office 2016'yı her formattan sonra yüklemekten nasıl kurtulurum?

emrah545436565

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
office 2016'yı her formattan sonra tekrar tekrar kurmak zorunda kalıyorum. buna bir çözüm yok mu? daha önceleri office 2016'ın kurulu olduğu dosyayı kopyalamıştım ancak yine dosyayı bilgisayara kaydettiğimde office 2016 açılmadı bir çözüm önerisi sunar mısınız?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Sisteminin tüm programlarını kurduktan sonra imajını alıp kenara saklarsın. Daha sonra her format atman gerektiğinde, bu imajı geri yüklersin olur biter.

emrah545436565

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sisteminin tüm programlarını kurduktan sonra imajını alıp kenara saklarsın. Daha sonra her format atman gerektiğinde, bu imajı geri yüklersin olur biter.
imajı derken neyi kastediyorsun ve nasıl yapacam yardımcı olurmusun?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Her kurmaya çalıştığında internetten mi indiriyor?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Nasıl disk imajı almamı önerirsiniz? Program ile mi yoksa denetim masasından mı. Denetim masasından sistem yedekleme ve geri yüklemeden disk görüntüsü yani disk imajı oluşturdum ve format esnasında disk imajını kaydettiğim disk bölümünü silmedim ve format sonrasında önceden aldığım disk imajından sistemi yüklemek istediğimde bunu yapamadım. Ama önceden yaptığımda nedense hata olmuyordu. Sizce en güvenli sistem imajı nasıl alınır?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
evet her formattan sonra internetten çevrimiçi karşıdan yüklüyorum
--- Gönderi Güncellendi ---
ben sistemin değil sdece office 2016'ın imajını almak istiyorum
Anladım sana kurulum dosyaları lazım.

Şu linkten incele. Kendim denedim tüm kurulum dosyaları indi, kendime göre sadece Word, Excel, Powerpoint kurulacak şekilde configuration.xml dosyası oluşturdum, tek tıkla kuruyorum.
[Tip] Customize Microsoft Office Click-to-Run (C2R) Setup to Install Selected Programs Only - AskVG

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Nasıl disk imajı almamı önerirsiniz? Program ile mi yoksa denetim masasından mı. Denetim masasından sistem yedekleme ve geri yüklemeden disk görüntüsü yani disk imajı oluşturdum ve format esnasında disk imajını kaydettiğim disk bölümünü silmedim ve format sonrasında önceden aldığım disk imajından sistemi yüklemek istediğimde bunu yapamadım. Ama önceden yaptığımda nedense hata olmuyordu. Sizce en güvenli sistem imajı nasıl alınır?
Acronis True Image kullanabilirsin.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Geri yükleme işlemini oluşturduğum USB kurtarma diski ile yapıyorum.
Yaklaşık kaç GB USB bellek gerekli? Sorum aslında biraz mantıksız. :) Nedeni ise hard disk ne kadar doluysa yedeğin de boyutu o kadar fazla olacaktır. Ama tahmini kaç GB USB bellek gereklidir sizce?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Yaklaşık kaç GB USB bellek gerekli? Sorum aslında biraz mantıksız. :) Nedeni ise hard disk ne kadar doluysa yedeğin de boyutu o kadar fazla olacaktır. Ama tahmini kaç GB USB bellek gereklidir sizce?
Yedekleme işlemini harddiske de yapabilirsiniz. Sıkıştırma ayarları normal seviyede iken yaklaşık %50 oranında sıkıştırıp yedekliyor. Benim 43 GB'lık sistemin yedeği 21 GB :) Sıkıştırma oranını artırırsak boyut daha da düşer ama geri yükleme süresi artar. 32 GB usb diskimi kurtarma diski yapıp bu 21 GB boyutundaki yedeğimi de attım. Zor durumlarda çıkartıp geri yükleme yapıyorum sorunsuzca :)

emrah545436565

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

emrah545436565

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anladım sana kurulum dosyaları lazım.

Şu linkten incele. Kendim denedim tüm kurulum dosyaları indi, kendime göre sadece Word, Excel, Powerpoint kurulacak şekilde configuration.xml dosyası oluşturdum, tek tıkla kuruyorum.
[Tip] Customize Microsoft Office Click-to-Run (C2R) Setup to Install Selected Programs Only - AskVG
kurulum dosyası değil de bana formattan sonra office 2016 bilgisayarımdan gitmesin bunu nasıl yapacam o lazım şuan yaten bende office 2016 mevcut durumda
--- Gönderi Güncellendi ---
Kullandığın Office sürümü nedir? Professional gibi.
office 2016 pro plus

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Formatta gitmesin diye birşey yok gider. Ama 1.6 GB kurulum dosyası elinde olursa kurulumu kolay olur. Şimdi onu nasıl indirebileceğini göstereyim.

