Öğrenmesi ve Anlaşılması En Kolay Programlama Dili Hangisidir?

Sizce en kolay programlama dili hangisidir?

• Kullanılan toplam oy
    18

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Merhabalar.Sizce en kolay programlama dili hangisidir?

Speedster

Profesör
Reaksiyon puanı
319
Ben az-çok C++ biliyorum devam etsem tam öğrenirdim ama vakit olmadığından üzerine düşemedim. Ancak öğrendiği kısmı oldukça basitti.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Ben az-çok C++ biliyorum devam etsem tam öğrenirdim ama vakit olmadığından üzerine düşemedim. Ancak öğrendiği kısmı oldukça basitti.
Kolayca C++ öğrenebileceğim bir site bir makale veya birkaç video var mı?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,755
HTML5 bir işaretleme dili. CSS de yine tam bir programlama dili değil ve HTML için bir yardımcı dil. Javascript ile birleştiklerinde üçü bir arada kullanıcı taraflı bir web dilleri oluşturuyorlar. PHP ise bunların sunucu tarafındaki dördüncü ayapını oluşturuyor.

Masaüstünde en kolay öğrenilebilen, bence Basic (Beyzik olarak okunur) ve bir çok türü var.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Listede olmayan : Visual Basic :)

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
c++ ikisinde de aynıdır. derleyici farklıdır. ve kodlama yaptığın arayüz (ide) farklıdır. yoksa farklı c++ yok. Madem yeni başlıyorsun visual studio ile başla.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Ya ben dev c++ yükledim.Şimdi nasıl program yapacağım?Yapmak istediğim program bilgisayarımdaki bazı batch yani .bat dosyalarını birleştirip .exe'ye çevirmek ve arayüzü biraz da olsa güzel ollmasını istiyorum.Nasıl yapabilirim?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
c++ ikisinde de aynıdır. derleyici farklıdır. ve kodlama yaptığın arayüz (ide) farklıdır. yoksa farklı c++ yok. Madem yeni başlıyorsun visual studio ile başla.
derleyici nedir?Kusura bakmayın daha çok acemiyim konuyla ilgili fazla bilgim yok.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
@eSa @Speedster @okinkurt @scorpion @Ben Kenobi @Fragger
C++ için visual studio'yu mu dev c++ programını mı önerirsiniz?

C++ için kesinlikle Qt Creator öneririm.
Bu sayede hem arayüz hem de kod içerikleri olarak yazdığın programlar hiçbir ek çaba gerektirmeden hem de native performans gücüyle başta Windows, Linux, Mac ve Qt'ye bağlı kullandığın framework'un desteklediği sistemlerde çalışabilir.
PROGRAM

Visual Studio'nun kullandığı VC++ compiler'ı kendi kafasına göre managed kod ekliyor ve bazı durumlarda native performansı engelliyor, ayrıca Windows hariç hiçbir platformu desteklemiyor.
Diğer seçenekler ise maalesef Visual Studio kadar rahat değil, tüm alternatifler içinde en yakın rahatlığı veren Qt Creator bile bazı konularda Visual Studio kadar kolaylık sağlamıyor. Ama yine de hem performans hem de her sisteme yazma kolaylığı için değer.

Benim sıfırdan öğrenmeye başlayıp ilk yazdığım program var, C++ ve Qt ile.
Kodları da içerisinde mevcut, inceleyebilirsin, Qt 5.7 ile hazırladım.
PROGRAM

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
C++ için kesinlikle Qt Creator öneririm.
Bu sayede hem arayüz hem de kod içerikleri olarak yazdığın programlar hiçbir ek çaba gerektirmeden hem de native performans gücüyle başta Windows, Linux, Mac ve Qt'ye bağlı kullandığın framework'un desteklediği sistemlerde çalışabilir.
PROGRAM

Visual Studio'nun kullandığı VC++ compiler'ı kendi kafasına göre managed kod ekliyor ve bazı durumlarda native performansı engelliyor, ayrıca Windows hariç hiçbir platformu desteklemiyor.
Diğer seçenekler ise maalesef Visual Studio kadar rahat değil, tüm alternatifler içinde en yakın rahatlığı veren Qt Creator bile bazı konularda Visual Studio kadar kolaylık sağlamıyor. Ama yine de hem performans hem de her sisteme yazma kolaylığı için değer.

Benim sıfırdan öğrenmeye başlayıp ilk yazdığım program var, C++ ve Qt ile.
Kodları da içerisinde mevcut, inceleyebilirsin, Qt 5.7 ile hazırladım.
PROGRAM
Teşekkürler.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Yeni başlayanların anlayacağı şekilde güzelce anlatılan bir makale,site veya video varsa paylaşır mısınız?
Şu videolar yeni başlayanlara göre uygun mu?
Videolar:

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Yeni başlayanların anlayacağı şekilde güzelce anlatılan bir makale,site veya video varsa paylaşır mısınız?
Şu videolar yeni başlayanlara göre uygun mu?
Videolar:

Bu arada eğer Qt Creator seçerseniz, standart C++ videoları yerine Qt C++ yazıp ilgili videoları izlemenizi öneririm.
Çünkü standart C++ videoları genelde konsol üzerinden işlem yaparlar.
Türkçe video bulamayabilirsiniz veya az bulabilirsiniz ama İngilizce birçok video var.
Ayrıca takıldığınız yerde Google'a yazdığınızda özellikle StackOverflow'da Qt ve C++ ile ilgili hemen hemen her hata, kafanızdaki her bir sorunun nasıl yapılacağı vs mevcut ama İngilizce şart.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Bu arada en kolay programlama dili olarak Python seçilebilir
Teknik olarak programlama dili değil script dilidir.
Yani programı programlama dili diyebilirsiniz. :D

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
@Speedster @UgurcanAlan @MrSmoke @Kalenderadam @scorpio @Minsnicterb @Ben Kenobi @okinkurt
Bilgisayar Programcılığı ve Programlama Dilleri
Üstteki linkteki sayfada şöyle bir şey yazıyor:
  • Orta seviyeli diller: C ,C++, C# , Java ,ADA...
  • Sizce bu doğru mu?

Merhaba,

Son derece enteresan buldum. C ile Java'yı yanyana ve ayrıca orta seviyeli dil olarak tanımlanması biraz tuhafıma gitti. Kimin yazdığını bilmiyorum, linke bakmadım ve kimseye de değil lafım. Java'yı kesinlikle küçümsemiyorum ama C'yi de öldürmeyelim lütfen.

Saygılarımla.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165