NVIDIA GeForce 970 Ekran Kartı Kasma Sorunu

w0nD3rFuL

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar, bilgisayarımı daha geçen gün vatanbilgisayardan topladım. Fakat bugün oyunları indirip csgo girmeye çalıştığım zaman bilgisayarın yüksek ayarlarda 25 fps aldığını gördüm. Dünyanın parasını verdik sonuçta 1000 liralık emektar bile bundan daha çok fps alıyordu. Yok mudur bunun bir çözümü? Yardımcı olabilecek varmı?

MuhammedSC

Profesör
Reaksiyon puanı
484
Başlat menüsüne dxdiag yaz enterla. Oradan ekranı seç. Ad kısmında GTX 970 yazmıyorsa bir sıkıntı vardır Ya da güncellemeleri denetleyin.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,239
Güncel sürücüleri yükleyin.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Kasayı komple yazarmısınız psu da dahil olsun .

w0nD3rFuL

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hepinize ilginiz için çok teşekkür ederim :):) Arkadaşlarımın da yardımı ile sorunum çözüldü ve araştıracak olan arkadaşlar için buraya yazayım.
G3XMk2.jpg
Resimde görmüş olduğunuz kasada benim DVI Kablom Sol üstte görünen kısıma bağlıydı ve arkadaşlarım ekran kartının video kablosu girişinin sürekli başka biryerde olduğundan bahsediyorlardı. Bende düşündüm ki bir kere de DVI kablosunu üst kısımdaki yerden alt kısıma taksam ne olur? Taktığım zaman artık ekran kartım sorunsuzca çalışıyordu. Problemim ne yazıkki anakart içerisinde bulunan entegre ekran kartından GeForce'a geçememekten kaynaklanıyormuş eğer benim gibi problem yaşayanlar varsa kablonun girişini aşağıdaki yer olarak değiştirsinler %95 sorununuzu çözecektir.

İyi günler, iyi forumlar dilerim!

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Burada herhangi bir problem yok ki. Siz ekran kartini kullanmak yerine anakartta bulunan dahili karti kullanmaya calismissiniz. Baglantiyi nere takarsaniz o karti kullanirsiniz, otomatik olarak gecis yapmasi söz konusu degil.

w0nD3rFuL

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Burada herhangi bir problem yok ki. Siz ekran kartini kullanmak yerine anakartta bulunan dahili karti kullanmaya calismissiniz. Baglantiyi nere takarsaniz o karti kullanirsiniz, otomatik olarak gecis yapmasi söz konusu degil.
Masaüstü konusunda bayağı cahilim evet biraz benden kaynaklı oldu

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Benim bildiğim görüntü vermemesi lazımdı oraya takınca, ekran kartı takılıysa onboard grafik devre dışı kalmalıydı, farklı bi ayarı mı var acaba BIOS'dan vs..?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Estagfirullah. Bir seye merak saldimi zamanla ögrenirsiniz :)

w0nD3rFuL

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Benim bildiğim görüntü vermemesi lazımdı oraya takınca, ekran kartı takılıysa onboard grafik devre dışı kalmalıydı, farklı bi ayarı mı var acaba BIOS'dan vs..?
Bende onboard kartı kullandı hep GeForce a geçmedi bilemeyeceğim [emoji56]

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233

Onboard takınca direk driveri aktif edip kullandırıyor en azından ben böle biliyorum.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Onboard takınca direk driveri aktif edip kullandırıyor en azından ben böle biliyorum.
Hiç denemedim. Ama anakarta taktığından dolayı görüntü alamayan çok kişiye yanlış yere takıyorsun diyip düzelttirdiğim çok oldu. :)
Kendi bilgisayarımda bi deneyeceğim bakalım HDMI'ı anakarta takınca ekran kartını çıkarmadan onboard aktif olacak mı.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Hiç denemedim. Ama anakarta taktığından dolayı görüntü alamayan çok kişiye yanlış yere takıyorsun diyip düzelttirdiğim çok oldu. :)
Kendi bilgisayarımda bi deneyeceğim bakalım HDMI'ı anakarta takınca ekran kartını çıkarmadan onboard aktif olacak mı.

Sonucu yazarsın bakalım net nasıl oluyor .