Şunu indir. Çalıştırdıktan sonra içindeki dosyayı bi yere çıkarmanı ister, seç bi yeri çıkar. "configuration.xml" ve "setup.exe" dosyalarını elde edeceksin.
https://download.microsoft.com/down...AB8A7D4A7E/officedeploymenttool_7614-3602.exe

configuration.xml dosyasını sağ tıkla düzenle, içini boşaltıp şunları gir, kaydet.
Kod:
<Configuration>
<Add SourcePath="C:\Office 2016\" OfficeClientEdition="64" >
<Product ID="ProPlusRetail">
<Language ID="tr-tr" />
</Product>
</Add>
</Configuration>

"setup.exe" ve "configuration.xml" dosyalarının olduğu yerde Shift tuşuna basılı tutarak sağ tıkla ve "Komut penceresini burada aç" diyerek komut penceresini aç, şu satırı gir, enter'a bas.

Kod:
setup.exe /download configuration.xml

Bu şekilde kurulum dosyaları C:\Office 2016 klasörüne inmeye başlar. Malesef inerken bi yüzde göstergesi yok, bitene kadar bekle, 1.6 GB olacak bitince.
İndirmeyi bitir, bu indirdiğinle nasıl kurulum yapacaksın indirdikten sonra yazarım.

emrah545436565

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Formatta gitmesin diye birşey yok gider. Ama 1.6 GB kurulum dosyası elinde olursa kurulumu kolay olur. Şimdi onu nasıl indirebileceğini göstereyim.

Şunu indir. Çalıştırdıktan sonra içindeki dosyayı bi yere çıkarmanı ister, seç bi yeri çıkar. "configuration.xml" ve "setup.exe" dosyalarını elde edeceksin.
https://download.microsoft.com/down...AB8A7D4A7E/officedeploymenttool_7614-3602.exe

configuration.xml dosyasını sağ tıkla düzenle, içini boşaltıp şunları gir, kaydet.
Kod:
<Configuration>
<Language ID="tr-tr" />
</Product>
</Add>
</Configuration>

"setup.exe" ve "configuration.xml" dosyalarının olduğu yerde Shift tuşuna basılı tutarak sağ tıkla ve "Komut penceresini burada aç" diyerek komut penceresini aç, şu satırı gir, enter'a bas.

Kod:
setup.exe /download configuration.xml

Bu şekilde kurulum dosyaları C:\Office 2016 klasörüne inmeye başlar. Malesef inerken bi yüzde göstergesi yok, bitene kadar bekle, 1.6 GB olacak bitince.
İndirmeyi bitir, bu indirdiğinle nasıl kurulum yapacaksın indirdikten sonra yazarım.
bir nevi çevrimdışı yükleyici gibi dosyaları bir kere indiriyorsun sonra sadece yüklemek kalıyor onun gibi bir şey mi

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
İndirdiğin dosyalardan nasıl kurulum başlatacağını anlatayım. İster xml dosyasını düzenleyerek yap istersen benim yaptığım uygulamanın yardımıyla yap.

C:\Office 2016 klasörüne indirdiğini varsayıyorum kurulumu. Yani Office 2016 içinde Office onun içinde Data olacak şekilde.
"setup.exe" ve "configuration.xml" dosyalarını da Office 2016 klasörü içine at, bi yerde durmaları daha iyi olur.

"configuration.xml" dosyasını kurmak istediğin bileşenlere göre ayarlaman gerek. Kurmak istemediklerini xml dosyasına eklemelisin. Örneğin sadece Word, Excel, PowerPoint kuracaksan şu şekilde ayarlamalısın. Görebileceğin gibi kurmayacaklarımızı <ExcludeApp ID> ile ekliyoruz.
Kod:
<Configuration>
<Language ID="tr-tr" />
<ExcludeApp ID="Access" />
<ExcludeApp ID="Groove" />
<ExcludeApp ID="Lync" />
<ExcludeApp ID="OneNote" />
<ExcludeApp ID="Outlook" />
<ExcludeApp ID="Publisher" />
</Product>
</Add>
</Configuration>

Ayarladıktan sonra setup.exe ve configuration.xml dosyalarının bulunduğu yerde Shift'e basılı tutarak sağ tıkla Komut penceresini burada aç dedikten sonra şu komut ile kuruluma başlayabilirsin.
Kod:
setup.exe /configure configuration.xml

Kurulum dosyalarını bi yere taşırsan SourcePath kısmına da taşıdığın yeri belirtmen lazım yoksa dosyaları bulamaz.

-------------------------------------------------------------------------------

Kendim bu işi otomatikleştirmek için uygulama yaptım. İstediğin bileşenleri seçip kur dediğinde kurulumu başlatıyor, kurulumun taşındığı yere ve yüklenecek bileşenlere göre xml dosyasını ayarlıyor basitçe.
Dosyayı indir, "Kurulum.exe", "setup.exe", "configuration.xml" ve Office klasörünü aynı yerde bulundur.

Şu şekilde olacak yani;
2017-02-21_200501.png

Daha sonra Kurulum.exe ile istediğin gibi kurulumu yapabilirsin.
2017-02-21_200520.png

Kurulum.exe