Office 2007 SP2 Doğal PDF ve ODF Desteği Getirecek

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Microsoft, Office 2007'ye üç dosya formatı için destek eklemek istiyor. Office 2007'nin ikinci hizmet paketi Adobe'nin PDF, Open Document Format (ODF) ve Microsoft'un kendi XML Paper Specification (XPS) dosya biçimlerine tam destek getirecek.

Office 2007 SP2 2009'un ilk yarısından sonra çıkacak. O yüzden kullanıcılar o zamana kadar bu formatların Office 2007 tarafından desteklenmesini sağlayan eklentiler kurmak zorunda kalacaklar. Bununla beraber şirketin bu formatlara doğal destek sunmak istemesi bir hayli ilginç (özellikle de ODF için) ancak elbette bunun mantıklı bir sebebi olmalı.

ODF, Office 2007'nin açık kaynak kodlu rakibi Open Office sayesinde epey yaygınlık kazandı. News.com bu dosya biçiminin bu kadar yaygınlık kazanmasındaki en büyük etmenin eğitim ve devlet kurumlarının bedava yazılımları tercih etmesi olduğunu belirtmiş. Bu durumda Microsoft, ofis yazılımları pazarında bir adım geriye düşmemek kaygısıyla uyumluluk meselesine biraz daha eğilmiş gibi görünüyor.

Kaynak

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
vay be inanılır gibi değil bir gün olacağı belliydi...

occuplus

Asistan
Reaksiyon puanı
1
2007 B2' de PDF desteği vardı. Ama adobe her kaydedilen dökümandan lisans parası isteyince kaldırdılar sanırım. Ama ODF desteği vermesini hala çözemedim.