Anket Nvidia Mı Yoksa Amd Mi? (Ekran Kartı Olarak)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ardal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

(Ekran kartı olarak) NVIDIA mı AMD mi?

• Kullanılan toplam oy
    25
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,085
NVIDIA ekran kartı mı, AMD ekran kartı mı?

Hangisi daha iyi?
Şu bir gerçek ki bu konuda nvidia fark atıyor gidipte AMD sevenler AMD iyi demez bence ama parasal olarak bakınca AMD daha iyi diyorduk artık hemen hemen aynı fiyatları
Nvidia artıları:
İyi yazılım
Ferah kart
Rtx serisi için Rtx teknolojisi ve dlss
vs. vs.
Amd eksileri:
Kötü yazılım
Benim bildiğim kadarıyla sadece freesync teknolojisi var

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
AMD F/P'dir.

Az paraya en son teknolojileri getirir. Nvidia ise çok para ister.

Gerçi bu donemde ekran kartları aldı basını gitti.

AMD ekran kartları, çapraz platformlarında da çok uyumlu calisir.

PS ve XBOX geliştiren muhendis abilerimde (yakında aralarına katılacağım ?) AMD'yi tercih ediyor.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,085

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Yo aslında bu forumdaki çoğu kişi nvidia nın daha kaliteli olduğunu biliyor evet AMD rtx 3090 dan güçlü bir kart yaptı ama teknoloji olarak ve yazılım olarak ben pek bir artı göremiyorum AMD de. eğer dlss oyunların çoğuna gelirse AMD nin işi zor
AMD'nin de DLSS alternatifi var. Adı FideletyFX CAS.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Hocam mühendisler falan yazmıştınız silmiş sadece AMD yazmışsın o mühendisler yapması daha kolay olduğu için AMD demiş olmasınlar
İlk yazdığıma ekledim.
Şimdi AMD GPU RT ve DLSS alternatifi FidetyFX CAS destekliyor. Fiyat olarak ucuz ve AMD GPU bir çok platformla uyumlu çalışıyor.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,085
İlk yazdığıma ekledim.
Şimdi AMD GPU RT ve DLSS alternatifi FidetyFX CAS destekliyor. Fiyat olarak ucuz ve AMD GPU bir çok platformla uyumlu çalışıyor.
Peki o özellikler Nvidia gibi 2 kat performans artışı vaad ediyor mu ? Performans arttıracağım derken oyunun görüntü kalitesini mahvediyor mu ?

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,459
Ben taraf tutmuyorum. Ama kabullenmek lazım Nvidia uzun zamandır bu işi yapıyor. Başarılı ve yenilikler getiriyor hep. Yani her zaman bir adım önde. Ama AMD'den biraz pahalı olabiliyor.
AMD ise Nvidia'ya göre biraz daha uygun oluyor ve o da bir şeyler yapıyor. AMD çok kötü ve çöp denilemez.
Ben hangisinin fiyatı uygunsa ve sorunu yoksa onu tercih ederdim. AMD daha uygun olduğu için onu alırdım ben.

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,192
Peki o özellikler Nvidia gibi 2 kat performans artışı vaad ediyor mu ? Performans arttıracağım derken oyunun görüntü kalitesini mahvediyor mu ?
O kadar olmuyor, dlss kadar görünütyü güzelleştirmiyor.

Görüntü sabit 5-10 fps artışı.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,085
Ben taraf tutmuyorum. Ama kabullenmek lazım Nvidia uzun zamandır bu işi yapıyor. Başarılı ve yenilikler getiriyor hep. Yani her zaman bir adım önde. Ama AMD'den biraz pahalı olabiliyor.
AMD ise Nvidia'ya göre biraz daha uygun oluyor ve o da bir şeyler yapıyorlar. AMD çok kötü ve çöp denilemez.
Ben hangisinin fiyatı uygunsa ve sorunu yoksa onu tercih ederdim. AMD daha uygun olduğu için onu alırdı ben.
Hocam bu sözü biliyor musunuz ucuz etin yahnisi yavan olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Apu kullanıyor shiden, yani onu kullanamaz.
Nasıl kullanamıyor ya bana ufak oyunları bilgisayardan ağır oyunları geforce now ile oynadığını söylemişti

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,459
Ne alaka? Kullanıp da sorun yaşamayanda var AMD'de. Ucuz diye kötü olmak zorunda değil. Sonuçta çöp marka olan rampage frisby benzeri üretmiyor ki.
AMD'de iyi ve kaliteli. İşlemcileri güzel. Ekran kartlarında tamam bazı sorunlar oluyor ama düzeltmek için çok çalışıp uğraşıyorlar.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,085
Hocam, fanboyluk yapmaya başladınız.

Android telefonlar dediğiniz söze göre çöpten farksız oluyor.
Hocam fanboyluk derken AMD istediği kadar ucuz olsun rx 500 serisinde gördük yazılımsal hataları bitmiyor o fps sorunları falan
Ama düşük bütçede AMD öneriyorum

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,192
Hocam fanboyluk derken AMD istediği kadar ucuz olsun rx 500 serisinde gördük yazılımsal hataları bitmiyor o fps sorunları falan
Yazılım hataları artık yok ve 4 yıllık seri günümüzde 60 fps oynatabiliyor bunu da düşünmek lazım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Stabilite olarak NVIDIA, güncellik bakımından AMD öneririm.
Nvida daha güncel, RTX ve DLSS olarak önde, cuda denilen nimetleri var ve daha az ısının silikonlara sahip.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...