O Türkiye'de artık 1 numaralı tehdit?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

shiftdelete.net

SDN Okuru
ESET, bilgisayarlara yönelik Mart ayı Türkiye Tehdit Raporu'nu açıkladı.Raporun detaylarını merak ediyorsanız haberimize göz atın.

PC veri hırsızı kategorisinde değerlendirilen Win32/Agent, kişisel bilgileri çalıyor. Bu zararlı yazılım, online oyunlardan bulaşan ve Türkiye'de aylardır en yüksek tehdit olan "Win32/PSW.OnLineGames" adlı virüsü bile geride bıraktı.(Avrupa Tehdit Altında)​
 ​
Untitledas-11270715423.jpg

ESET'in raporlama ve takip sistemi ThreatSense.Net analizlerine göre hazırlanan bilgisayarlara yönelik Mart ayı Türkiye tehdit raporu, yeni bir tehditin en üst noktaya ulaştığını gösteriyor. Geçen ay Win32/Agent'ın Türkiye'de hızla yayıldığını belirleyen ESET, tüm tespitlerin % 6.54'ünü oluşturan Ajan'ın tehditler arasında birinciliği ele aldığını tespit etti.(Eset 6 Ay Uzattı)

"Win32/Agent" adlı uygulama, internet üzerinden kullanıcının haberi bile olmadan bilgisayara bulaşıyor. ESET bu zararlı yazılımı, PC veri hırsızı kategorisinde değerlendiriyor. Win32/Agent etiketi birçok taşıyıcıdan yararlanarak yayılan geniş bir yelpazedeki zararlıları tanımlıyor. Bu grubun üyeleri belli başlı davranış biçimleri ve önemli kullanıcı bilgilerini uzaktaki saldırgana yönlendirebilmeleri ile ayırt edilebiliyorlar.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Şimdilik bir sorun yok Antivir sağolsun.

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Sitenin dağıttığı 3yıllıklık lisanslı norman'ı kullanıyorum
sağolsun virüs olmayanı bile virüs gördüğünden hiç bişeye izin vermiyo :D yok ama böylesi iyi benim için ghost mouse'a bile virüslü dediğinden gözüme girdi :)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Kaspersky i.S lisanslı kullanıyorum kafam oldukça rahat.
BitDefender ve Antivir ise ikincil tercihlerim.

Ama eset ve avast aynı şeyi hatırlatıyor bana :D "Kendini koruyamayan antivirüs" :D

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
nod 32 kullanıyorum :D

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
bnde avg 9.0 var ama kaldıramıyorum hata veriyor sitesinin forumuna yazdım cevap yok kaldırmam lazım

Carnage

Prime Сasual Dating - ****** *****
Cezalı
Reaksiyon puanı
4
Bu virüs bana da bulaştı.