Soru Odamın Yarısında İnternet Hızım KBPS

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan enescmz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

enescmz

Asistan
Reaksiyon puanı
137
Merhabalar;
Şu an yazdıklarım ve başlıkta gördüğünüz size garip gelebilir ama odamın yarısında internet hızım çok düşük diğer yarısında ise internet hızım normal değerlerde.Odamda iki yatak var ben kendi yatağımda 100-150 kbps değer alıyorken kardeşimin yatağında 15 mbps değer alıyorum.Sizce böyle bir durumda modem değiştirmeli miyim?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,253
Merhabalar;
Şu an yazdıklarım ve başlıkta gördüğünüz size garip gelebilir ama odamın yarısında internet hızım çok düşük diğer yarısında ise internet hızım normal değerlerde.Odamda iki yatak var ben kendi yatağımda 100-150 kbps değer alıyorken kardeşimin yatağında 15 mbps değer alıyorum.Sizce böyle bir durumda modem değiştirmeli miyim?
Modem yerine router alman daha iyi olacaktır. Huawei AX3 (2 çekirdek)/ Honor Router 3 alabilirsin. MU-MIMO yok ama yine de gayet işinizi görecektir.

talebesultan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
150
Merhabalar;
çok mantıklı gelmedi bana bu dediğiniz, acaba modemin bulunduğu konum kardeşinizin ve sizin yataklarınızın etrafındaki nesneler nelerdir ( manyetik eşyalar varsa ciddi şekildi internet hızın düşürür

Cagatay Yaman

Asistan
Reaksiyon puanı
170
aynı oda içerisinde bariz fark yarataracak şekilde hız değeri alıyor isen ya modem konumun kaynaklı (sinyal engelleniyor) yada modemin antenlerin de sorun var demektir.

enescmz

Asistan
Reaksiyon puanı
137
çok mantıklı gelmedi bana bu dediğiniz, acaba modemin bulunduğu konum kardeşinizin ve sizin yataklarınızın etrafındaki nesneler nelerdir ( manyetik eşyalar varsa ciddi şekildi internet hızın düşürür
oda kroki.png

odamın krokisi :D

iyi biri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
İnternet sağlayıcısı ve modem ile alakalı olabilir bu sorun, arıza kaydı verin modemle alakalı olarak, çünkü eski ise modem bozulmaktan veya eskimekten çok kullanımdan yıpranmış olabiliyor bu yüzden değiştirilmesi gerekebililir, ben çok iyi dediğim Netmaster router ı infinity 401 router (amacım marka tavsiyesi veya reklam değil) ile değiştirdim daha doğrusu Kablonet sözleşme yenileme bahanesi ile değiştirdi modem çok iyi hem kablolu hem kablosuz olarak kullanıyorum, modemin özelliği otomatik kanal değişikliği yapabilmesi bu açıdan çok iyi (oyunlarda etkisi olur).

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,253
İnternet sağlayıcısı ve modem ile alakalı olabilir bu sorun, arıza kaydı verin modemle alakalı olarak, çünkü eski ise modem bozulmaktan veya eskimekten çok kullanımdan yıpranmış olabiliyor bu yüzden değiştirilmesi gerekebililir, ben çok iyi dediğim Netmaster router ı infinity 401 router (amacım marka tavsiyesi veya reklam değil) ile değiştirdim daha doğrusu Kablonet sözleşme yenileme bahanesi ile değiştirdi modem çok iyi hem kablolu hem kablosuz olarak kullanıyorum, modemin özelliği otomatik kanal değişikliği yapabilmesi bu açıdan çok iyi (oyunlarda etkisi olur).
O çöp mü iyi? Archer C80 ile Infinity 401 modeminin çöp routerından kurtuldum.

iyi biri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
O çöp mü iyi? Archer C80 ile Infinity 401 modeminin çöp routerından kurtuldum.
Sorunsuz kullanıyorum, lütfen kelimelerimizi yazarken daha özenli olalım ben başka forumlarda da bulundum forum kurallarını %100 bilmesemde adap ve konuşma tarzı bilirim.

enescmz

Asistan
Reaksiyon puanı
137
ya düzgün bi pcim olmadığı için oyun oynamıyorum zaten ama şu an odamda karantinadayım.kullandığım modem zaten türk telekomun fix herkese verdiği modemi.

berkunal

Asistan
Reaksiyon puanı
61
ya düzgün bi pcim olmadığı için oyun oynamıyorum zaten ama şu an odamda karantinadayım.kullandığım modem zaten türk telekomun fix herkese verdiği modemi.
Arada duvar veya sinyali engelleyecek birşey yok. Bu kadar hız düşümü olması normal değil. Arıza kaydı oluşturmanızı öneririm.

enescmz

Asistan
Reaksiyon puanı
137
Arada duvar veya sinyali engelleyecek birşey yok. Bu kadar hız düşümü olması normal değil. Arıza kaydı oluşturmanızı öneririm.
Şöyle ev krokisinide size atayım.Modem portmantonun üstünde.Sizce bi problem var mı?

Ekli dosyalar

• ev kroki.png
    ev kroki.png
    9.5 KB · Görüntüleme: 93

berkunal

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Şöyle ev krokisinide size atayım.Modem portmantonun üstünde.Sizce bi problem var mı?
Aynı odada farklı konumda internet hızı çok absürt değişiyor. Farklı bir durum olabilir. Bir köşede 15mbps bir köşede 100 kbps Arada uçurum var. Bu durumu Türktelekomu arayıp düzelttirmelisin. İlgili birim gelip incelemesini yapmalı.

goqhan06

Emektar
Reaksiyon puanı
57
Sadece sizin Telefonda mı hız düşümü oluyor, yoksa kardeşinizin veya başka telefon ile aynı yerden denediniz mi? Birde modem içerisinden yayın kanalını değiştirip deneme yaparmısın.
Modemin yeri ile oda çapraz konumda görünüyor, Kardeşinizin yatağı tam Duvar kenarında, sizin solda. Modemi oynatamasanız bile pozisyonunu değiştirerek deneme yanılmayla kontrol edebilirsiniz.