Obama Konyalı mı?

zafercem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Fatih Altaylı'nın bugün habertürk'teki yazısı bana çok manidar geldi sizinle paylaşmak istiyorum.İşte o yazı...

Amerika’da Obama seçildi, Türkiye’de bir sevinç.
Zannedersin ki, adamın babası Kenyalı değil Konyalı.
Obama isimli yeni Bakan, seçim kampanyası boyunca Türkiye’nin sevmediği duymak istemediği ne varsa söylemiş.
“ABD askerlerini Irak’tan hemen çekeceğiz” demiş.
Bu Türkiye’nin kabuslarından. Dert başımıza kalacak dibimizde bir barut fıçısı olacak.
“Irak üç parça olmalı” demiş.
Bu bizim en önemli kırmızı çizgimiz. Üçe bölünmek demek, bağımsız Kürt Devleti demek. Siyonist projenin son hamlesi.
Ermeni lobisi ile ne denli içli dışlı olduğunu zaten bilmeyen yok. Başkan yardımıcısı Biden, Ermeni tezlerini en yüksek tonda seslendiren politikacılardan.
Anlayacağınız Türkiye açısından bilinmezlerle dolu yeni bir Beyaz Saray.
Ama Türk medyasında bir sevinç, bir sevinç.
Amerika değişime evet demiş, Amerikan iç savaşı şimdi bitmiş, Amerikan ihtilaliymiş.
Atmadıkları tek bir başlık kalmış, “Hepimiz zenciyiz”
Yahu kör müsünüz de görmüyorsunuz.
Obama denilen adam Amerikan derin devletinin yeni bir projesi.
1,5 yıl önce kimsenin tanımadığı, kendi partisinin kongresine bile alınmayan bir adamken, Hillary Clinton’ı ezip Demokratların adayı oldu, McCain silip Başkan oldu.
Bu Amerika’da olacak iş mi!
Türkiye’de olur böyle şeyler, sonra pişman oluruz genelde, ama Amerika’da olmaz.
Olursa altında bir iş, bir mesaj var demektir.
Bana sorarsanız Obama, Amerikan sisteminin dünyaya yeni mesajının vücut bulmuş hali.
“Bize Müslüman karşıtı diyordunuz. Alın size Müslüman olduğu söylenen, babası, üvey babası Müslaman, anası Müslümansever bir Başkan. Üstelik evanjelik değil. Biz etnik kökene bile bakmayız. Hala Afrika kokan bir Afrika-Amerikalıyı Başkan yaparız” diyor Amerika.
Ne demek bu.
Çok şey demek.
Yarın öbürgün kokusu çıkınca görürsünüz ne demek olduğunu.
Ama bizim basın çok mutlu.
“Amerikan ihtilali” demişler.
Hiç unutmam, AKP 2002 seçimlerini kazanınca Sabah Gazetesi “Anadolu ihtilali” diye başlık atmıştı.
Gördük ihtilalin ne olduğunu.
Zaten “Amerikan ihtilaninin” ne olduğunun bir tek “Anadolu ihtilalcisi” AKP’liler farkında.
Yüzlerinden düşen bin parça.
Rivayete göre Başbakan Erdoğan, pek yakında Obama ile görüşmeye gidecekmiş.
Hem de Berlusconi ile birlikte.
Bakalım ihtilalcilerin kimyası tutacak mı!
Krizden Obama çıkarmak
Diyorum ya, Obama Amerikan derin devletinin işi mi diye.
Alın size bir veri daha.
Washington Mutuals diye banka vardı Amerika’da.
Amerika’nın en büyük mevduat bankasıydı.
Krizle beraber zora düşünce, bankanın ortakları toplandılar.
Bankaya sermaye koyarak bankayı kurtarma kararı aldılar.
Ama kurtaramadılar.
Amerikan hükümeti hiç yapmadığı bir şey yaptı.
Washington Mutuals’a el koydu.
El koymasa, ortaklar bankayı kurtaracaklardı ve ortakların kurtardığı tek banka olacaktı.
WM’e el koyulması Amerika’da krizi derinleştiren etken oldu ve bir kaç gün sonra Amerikan Hükümeti 900 milyar dolarlık kurtarma paketini açıkladı.
Normal mi?
Bence değil.
Daha önce de yazdım.
Ben hala Amerika'daki krizin bir Amerikan oyunu olduğunu düşünüyorum.
Aynen 1973’teki gibi, aynen 1990’ların sonundaki gibi.
Amerika’da fonlar battı, koca koca bankalar gümbürtüye gitti.
Peki bu bankalarda batan para kimin parasıydı?
Çoğu petrol zengini körfez ülkelerinin, geri kalanı Avrupa’nın.
Bu paralar nerede buharlaştı?
Amerika’da.
Bankalar batınca bu para nerede kaldı?
Amerika’da.
Amerika petrol için, her türlü ithalat için dünyaya saçtığı dolarları, bir hamlede geri topladı.
Sonra da “Battı” dedi.
Aynen bizim bir dönemki bankerler gibi.
Kriz kimin zamanında çıktı.
Görev süresini tamamlamış ve artık gidecek olan Bush’un ve Cumhuriyetçilerin döneminde.
Kriz kime yaradı?
Obama’ya.
Amerikan rüyası dediğiniz böyle bir şey ite.
Onlara rüya, bizlere kabus.

