Obs'de Sadece Oyun Videosu Göstermek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Belome
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Belome

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar. OBS'de oyun kaydı alıyorum ama bazen oyun oynarken tarayıcıyı açıyorum ya da masaüstüne dönüyorum. Kayıt alırken ya da canlı yayındayken sadece oyun ekranım gözüksün istiyorum. Bunu nasıl sağlayabilirim? OBS'de bunun ayarı nasıl yapılıyor?

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
Sahne ayarlarından oyun yakalama eklemeniz gerekiyor. Tam olarak nasıl olduğunu göstermem için evde olmam lazımdı. :)

Ancak kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Sahne Ekle kısmında oyun yakalama olması lazım onu ekledikten sonra oyun açıkken hangi oyunu yakalamasını seçeceksiniz.

Belome

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sahne ayarlarından oyun yakalama eklemeniz gerekiyor. Tam olarak nasıl olduğunu göstermem için evde olmam lazımdı. :)

Ancak kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Sahne Ekle kısmında oyun yakalama olması lazım onu ekledikten sonra oyun açıkken hangi oyunu yakalamasını seçeceksiniz.
hocam oyun yakalamada sorun yok oyunu kaydedebiliyorum. ama oyun açıkken arka tarafta tarayıcı açtığımda yayında tarayıcı gözüküyor. ben ise arka tarafta nereye girersem gireyim sürekli oyun ekranım gözüksün istiyorum. 2.monitörüm olmadığı için bu sorunu yaşıyorum:)

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
Aslında sorun yaşamamanız gerekiyor, tam olarak ayarları şimdi PC üzerinde olmadığım için size veremeyeceğim. Ancak konu hakkında @atkaksoy501 size yardımcı olsun.

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
1619003440325.png

Oyun yakalama sahnesine sağ tıklayıp özelliklerine girdiğinizde bu sayfa çıkacak. Burada 2. seçenek olan "Capture spesific window" seçeneğini kullandığınızdan emin olun.
1619003505228.png

Daha sonra buradaki pencere kısmından oynadığınız oyunu seçin. Bu şekilde olması gerek. Ancak her oyun değiştirdiğinizde burayı güncellemeniz gerekiyor.

gokalphizm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Merhaba arkadaşlar. OBS'de oyun kaydı alıyorum ama bazen oyun oynarken tarayıcıyı açıyorum ya da masaüstüne dönüyorum. Kayıt alırken ya da canlı yayındayken sadece oyun ekranım gözüksün istiyorum. Bunu nasıl sağlayabilirim? OBS'de bunun ayarı nasıl yapılıyor?
kanka normalde 2 ekranın olması gerek eğer yoksa ben şöyle yapıyordum sahnede ekran yakalamamı her neyse oyununu açıyosun gösteriyosun işte yayını başlattıktan sonra alt + tab tuşuna bas istediğin yere git oyununu yansıtır sadece . ben böyle yapıyordum şahsen ekranım olmadığı için ikinci .

Belome

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ekli dosyayı görüntüle 148872
Oyun yakalama sahnesine sağ tıklayıp özelliklerine girdiğinizde bu sayfa çıkacak. Burada 2. seçenek olan "Capture spesific window" seçeneğini kullandığınızdan emin olun.
Ekli dosyayı görüntüle 148873
Daha sonra buradaki pencere kısmından oynadığınız oyunu seçin. Bu şekilde olması gerek. Ancak her oyun değiştirdiğinizde burayı güncellemeniz gerekiyor.
ayarlarım aynen böyle ama oyunla alakalı olabilir diye düşünüyorum aklıma bir tek bu sebep geliyor.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,641
Oynadığın her oyun için bir oyun yakalama seçeceksin. Her bir oyun yakalamada belirli pencereyi seç kısmını yaptığında seçilecek oyunun çalıştırılmış olması da gerekiyor.

Ekli dosyalar

• valo.JPG
    valo.JPG
    6.7 KB · Görüntüleme: 169

The Punisher

Doçent
Reaksiyon puanı
606
İnternet tarayıcının yanında bulunan gizli işaretine bas gözükmez.