Nvidia Gt840M Bilgi lazım acil...

34iLyas34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sa arkadaşlar. Ben laptop alıcamda şimdi şöyle bişey kafamı karıştırdı ekran kartı konusunda. Nvidia Gt840M ekran kartı olan bi laptop alıcam. Ama sitelerin birinde
(Nvidia 2Gb) yazıyor diğerinde (3 GB DRR3 Nvidia GT840M Optimus Ekran Kartı (2gb ayrılmış) ) yazıyor. Şimdi bunların biri 2gb biri 3gb mı yoksa ikiside aynımı acil yardım..!

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Laptop marka model verirseniz ekran kartının hangi özelliklere sahip olduğunu söylerim

34iLyas34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
http://www.ebrarbilgisayar.com/asus-x550jk-xo012d-8gb-notebook-pmu332968

Casper almayın önermiyoruz. Bütçeniz varsa bunu alın. Alınabilecek en mantıklı fiyat performans ürünüdür.
Kardeş şuanki sorunum ekran kartı konusu. Bu ekran kartını http://www.casperstore.net/?urun-4085-casper-nirvana-csd-4712-bh45a-s bu sitede farklı http://www.vatanbilgisayar.com/casp...gb-1tbsshd-2gb-156-w81-notebook.html#yorumlar bu sitede farklı yazmışlar. kafam karıştı ?

34iLyas34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Attığınız iki modelde farklı. Birinde 3 gb vram var diğerinde 2 gb vram var. 2 gb vram vatandaki attığınız link. İki modelde de gtx 840m var ama.

Reaksiyon puanı
2,148
casper alman şart değil
seyhonun gösterdiği asusta 850m var, anladığım kadarıyla da ekran kartı önemli senin için, 850m olanı al benden sana tavsiye, 840m olan isterse 6gb ramli olsun 850m'li olanı geçemez

34iLyas34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
casper alman şart değil
seyhonun gösterdiği asusta 850m var, anladığım kadarıyla da ekran kartı önemli senin için, 850m olanı al benden sana tavsiye, 840m olan isterse 6gb ramli olsun 850m'li olanı geçemez
Kardeş işlemci ram farkı çok var onunla.

Reaksiyon puanı
2,148
tabi bize karışmak düşmez ama oyun için düşünüyorsan asus olanı tercih etmeni salık veririm

işlemci farkı, ekran kartı farkının yanında hiçbirşey

karşılaştırmalarını vereyim
asusun işlemcisi 6.6 puan, casperin işlemcisi 6.8 puan, fark 0.2 puan
http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4712MQ-vs-Intel-Core-i5-4200H
asusun ekran kartı 6.7 puan, casperin ekran kartı 5.8 puan, fark 0.9 puan
http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-850M-vs-GeForce-840M

ram farkına gelirsek 8 gb olmuş 16 gb olmuş açıkçası pek fark etmiyor

ayrıca fiyatı da daha düşük

ayrıca asus vs casper, asus fena döver marka olarak :)

laptop alma amacın başkaysa yüksek işlemciye yüksek rame ihtiyaç duyuyorsan o başka tabi

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Öncelikle 3 gb modeli ağır oyunlarda biraz daha iyi performans verir. Hafif oyunlarda fpsye etkisi yok gibi.

8 gb ram oyunlar için yeterli fazlası sadece israf ve gereksiz. İşlemci farkına gelecek olursak Asusun işlemcisi ekran çipini fazlasıyla besleyecek güçte. Aradaki işlemci farkı oyunlarda fpsyi neredeyse değiştirmez. Asusu almanız her açıdan daha karlı. Kasa kalitesi olarak Casper berbat. Aslında herşeyiyle Casper berbat. Asusla Casper asla kıyaslanmaz.

Zaten KadıKöyRap olayı özetlemiş

34iLyas34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle 3 gb modeli ağır oyunlarda biraz daha iyi performans verir. Hafif oyunlarda fpsye etkisi yok gibi.

8 gb ram oyunlar için yeterli fazlası sadece israf ve gereksiz. İşlemci farkına gelecek olursak Asusun işlemcisi ekran çipini fazlasıyla besleyecek güçte. Aradaki işlemci farkı oyunlarda fpsyi neredeyse değiştirmez. Asusu almanız her açıdan daha karlı. Kasa kalitesi olarak Casper berbat. Aslında herşeyiyle Casper berbat. Asusla Casper asla kıyaslanmaz.

Zaten KadıKöyRap olayı özetlemiş

Peki kardeş asus'un o modelinin vatan computer - gold - teknosa - mediamarkt gibi yerlerde linki varmı. Ben alırsam bu mağazalardan almayı düşünüyorumda.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Peki kardeş asus'un o modelinin vatan computer - gold - teknosa - mediamarkt gibi yerlerde linki varmı. Ben alırsam bu mağazalardan almayı düşünüyorumda.

Mağza ile internet bir değil. Bu model her mağzada bulunmaz. Varsada pahalıdır. İnternetten almak en temizi sitede güvenilir.

34iLyas34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mağza ile internet bir değil. Bu model her mağzada bulunmaz. Varsada pahalıdır. İnternetten almak en temizi sitede güvenilir.

Ben bi kere başımı yaktım bu netten alışverişde bidaha gerek yok. Bide şunu anlamadım nasıl olmaz hiçbirindemi yok mağazaların ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Ben bi kere başımı yaktım bu netten alışverişde bidaha gerek yok. Bide şunu anlamadım nasıl olmaz hiçbirindemi yok mağazaların ?

Ben yıllardır ve her gün internetten alışveriş yapıyorum 1 kere sorun yaşamadım. Geldiyse kargo geç gelmiştir. Güvenilir yerden güvenilir şekilde alışveriş yapmak önemli. Ama yinede karar sizin mağzaları araştırmak gerek.

ağır oyun dediğin nedir ki, 670 de bile 2 gb var yetmediğini görmedim, kafaya takmasın yani :)

Vram çalışma frekansı ve tepkimesi zaten iyiyse her türlü götürür. Sizin kartınızı hala hatırlıyorum gigabyteydi değil mi ? :)

34iLyas34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben yıllardır ve her gün internetten alışveriş yapıyorum 1 kere sorun yaşamadım. Geldiyse kargo geç gelmiştir. Güvenilir yerden güvenilir şekilde alışveriş yapmak önemli. Ama yinede karar sizin mağzaları araştırmak gerek.

Vram çalışma frekansı ve tepkimesi zaten iyiyse her türlü götürür. Sizin kartınızı hala hatırlıyorum gigabyteydi değil mi ? :)

Peki teşekkürler