Numara Taşımada ki Gerçek İstatistikler

NevermoreTR

Asistan
Reaksiyon puanı
59
avea'nın 3G hizmeti daha bizim şehirde yok :D çekmiyo ondan ucuz avea :D

mmtself

Asistan
Reaksiyon puanı
0
22uhg.jpg

BTK resmi verileri raporuna göre, resimde de görüldüğü gibi abonesinden en çok kazanan (kaz gibi yolan) vodafon, sonra avea, en az yolan da turkcell oluyor bu durumda.

22ul0.jpg

abone kaybında yine resimde de görüldüğü üzre avea başı çekmektedir. bu resim aynı zamanda avea reklamlarının havada asılı kaldığının da göstergesidir.

22un7.png

bütün kampanya, reklam ve çığırtkanlıklarına rağmen vodafone ve avea'nın toplamının Turkcell'in altında kaldığını göstermektedir.

abone sayısı derken internet için açılan hatlar dahildir kesin. sadece normal görüşme hatlarının sayısı benim etrafımda avea daha çok. her arama yaptığımda da avea ya sövüyorum. ilk aramada görüşme yapamıyorum. sesim gitmiyor. ikinci kez arama yapmam gerekiyor

Reaksiyon puanı
10,327
sadece normal görüşme hatlarının sayısı benim etrafımda avea daha çok.

yok, bu Türkiye geneli... sizin etrafınızda çok olsa da bütün Türkiyeyi hesaba katınca durum değişiyor tabii.

geçen yıl avea kullanan dayımın oğluyla memlekete(artvin) gitmiştik. (istanbuldan)
daha ordu'ya varınca avea'nın sinyalleri kesilmeye başladı.
bense köyümde bile rahat rahat konuşabildim Turkcell ile...
o gün anladım ki iki firma arasındaki fark murat124 ile mercedes arasındaki fark gibi!

mmtself

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yok, bu Türkiye geneli... sizin etrafınızda çok olsa da bütün Türkiyeyi hesaba katınca durum değişiyor tabii.

geçen yıl avea kullanan dayımın oğluyla memlekete(artvin) gitmiştik. (istanbuldan)
daha ordu'ya varınca avea'nın sinyalleri kesilmeye başladı.
bense köyümde bile rahat rahat konuşabildim Turkcell ile...
o gün anladım ki iki firma arasındaki fark murat124 ile mercedes arasındaki fark gibi!
Ben 3ünü de kullandım. Turkcell bin basar ama sadece görüşme yapan ve şehirdışına çıkmayan biri için yani benim için fiyatları çok fahiş.arada 20-30tl oynuyor.
Az önce Turkcell den aradılar. Neden bu kadar pahalı olduklarını sorduk. Pazar payımızdan dolayı devlet tarafından koyulan bi kota varmış. bunun dışında bi fiyatlandırma yapamıyoruz dedi.
E o zaman Turkcell batsın ne diyelim
haydi gel tarifelerinin ucuz olduğunu söyledim. o da bana bu tarifeyi tavsiye etti. tamam zaten bende ondan ona ondan ona geçip duracam zaten dedim. en ucuz yolu bu -))

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Turckcell candır :)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
22uhg.jpg

BTK resmi verileri raporuna göre, resimde de görüldüğü gibi abonesinden en çok kazanan (kaz gibi yolan) vodafon, sonra avea, en az yolan da turkcell oluyor bu durumda.

22ul0.jpg

abone kaybında yine resimde de görüldüğü üzre avea başı çekmektedir. bu resim aynı zamanda avea reklamlarının havada asılı kaldığının da göstergesidir.

22un7.png

bütün kampanya, reklam ve çığırtkanlıklarına rağmen vodafone ve avea'nın toplamının Turkcell'in altında kaldığını göstermektedir.

Verdiğin değerler 2011 üçüncü çeğreğe ait. Bu çeğrekteki "
Ortalama bir abonenin aylık ortalama konuşma süresi" ne baktığımızda Turkcell 222 dakika, Vodafone 297 dakika, Avea 313 dakikadır. Yani Avea ve Vodafone kullanıcıları Turkcell kullanıcılarına göre aynı paraya çok daha fazla konuşabiliyorlar. Eğer çok kazanan kaz gibi yolan ise Turkcell'in 2010 yıllık geliri Telekomdan fazla Avea'nın ve Vodafone'nun ortalama 3 katı. Ancak aynı durum yatırımlarda görülmüyor. Kimi tarihlerde Avea bile Turkcell'den daha fazla yatırım yapıyor.

forever79

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bizim şirket dahil etrafımızdaki şirketlerin çoğu Turkcell den Vodafone geçti. Bu olay çok dikkatimi çekti.
Ayrıca Vodafone un interneti Turkcell den en az 3 kat daha iyi.