kaynak

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
fatih abim konuştuğu konularda cok haklı,burda dedikleri gibi,senin benim paramı yiyolar sonra kriz diyolar zaten hep aynı senaryo aynı tas aynı hamam,onlar hazırlar biz yeriz:D

sersiler

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Derin devlet e biraz fazla meraklıyız sanki.

palam

Doçent
Reaksiyon puanı
4
farklı bi bakış açısı biraz paranoyakça haylperest gibi gelse de, battı bahanesi ile paralar uçtu deyip paraların üzerine yatma kısmı gerçekçi. bi de zaten arap sermayesi amerikada 11 eylül sonrası öcü ilan edilip banka hesapları dondurulunca başka finans merkezlerine yöneldiler. hatta istanbul bi ara orta doğu için yeni finans merkezi olma konusunda çalışmalar yaptılar ama. cumhuriyetçi amcalar arap sermayesi deyi pşeriat geliyor deyip dubaii towersa bile zorluk çıkardılar.sanki avrupalı bankalar iş adamları gelince hristiyanlık misyonerliği yapıyor da bunlar islam misyonerliği yapacak diye korkuyorlar. korku üzerinden siyasetle sıcak paradan oldu bu memleket. gül gibi para be petrol akdıkça adamları hesaplarındaki para istanbulda işlem görecekti ama nerdeee. engel üzerine engel tabi onlar da vaz geçtiler gibi. belki ileride yeniden denerler ama şimdi finans mekezi olması yolunda pek bişey düşünmüyorlar gibime geliyor.

TerTip89

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Obama dan çok şey bekliyoruz bizi hayal kırıklığına uğratacak gerçi diğer rakip tam bir İslam düşmanı...

"Müslümanın Müslümandan Başka Dostu Yoktur"...

ds_paw

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ya hala şu başkan bu başkan diyorsunuz bunun başkanla alakası yok ki amerikanın bi vizyonu izlediği bi yol var hangi başkan gelirse gelsin yapacakları birbirinden çok farklı şeyler değil (BENCE) inşallah değildir...

Webkont

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ermeni soykırımını tanıyan bir adamdan ne bekLenebiLir ki ?

pulsarkuant

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Birde Van'da 44 kurban kesenler varki bunlar o ortadoğu kafasıyla ülkelerini işgal eden amerikalılara çiçek uzatan kafayla aynı kafalar. Yani yarın Türkiye igal edilecek olsa işgalcilere hoşgeldiniz diyecek ve ülkeyi arkadan vuracak ilk kişiler bunlar!

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
çok saçma ayrıca bu fatih altaylıyı hiç sevmem şahsi görüşlerinden ötürü

çürük_düşler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
seçilme olasılığı yüksek 2adayda birbirinden kötüydü türklerin bukadar sevinip 5koyun kesip adamın fotoğrafının alnına kan sürmelerini hazin bir ifadeyle izledim.Adam ermeni soykırımını tanıyacağım diyor ama biz seviniyoruz.Ben bu insanları anlayamıyorum.Nedir bu gereksiz sevinç?:S