- Reaksiyon puanı
- 9,165
Merhabalar.Sizce en kolay programlama dili hangisidir?
Kolayca C++ öğrenebileceğim bir site bir makale veya birkaç video var mı?Ben az-çok C++ biliyorum devam etsem tam öğrenirdim ama vakit olmadığından üzerine düşemedim. Ancak öğrendiği kısmı oldukça basitti.
Ben bir siteden bakıyordum ama artık bulamıyorum bulursam o siteyi atarım. Onun haricinde youtube'da oldukça güzel videolar var.Kolayca C++ öğrenebileceğim bir site bir makale veya birkaç video var mı?
İşte o güzel videoları veya siteyi bulursanız lütfen yazın.Ben bir siteden bakıyordum ama artık bulamıyorum bulursam o siteyi atarım. Onun haricinde youtube'da oldukça güzel videolar var.
@eSa @Speedster @okinkurt @scorpion @Ben Kenobi @Fragger
C++ için visual studio'yu mu dev c++ programını mı önerirsiniz?
Anlamadım.Çünkü bilmiyorum.Bana açıklar mısınız?Bir de C++ hangisinde daha kolay?Visula studio'da mı yoksa Dev C++?ide mi? derleyici mi?
Ama sen vs kullan.
derleyici nedir?Kusura bakmayın daha çok acemiyim konuyla ilgili fazla bilgim yok.c++ ikisinde de aynıdır. derleyici farklıdır. ve kodlama yaptığın arayüz (ide) farklıdır. yoksa farklı c++ yok. Madem yeni başlıyorsun visual studio ile başla.
@eSa @Speedster @okinkurt @scorpion @Ben Kenobi @Fragger
C++ için visual studio'yu mu dev c++ programını mı önerirsiniz?
Yine de teşekkürler.İyi günler.Programlama dillerinden anlamiyorum maalesef.
Teşekkürler.C++ için kesinlikle Qt Creator öneririm.
Bu sayede hem arayüz hem de kod içerikleri olarak yazdığın programlar hiçbir ek çaba gerektirmeden hem de native performans gücüyle başta Windows, Linux, Mac ve Qt'ye bağlı kullandığın framework'un desteklediği sistemlerde çalışabilir.
PROGRAM
Visual Studio'nun kullandığı VC++ compiler'ı kendi kafasına göre managed kod ekliyor ve bazı durumlarda native performansı engelliyor, ayrıca Windows hariç hiçbir platformu desteklemiyor.
Diğer seçenekler ise maalesef Visual Studio kadar rahat değil, tüm alternatifler içinde en yakın rahatlığı veren Qt Creator bile bazı konularda Visual Studio kadar kolaylık sağlamıyor. Ama yine de hem performans hem de her sisteme yazma kolaylığı için değer.
Benim sıfırdan öğrenmeye başlayıp ilk yazdığım program var, C++ ve Qt ile.
Kodları da içerisinde mevcut, inceleyebilirsin, Qt 5.7 ile hazırladım.
PROGRAM
Nedense verdiğiniz siteye giremiyorum.PROGRAM
Yeni başlayanların anlayacağı şekilde güzelce anlatılan bir makale,site veya video varsa paylaşır mısınız?
Şu videolar yeni başlayanlara göre uygun mu?
Videolar:
İngilizcem biraz var.İnşallah bu kadarı da yeterli olur.Neyse Google Translate de işe yarar....ama İngilizce şart.
@Speedster @UgurcanAlan @MrSmoke @Kalenderadam @scorpio @Minsnicterb @Ben Kenobi @okinkurt
Bilgisayar Programcılığı ve Programlama Dilleri
Üstteki linkteki sayfada şöyle bir şey yazıyor:
- Orta seviyeli diller: C ,C++, C# , Java ,ADA...
- Sizce bu doğru mu?
Sağ olun.İstediğimi yaptım yani .bat dosyasını bir program aracılığıyla .exe haline getirebildim.Yardımınız için çok teşekkürler.Bat dosyasını Exe dosyasına çevirebilmek için : Advanced BAT to EXE Converter v4.0 - Official Site - Freeware encrypt and compile batch files to .EXE with Extra powerful commands and Graphics
Not: bir yanlış anlama olmasın. C++ bat dosyalarını exe yapmaz.