin parasını eşim cebinden karşılar. o çocukların ailevi durumları iyi değil diye ısrar etmez. o paralar ne oluyor biliyormusunuz. okullarda çalışan hademenin güvenlik görevlisinin maaşları o paralar ile veriliyor. okulun sabun ve temizlik malzemeleri o paralardan veriliyor. kanunen toplanmaması gerekiyor ancak okul müdürleri bu ihtiyaçlar için milli eğitimden para talep ettiğinde "öğrenciden isteyin para yok " diyorlar. devlet okullara hademe bile atamıyor artık, sabun bile almıyor. siz de tutmuşsunuz şikayet ediyorsunuz. emin olun o okula yaptırım uygularsa emin olun okulda artık para toplanmaz hademeniz ve güvenlikçiniz işsiz kalır okulunuz da temizlenmeyeceği için okulu b.k götürür. tuvaletten sonra elinizi yıkamaya sabun bile bulamazsınız.
bu sizin dedikleriniz düzgün semtlerde iş görüyor. ama öyle okullar var ki ailesi öğrenciden daha problemli. benim eşimin sınıfında veliler hep sorunlu kiminin babası hapiste, kiminin anası kaçmış, kiminin ailesi boşanmış, kimisi sürekli aile içi şiddete maruz kalıyor, kiminin velisini okula ısrarla çağırıyorsun gelmiyor geldiğinde de "ne çağırıp duruyorsunuz" diye öğretmeni müdürü dövmeye kalkıyor..
Bizim olay farklı, mesele 5 tl değil, durumu olmayan bile 5 tl veriyor ve pişkin pişkin parayı alıyorlar yönetimdekiler.
Vermeyenler not ile tehdit edildiler, biz şikayet ettik bunu. Bakın 5 tl istenmesini değil, 5 tlnin not tehdidi ile istenmesini şikayet ettik. Ve istediğimiz sonuca da ulaştık.

İlk dönem "spor kolu parası" vermedim diye 45 ten 2 olan beden eğitimi dersim, şu an 70 ten 4. :)

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Teşekkürler, yapmak istediğimi yaptım yine de sağol. :)

Bizim olay farklı, mesele 5 tl değil, durumu olmayan bile 5 tl veriyor ve pişkin pişkin parayı alıyorlar yönetimdekiler.
Vermeyenler not ile tehdit edildiler, biz şikayet ettik bunu. Bakın 5 tl istenmesini değil, 5 tlnin not tehdidi ile istenmesini şikayet ettik. Ve istediğimiz sonuca da ulaştık.

İlk dönem "spor kolu parası" vermedim diye 45 ten 2 olan beden eğitimi dersim, şu an 70 ten 4. :)

Aynısı bizdede oluyor parayı vermeyenin notu ya 1 ya 2.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İnsanların kendi çıkarlarını düşünmesi çok kötü bir olay
Seni kutluyorum nikney

Ayrıca benimde lise yıllarında böyle bir olayım olmuştu ve hâla dün gibi hatırlarım, Bizim lise'de dışarı çıkmak için veli izni (Dilekçe) gerekiyordu, bu durumda anneme bir dilekçe yazdırıp okula teslim ettirdim yalnız bir sorun vardı okul dilekçe çıkartan herkese okul izini başlığı altında bir kart çıkarmış ve o kartı parayla almayan öğrencileri'de dışarı çıkartmıyordu okula o parayı vermedim ve her öğle arası'da dışarı çıktığımı biliyorum. Yani bazı dayatmalara karşı çıkmak gerekiyor bazen

erhansiperli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eskiden bizim orta okulda okula web sitesi yaptırmışlardı, öğrencinin not bilgisini görebilirsin vs. konuları altında veli olarak kullanıcı adı şifre vermek için * ücret talep etmişlerdi.
Ayrıca Açık Meslek Lisesi mezunu olduğumda İş Yeri Açma Belgesi almak için yaptığım araştırmadan sonra bulunduğum semte başvuru yapıp dilekçe verdiğimde belgeyi almak için beni çağırdıklarında 100 TL ücret talep edildi, itiraz edince 50TL olmadı 30 ikinci gidişimde ( eğitime devam ettiğimi ücreti ödeyemeceğimi tekrar beyan edince - Biz de insanız halden anlarız deyip verdiler ) , 5 TL dese vermeye razıydım,
Mesela Lise diploması için harç ücreti 10 tl yatırmışık.
İşin komik tarafı İş Yeri Açma Belgesi muhabetini abime dediğimde - Oğlum senden az istemişler , Arkadaştan 350 istemişlerdi demişti :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
5 TL meselesi değil bu kesinlikle sizi anlıyorum haksızlığa uğramışsınız ama inanın okullarda neler oluyor dedirtecek çok daha ileri boyuta varmışlarıda var size tek 1 örnek bu yıl 2.sınıfta sene başında sınıf anası denen şahıs projeksiyon ve laptop aldırmış babasınaa sevgili eğitimcimiz buna pek bi memnun oldu önce babasına teşekkür edip sonra napalım alınanlar hatrına sizi sınıf anası seçelim dedi. meğer hepsi planlıymış aradan2. 3 hafta sonra sınıf anası eğitimci ve idare mensubu sınıfta problemli dedikleri çocuğuma al başka okula git burası yüksek seviyeli ailelerin çocuklarını getirdiği okul diyerek böbürlene böbürlene bana okul adresleri verdiler bunlarlada kalmayıp 2.dönemin başında sınıf anası sınıfımız öğrencilerinin evlerini gezerek toplantıyapalım sizlerde bu çocuğun gitmesini isteyin diye ev gezilerinde bulunmuş bana anlatan bu haksızlığa dayanamayan biveli arkadaş neysetoplantı için emek harcayan anamız okulda gözlerimin önünde veli toplantısı var mutlaka gel diye yine bi veli davet ediyor bu ne toplantısı diye soran veliye çocuğumun adını vererek onun için diyor neyse toplantı yapıldı bende varım çocuğum hakkında öylesine incitici sözler söylendiki hepsine okey ama eğitimcinin harcadığı caba gözden kaçmıyordu 1i sordu bu çocuk okuma öğrendimi diyecevap aynen şu dün şöyle bi baktımda öğrenmiş oldu öğrenecek tiii... tabiçocuğumun yanında güçlü vedik duran anne babası var yaaaa işte böyle okullar artık bizim zamanımızdaki gibi değil çocuğun biraz problem çıkarıyorsabu ülkede adınıza toplantılarda yapılır seminerler bile düzenlenir kanunen kişiye özel toplantı yapılamaz bunu biliyorve toplantının tutanağını istediğimde ise eğitimcinin paçaları tutuştu sınıf ananasıda ortadan kayboldu sınıf anası dediğime bakmayın haa okullarda eğitimci ve idaredende forsludur bunlar idarenin göz bebeği eğitimcinin baştacıdır.SİZ Siz olun hakkınınızı böylelerine yedirmeyin.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
zamanında okul takımındaydık o paralarla galibiyet sonra çok tost yedik hocamız kendine sigara aldı. :D neresi yasal bunun ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Spor kolu aidatı toplanmak zorundadır.çünkü okullarda toplanan tek yasal para spor kulübü parasıdır.çünkü Spor kulübü parası toplama hakkı bakanlar kurulu kararı gereği verilmiş bir haktır. burda yazanların hiçbiri yönetmenligi okumamış okumuş olsalardı yasal bir para oldugunu bilirlerdi. kime şikayet edersen et kardeşim eline hiçbişey geçmez dedigim gibi bakanlar kurulu kararıyla toplanan bir para. burda atıp tutanlar seni yanlış yönlendiriyor aç google sor benim mi dedigim dogru burda yazanaların mı

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Spor kolu aidatı toplanmak zorundadır.çünkü okullarda toplanan tek yasal para spor kulübü parasıdır.çünkü Spor kulübü parası toplama hakkı bakanlar kurulu kararı gereği verilmiş bir haktır. burda yazanların hiçbiri yönetmenligi okumamış okumuş olsalardı yasal bir para oldugunu bilirlerdi. kime şikayet edersen et kardeşim eline hiçbişey geçmez dedigim gibi bakanlar kurulu kararıyla toplanan bir para. burda atıp tutanlar seni yanlış yönlendiriyor aç google sor benim mi dedigim dogru burda yazanaların mı

Sorun paranın cukka edilmesi öyle veya böyle zorla öğrencilerden toplatilıyor ama o paralar buhar olup uçuyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende bi öğretmenime dilekçe yazmak istyorum fakat nereden başlycagmı bilmyorum banada yardımcı olurmusunuz olay şu öğretmenimiz 5 sene once bi trafik kazası geçirmiş ve hafızasını kaybetmiş bu yuzden yeni yeni oğrenyo herseyi ve bze yeterince verimli olamıyo dilekçeye sizce nasıl başlamalıyım